Categorieën
Uni VV 1

Lunteren kampioen (edestad.nl)

LUNTEREN – Lunteren is na elf jaar weer kampioen. Met het 1-1 gelijke spel bij UniVV is het drie wedstrijden voor het einde van het seizoen onbereikbaar voor de concurrentie. Volgend voetbaljaar komt de equipe van trainer Jan Veldhuizen uit in de tweede klasse.

Kampioenswedstrijden zijn nooit de beste. Lunteren bevestigde dat nog eens op het gedateerde kunstgrasveld bij de Nijmeegse universiteit. ,,Het was verschrikkelijk slecht”, wond Wilfred Donkersteeg er geen doekjes over. Terwijl de opening spectaculair was. Na een oorverdovend vuurwerk van de in de grote getale meegereisde aanhang, stelde Ruben van de Fliert met een afgemeten voorzet Cornel van Eck in staat de 0-1 binnen te koppen.

,,Na de lekkere start, hadden we moeten doordrukken”, stelde Donkersteeg. ,,We hadden ook een paar mogelijkheden (Van Eck). Maar dat lukte niet. En UniVV is een gewoon een lastige ploeg, met goede spitsen.” Eén daarvan Bert Tolkamp solliciteerde naar een uitnodiging voor later op de avond. De nummer 9 miste een handvol grote en minder grote kansen, waarbij ook nog eens het houtwerk werd geraakt.

Bij één van de schaarse Lunterse kansen had Rick Degenaar de 0-2 moeten maken. Het werd alleen echt spannend toen vier minuten voor het einde de 1-1 viel door Hans Schoppers. ,,Het zal toch niet denk je dan even”, aldus Donkersteeg. ,,Valt de bal een keer verkeerd, dan kun je verliezen.” In die slotfase was niet UniVV, maar Lunteren via Van Eck en de ingevallen Maas Jan Bloemendal nog dicht bij de 1-2.

Cijfers
Daar maalde niemand na afloop meer om. ,,Deze wedstrijd zijn we zo vergeten”, weet Donkersteeg. ,,Nu is het feest. Gaan we vieren dat we de terechte kampioen zijn geworden.” De cijfers van veertien zeges en drie gelijke spellen en geen enkele nederlaag, met een doelsaldo van 66-24 zeggen voldoende.

,,En dan nog is er veel gezanik en gezeur over onze prestaties”, gooit Jan Veldhuizen zijn irritatie er uit. ,,Ik lees na elk weekeinde verslagen van clubs die goed hebben gespeeld, maar wel verliezen. Wij winnen bijna altijd, maar toch is het vaak negatief. Daar heb ik mij behoorlijk aan geërgerd. Door de versterkingen waren wij vooraf de te kloppen ploeg. Maar dan moet je het wel doen. Daar zijn we goed in geslaagd. En natuurlijk was het niet altijd goed.”

In de tweede klasse kan Lunteren laten zien wat het echt waard is. ,,Onze doelstelling is niet anoniem mee te doen. Maar opnieuw meedoen voor de titel is een ander verhaal.”

Volgend jaar
Zoals het er nu voorstaat kan de trainer over zo goed als dezelfde selectie beschikken als dit jaar. ,,Alleen met Wilfred Donkersteeg en Martin Speelziek is het nog niet rond. We hopen dat binnen 14 dagen positief af te ronden. Daarbij is de komst van doelman Raymon Blankestijn en middenvelder/aanvaller Mark van de Weerd zeker. De bedoeling is dat daar één of twee verdedigers bij komen. Ook hier hopen we binnen 2 weken meer duidelijkheid te hebben”, aldus Veldhuizen, die zich vervolgens in het feestgedruis stortte.

Bron: edestad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.