Categorie├źn
Uni VV 1

Ostrabeke opgelucht na eerste zege (hoogenlaag.nl)

OOSTERBEEK – Ostrabeke pakte vanmiddag de eerste overwinning dit seizoen in de derde klasse. Even hing het ‘Brakkenstein-scenario’ van vorige week in de lucht, maar dit keer hielden de Oosterbekers de drie punten met een 4-3 zege op Uni VV wel op De Bilderberg. Trainer Marcel Tombokan had een wisselvallig Ostrabeke gezien. ,,Het eerste half uur was uitstekend, maar daarna liepen we te veel uit de organisatie”, aldus de coach.

Ostrabeke zat net als vorige week op rozen met een een 3-0 tussenstand met en nog dertig minuten op de klok. Ralf de Haan was met een loepzuivere hattrick verantwoordelijk voor de Oosterbeekse productie voor rust. In de 9e minuut strafte De Haan een slordige kopbal van de bezoekers genadeloos af: 1-0. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. De spits schoot van afstand de 2-0 binnen in de lange hoek. Nog voor het half uur spelen maakte hij ook zijn derde treffer na een combinatie met Koen Vermooten. Daarna had het elftal van Tombokan nog diverse mogelijkheden op een grotere voorsprong, maar de groenwitten faalden in de afronding.

Na de 3-1 van Uni VV zal het scenario van vorige week – toen Ostrabeke na een 3-0 voorsprong nog 3-3 gelijkspeelde – ongetwijfeld in de hoofden zijn gaan zitten. De bezoekers scoorden vanaf de stip na een gemakkelijk gegeven strafschop. Na rust leek het elftal van Tombokan de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Karel Krechting maakte de 4-1 na een goed voorbereidend werk van Henco van Rossum.

De Nijmegenaren lieten het er niet bij zitten en wisten ook hoe het vorige week was gegaan. De 4-2 viel snel daarna en het geloof was terug bij de gasten. Ostrabeke haalde niet meer het niveau van de eerste helft en de organisatie was ver te zoeken. Toen ook nog de 4-3 viel – wederom uit een penalty – sloop de angst er in bij de thuisploeg. Uni VV had nog een ideale kans op de gelijkmaker, maar de paal bood redding. Met kansen over en weer was een hogere uitslag zeker mogelijk, maar het net werd niet meer gevonden door beide ploeg.

Tombokan was erg blij met de eerste overwinning: ,,Deze drie punten zijn gewoon belangrijk en ook verdiend”, analyseerde de Arnhemmer na afloop. ,,Het eerste half uur was erg goed, we moeten proberen dat niveau constant te halen. Dat is een taak voor mij en daar gaan we aan werken.” Volgende week wacht voor Ostrabeke de lastige uitwedstrijd en streekderby bij het Wageningse SKV.

Bron: Hoogenlaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.