Categorieën
Uni VV 1

Verslag speler van het jaar verkiezing!

De Winnaar: Kevin

Deze voormalig Benjamin van ’t team heeft zich opgewerkt tot volwaardig kracht van het team. Waar hij vorig jaar tot zijn grote frustratie nog wel eens werd gewisseld is hij nu onmisbaar op ’t middenveld. Moest zijn vader (en moeder?) nog wel overtuigen dat ie wilde blijven bij de mooiste club van Nederland. Desalniettemin zijn ’t de trouwste supporters van Uni VV (jammer alleen van de verjaardag van oma tijdens Zelos-uit. Kevin scoorde in ’t begin van ’t seizoen nog een niet zo handige rode kaart, maar wist vervolgens ook een aantal keer fraai het net te vinden. Wie herinnert zich de fraaie kopgoal uit bij Kesteren nou niet? Ook buiten ’t veld heeft Schuurbips zich ontpopt tot een ware leider. Zag aan ’t begin van ’t seizoen tot zijn grote schrik dat er getwijfeld werd aan zijn ‘aanvoerderschap van de nacht’. Kevin was door ‘Marloes onder de douche’ immers vrijgezel af, en dat zou niet samengaan met het nachtleiderschap. Maar met een overtuigend relaas op de site wist hij iedereen voor zich te herwinnen. Nam in de nacht na de promotie opnieuw het voortouw, en schroefde ’t tempo van bier halen eigenhandig op, wat velen de zondag erna moesten bezuren. Tenslotte was Kevin ook nog de koning van de training, met de meeste opkomsten, en de meeste punten. Chapeau!

Stond zowel in het veld als buiten het veld zijn mannetje. Gaf de left-side nog meer kleur. Was een belangrijke kracht voor het team.

Als aanvoerder van de nacht niet altijd zo constant als beloofd en zijn verhalen doen vermoeden, maar voetballend dit jaar wel degelijk constant goed! Tevens prominent lid van de leftside
Deze youngster is niet meer weg te denken bij Uni VV. Dat komt omdat hij er bijna altijd is: op trainen, in de basis én bij de nachtelijke avonturen als aanvoerder van de nacht. Op alle drie de fronten heeft hij erg goed gepresteerd: hij haalde veruit de meeste trainingspunten, was de meest scorende middenvelder en maakte vaak de meeste meters in de kroeg. Over kroegen gesproken; Kevins feest in de Club Kolonie was een topper onder de Uni vv-avondjes dit seizoen. Als voetballer zijnde heeft Kevin een goede trap, de inhoud om in de aanval op te duiken én vervolgens ook te scoren. Lof alom dus. Waarom dan niet op 1? Misschien volgend jaar, als Schuurbips de rust in zijn coaching nog wat vaker weet te vinden. Één voordeel voor Kevin: na de promotie kan hij niet meer tegen WVW zo’n vieze gore rode kaart halen die ons het kampioenschap kost…
Kevin is dit jaar een beetje volwassen geworden. Het is niet meer dat jongetje met zijn hondjesvlieger maar is een man die weet wat er in het veld van hem verwacht wordt. Hij ging er dit jaar vol voor en was er elke training die hij ook nog eens vaak won. Super gedreven waardoor ik ook het idee had dat hij op het einde van een wedstrijd soms nog iets over had. Zo besliste hij ook een beker duel aan het begin van het seizoen in een sprint toen ik er al helemaal doorheen zat. Ik vind het mooi om te zien dat iemand een doel heeft en daar helemaal voor gaat. Ook Marloes heeft hem wel veranderd en hij nam dan ook zijn verantwoordelijkheid t.o.v. haar en ging met haar mee naar de begrafenis van haar oma ook al viel die op het rotst mogelijke moment. Twee zeer verdiende punten!
Nummer 1 qua trainingspunten. Dan verdien je het om in de top drie te staan. Daarnaast paar belangrijke doelpunten gemaakt.

