Categorieën
Uni VV 1

UNIvv1 pakt ook drie punten van Elsweide…

Soms win je wedstrijden die je eigenlijk nooit had mogen winnen. Wedstrijden waar je je achteraf voor moet schamen. Omdat je geen lef hebt getoond. Te weinig duels hebt gewonnen. En veel te weinig kansen hebt gecreëerd. Maar ook dat soort wedstrijden leveren drie punten op. En dat is mooi meegenomen…

Bovenstaande geldt namelijk allemaal voor de wedstrijd van vanmiddag tegen Elsweide uit Arnhem. Zij probeerden er wat van te maken, wonnen duels en hadden het overwicht. Maar zij stonden na een dik half uur met 4-0 achter. Hoe dat kon? Doordat zij drie keer een belabberde fout maakten en wij één keer een schitterende aanval opzetten. Marienjo (2x), Gerben en Wout zeiden ‘dankjewel’ en scoorden.

Daarna was het tijd voor Elsweide om de schade te repareren. Wat gelukkig niet helemaal lukte. Ze scoorden een keertje in de eerste helft en een keertje in de tweede helft, maar daar bleef het gelukkig bij. We wonnen, met hangen en wurgen, met 4-2. Pfffff…

Slechte wedstrijden moet je ook winnen, zo zeggen ze wel eens. Maar je moet niet te vaak slechte wedstrijden spelen, want dan win je ze op een gegeven moment niet meer. Zullen we over twee weken maar gewoon een goede wedstrijd spelen?

5 reacties op “UNIvv1 pakt ook drie punten van Elsweide…”

Ja, mooi dit! zoals gisteren bij Jos al besproken: de waarheid kent vele gezichten. Hebben we slecht gespeeld? zeker! hebben we verdiend te verliezen? lijkt me niet. Hebben we reden om ons te schamen? kan. Hebben we reden blij te zijn? zeker ook.
Waarom hebben we verdiend gewonnen? omdat we minder (belangrijke) fouten maakten, scherper in de afronding waren en vooral omdat wij een keeper hadden die halve doelpunten tot hele reddingen omtoverde. Weegt dit op tegen een slecht veldspel? tja, wel zolang voetbal nog geen jurysport is waarin mooi combinatiespel, inzet, moed, doorzettingsvermogen en sportiviteit voor een overwinning zorgen.
Moeten we ons daarvoor schamen? nou, volgens mij is er in onze maatschappij al schaamte genoeg; Joris, ik zou zeggen: gooi je schaamte overboord en wees blij met je geweldige prestatie! En dat deze wedstrijd weinig aanleiding tot naast onze schoenen lopen geeft, moge duidelijk zijn.
Oftewel: geniet van deze overwinning, komende tijd met veel plezier zonder schaamte dit geweldig leuke voetbalspel blijven spelen, dan komt mooi voetbal vanzelf bovendrijven.

Dus ik kan nu met een verwijzing naar de relativerende tekst van Gerben zonder problemen mijn twee mega kansen vergeten…. 😛 nice

*gaat staan en klapt hard voor een heerlijke reactie van Gary*

En met deze toevoegingen is mijn wedstrijdverslag weer volledig in balans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.