Categorieën
Uni VV 1

UNIvv1 wint van De Treffers! En terecht!

Drie wedstrijden gespeeld: 1 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren. Vier uit drie. Niet super, maar zeker ook niet slecht. Vandaag stond wedstrijd numero quatro op het programma: uit tegen De Treffers uit Groesbeek, vorig jaar net als wij nog uitkomend in de vierde klasse. Afgelopen seizoen legden wij het op Sportpark Zuid nog af tegen de Groesbekers: 0-1. Tijd om het verleden te doen vergeten en het heden te huldigen!

Dat is mooi gezegd (al zeg ik het zelf), maar ook gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek. De eerste helft gebeurde er namelijk bar weinig. We namen te weinig het initiatief en kwamen dan ook maar weinig aan voetballen toe. Maar ook De Treffers was er niet helemaal bij. Oké, de ploeg zette een beetje druk. Maar echt onder de indruk hoefden we niet te zijn. Daarvoor creëerde de roodzwarten namelijk te weinig kansen. Maar zoals wij wel weten heb je geen echte kans nodig om een doelpunt te kunnen maken. Nadat ondergetekende een voorzet weg stompte, ontving spits Knoop de bal, waarna hij de bal (per ongeluk?) in de kruising poneerde. Appie Woutink was zo onder de indruk dat hij zelfs vergat te springen… Ruststand: 1-0.

Na rust een ander UNIvv1. Een sprankelend UNIvv. Een UNIvv dat druk zette. Duels won! En er (dus!) overheen vloog. Jaap scoorde twee keer op bijna identieke koppende wijze: de eerste keer na een voorzet van Bruno, de tweede keer na een voorzet van Appie. Sjoerd zag zijn naam – na zijn gele kaart voor de tweede keer – in de analen van deze wedstrijd genoteerd worden. Hij bleef rustig, zoals hij bijna altijd rustig blijft, en schoof de pingel in de hoek: 3-1.

Een terechte eervolle vermelding op deze plek voor Bauke Palstra, held van beroep. En linksback in zijn vrije tijd. In zijn eerste negentig minuten in het eerste dit seizoen, verschalkte hij de Groesbeekse spits en veroverde hij de harten van zijn teamgenoten. Bauke: man van de wedstrijd!

2 reacties op “UNIvv1 wint van De Treffers! En terecht!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.