Categorieën
Uni VV 1

UNIVV-FEEST 25 juni Jerry Kitchens Award

Bericht van Koos Meijer (van ut twedde):

Velen denken bij de grootste UNI vv-er aller tijdens aan arts-socioloog-psycholoog Wil de Haard (“Iedereen noemt jou Rinus; hoe zit dat?”). Toch bestaat er nog een omvangrijker voetbalwezen binnen de contouren van de Nijmeegse studentenclub; Jerry Kitchens. Jerry werd in 1954 geboren in artsenpost 7A van een buitenwijk in Guadalajara (spreek de ‘g’ uit als in het Franse garçon. De ‘j’ gewoonweg als een Hollandse ‘g’). Zijn vermeende Servische vader bracht zijn evenzeer aantrekkelijke als avontuurlijke blonde moeder met hoge snelheid naar de Spaanse verloskundige, die later sprinttrainer werd bij FC Barcelona. De witte, normaal muisstille Honda Prelude kwam piepend tot stilstand bij de kliniek van dokter Alkamadár, die de artsenpost uitsluitend gebruikte voor spoedbevallingen. Aan de kleine, zachte voetjes, waaraan de dokter de kleine Jerry voorzichtig in het buitenbaarmoederlijke leven trok, was gelijk te zien dat er een talentvolle linkspoot was geboren. Zijn avontuurlijke moeder leefde nog kort samen met de Servische man, die misschien toch niet zijn vader was, en verhuisde toen naar de benedenstad van Nijmegen in de voetbalgekke ‘Países Bajos’. Op de harde keien van de Hezelstraat ontwikkelde Jerry verder zijn fantastische voetbaltechniek. Daarnaast interesseerde hij zich bovenmatig voor rekenen. Op school verbaasde hij de onderwijzers met werkstukken over financiële jaarrapporten. Op zijn 18e vervolmaakte hij zijn verbluffende inzichten in complexe jaarrekeningen aan de hogeschool Beuningen. Kort daarna koos hij ervoor om onmiddellijk in dienst te treden bij de afdeling planning & control van deze Nijmeegse Universiteit, waarvan de financiën al jaren een wanorde waren. In enkele weken schoonde Jerry het totale financiële systeem op. Maar vrijwel elke namiddag was hij vooral met een voetbal bezig op het sportcentrum; toen gelukkig nog geen Gymnasion, want Jerry had een scheithekel aan Latijn. Kitchens kreeg diverse aanbiedingen, zowel van NEC als buitenlandse clubs. Hij legde ze allemaal gedecideerd naast zich neer; het voornemen om een studenten voetbalvereniging op te richten slokte al zijn aandacht op. Jerry Kitchens had een duidelijk doel; UNI vv was het fantastische resultaat. Velen zijn hem daar nu dankbaar voor. Tot op de dag van vandaag. Jerry, bedankt!

Op 25 juni zal een eerste Jerry Kitchens Award worden uitgereikt in café-bar-dancing Trianon. Waarvoor precies is nu nog volstrekt onduidelijk.

PS I: Iedereen wordt uitgedaagd zijn partner mee te nemen. Dit wordt geen mannenavond. Gelieve dan ook voetbalhumor achterwege te laten. Over een nader te bepalen vrouwvriendelijk thema vergadert zeer binnenkort een team van deskundigen.

PS II: Over zondag; het Orakel uit Beek voorspelt een overwinning voor Ajax. De jongens van VI op RTL7 vinden Twente de betere ploeg de laatste weken. Dus winnen ze zondag ook. Maar zo werkt dat niet met voetbal. Rinus: ‘Ze hebben zoveel nondeju geluk gehad …’ Orakels maken hun zin zelden helemaal af. Dus Rinus denkt dat het geluk dan blijft bij Ajax.

PS III: Behalve voor ‘actieve’ leden staat deze avond open voor ‘vrienden van’. Denk aan alumni, maar UNI vv is niet zo deftig. Helpen jullie mee om deze grote groep sympathisanten op de hoogte te brengen en uit te nodigen?

4 reacties op “UNIVV-FEEST 25 juni Jerry Kitchens Award”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.