Categorieën
Uni VV 1

Vernuft Van Omme niet genoeg (Edese Post)

SDS’55 is tegen UNI VV blijven steken op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Eddy Morren blijft knap tweede staan.

In tegenstelling tot het merendeel van zijn ploeggenoten wist Arjan van Omme zich zaterdag te onderscheiden met zijn voetballende en technische bagage. Zonder de geblesseerde Jos van Roekel en Maarten van den Top moest vrijwel alle creativiteit van de middenvelder komen. Zowel spelend vanaf de linkerkant (eerste helft) als fungerend als centrale middenvelder (tweede bedrijf) bleek Van Omme in staat zijn ploeg te dirigeren, al bleek hij wel de enige. “We hebben veel jongens die strijd leveren, dat moet ook”, bevestigt Van Omme. “Toch is het weleens vervelend dat er vaak te onrustig wordt gevoetbald en er veel simpele dingen mis gaan.”

SDS leek zich zeker in de slotfase van het duel met het goed voetballende UNI te veel bezig te houden met de arbitrage, onder leiding van scheidsrechter Paarhuis. Dat verstoorde een mogelijk slotoffensief en legde ook de kwetsbaarheid in de omschakeling bloot. Van Omme: “We zijn veels te veel bezig met andere dingen, voordat er wordt teruggeschakeld. Dat kunnen en moeten we echt verbeteren.”

De thuisploeg begon aanvankelijk prima tegen UNI, dat één puntje minder heeft vergaard. Zo raakte Jeroen Fraanje de onderkant van de lat in de tweede minuut. De bezoekers kwamen daarna beter in het spel en dat leidde na een kwart wedstrijd tot een goede kans. Wout Abbink werd goed vrij gespeeld, maar de inzet van de middenvelder eindigde tegen de paal. SDS kwam er niet echt meer door en zocht tevergeefs naar openingen in de UNI-defensie. Michiel Jansen was nog wel dicht bij een treffer. De spits draaide knap weg, maar zag zijn schot tegen de lat belanden.

Ook de tweede helft startte de thuisploeg sterk. Zeven minuten na rust leidde dit tot de openingstreffer van Jos van Harten. Eerst was het Van Omme die zijn schot gekeerd zag door doelman Joris van Meel, waarna de aanvoerder uiteindelijk prachtig raak schoot. Lang konden de Wekerommers niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later prikte Willem Klaassen uiteindelijk raak na een ouderwetse scrimmage voor het doel van SDS. “We begonnen beide helften erg goed”, zag Van Omme. “Na verloop beginnen we steeds onrustiger te voetballen.”

In de slotfase ontsnapte de thuisploeg nog aan een nederlaag. Doelpuntenmaker Klaassen leek doelman Albert-Jan Bouwman diep in blessuretijd andermaal te kloppen, maar Jarco van de Brink bracht redding op de doellijn. Van Omme: “Er zat niet meer in, we mogen tevreden zijn met een gelijkspel.”

Bron: De Edese Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.