Categorieën
Uni VV 1

SDS en UNI VV in evenwicht (Weekkrant)

WEKEROM – SDS’55 blijft knap tweede in de derde klasse A. De ploeg van trainer Eddy Morren speelde met 1-1 gelijk tegen UNI VV. Een terechte einduitslag, al kwam de thuisploeg in de slotfase nog erg goed weg.

SDS begon erg sterk aan het duel tegen de universiteitsploeg uit Nijmegen. De verder ongelukkig spelende Jeroen Fraanje kopte eerst naast na een voorzet van Arjan van Omme en raakte even later met een knap schot de onderkant van de lat. De bezoekers kwamen na de openingsfase beter in het eigen spel en de thuisploeg bleek vooral kwetsbaar in de omschakeling. Wout Abbink had de beste kans op de openingstreffer, maar de middenvelder schoot in vrije positie tegen de paal. SDS kwam er voor rust niet echt meer door, al was Michiel Jansen nog wel dicht bij een doelpunt. De spits draaide goed weg en schoot van zo’n twintig meter afstand op de lat.

Vlak na rust kwam SDS, dat het moest stellen zonder Jos van Roekel en Maarten van den Top, dan toch op voorsprong via Jos van Harten. Nadat een schot van Van Omme nog werd gekeerd door doelman Joris van Meel, schoot de aanvoerder uiteindelijk wel raak met een prachtig schot in de bovenhoek. Lang kon SDS niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later kwam UNI alweer langszij. Na een ouderwetse scrimmage prikte Willem Klaassen de bal uiteindelijk in het net.

In een spannende slotfase, waar beide ploegen voor de winst gingen, bleken de beste mogelijkheden voor de bezoekers. De gevaarlijke Marienjo Floors schoot net over en een kopbal van Hans Schoppers werd van de lijn gehaald. De beste kans was nog voor doelpuntenmaker Klaassen. Zijn kopbal bleek onhoudbaar voor SDS-doelman Albert-Jan Bouwman, maar werd door Jarco van de Brink van de lijnn gehaald. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd”, bevestigt de goed spelende Van Omme. “We begonnen beide helften goed, maar gingen daarna steeds onrustiger spelen. Al met al mogen we wel tevreden zijn met een gelijkspel.”

Een uitgebreider verslag van SDS’55 – UNI VV is woensdag te lezen in De Edese Post.

Bron: De Weekkrant

2 reacties op “SDS en UNI VV in evenwicht (Weekkrant)”

Zie trouwens nu pas dat supporter Bruun – de vader van Bruun – van de Laar ook eens op de gevoelige plaat is vastgelegd. En terecht! Hulde!

Inderdaad!
Foto genomen in de eerste helft.
Toen zag ik het nog een beetje somber in voor UNI. zie foto 🙁
Gelukkig maakte de spannende slotfase veel goed! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.