Als leider in het trainingsklassement, aanvoerder van de nacht en ook nog eens gewoon goed voetballend kun je niet om hem heen dit seizoen.
Dat hij het nog niet helemaal begrijpt, moeten we hem maar niet kwalijk nemen, hij is nog zo jong. In één seizoen zowel Gijs van zijn troon stoten als immer aanwezige bij de training als fanatiek en succesvol jacht maken op de titel ‘winnaar trainingspuntenklassement’***, lijkt mij wel erg on-Univv’s. Echter, aan een wellicht even belangrijke Univv waarde -deel uitmaken van de derde klasse zaterdag- heeft Kevin een grote bijdrage geleverd. Zijn solide spel, scherp overzicht en sympathieke coaching werden alom gewaardeerd. Zijn bijna wekelijkse medebrenging van een relatief grote schare fans, zijn populaire woordenschattelijke bagage (denk aan: “adje-des”) en glansrijke invulling van de Björn Borg-generatie binnen ons team****, heeft Univv1 in 2009/2010 zowel in de breedte als in de diepte cultureel verrijkt. Zijn positie als nachtaanvoerder bleef onaangetast, ook al kwam er hier en daar wat kritiek. Met enkele jonge kapers op de kust voor volgend seizoen, dus een verhoogde concurrentiestrijd, is het aan Kevin om de belofte te blijven waarmaken. Of geeft hij het stokje door…? (noten: *** Met het in het leven roepen van dit klassement hebben ook beide trainers, die toch al enige jaren lid zijn, een belangrijke Univv-traditie niet helemaal op waarde geschat. **** In dit verband kan een speciale vermelding van Koen Flipse niet ontbreken. )
Goede opkomst, goed spel, goede mentaliteit, maar vooral: uitstekende aanvoerder van de nacht.
Aanvoerder van de nacht (al moet ik dat zelf nog een keer meemaken) en heeft dit jaar zijn ambities waargemaakt. Veel (het meest?) trainen en goed voetballen. Verder zorgt hij voor een groot deel van onze vaste supporters (zijn ouders).
Zeer gedreven, wil alles eruit halen wat erin zit. Bepalend. Staat daarnaast buiten het veld ook zijn mannetje
Dijk van een trainingsopkomst (on-Univv’s maar wel goed), stabiele kracht op het middenveld met scorend vermogen. Belangrijke doelpunten ook!
Omdat hij de trainingscompetitie gewonnen heeft.
De nummer 2
Bruno van de Laar.
Bruno is naar eigen zeggen het dreh- und angelpunkt op het middenveld. Daarmee heeft hij niets teveel gezegd. Bruno heeft de rust, het inzicht en de passing van een echte spelverdeler. Hij heeft hard getraind en Kevin lang in de nek gehijgd als het gaat om de puntenstand. Helaas voor Bruno zelf heeft dit niet geleid tot veel doelpunten en assists op zaterdag. Maar de bijdrage van Bruno zit niet zozeer in de afwerking en de eindpass, maar in de fase daarvoor. Als Pim alle pre-assists ook nog bij zou hebben gehouden, zou Bruno ongetwijfeld hoog scoren. Van grootste waarde voor het team is echter Bruno’s leiderschap. Als meest ervaren man op het middenveld strooit onze spelverdeler met goede passes, coacht zijn medespelers en praat met de scheidsrechter. In de rust overlegt hij met de trainer en toont zich een echt verlengstuk voor de technische staf. Ook spreekt hij in de kleedkamer de groep toe over wat beter kan. Zijn irritatie na een verloren trainingspartij toont zijn winnaarsmentaliteit. Waar de trainers de aanvoerdersband meer dan eens schoven tussen Beukie, Joris, Bruno, Hans en Koen heeft Bruno wel bewezen dat hij de meest waardige en logische opvolger van Wouter de Beukelaer is. Voor mij is Bruno de meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen.
En wel om de volgende reden: dat hij een geweldig goede voetballer is, wisten we allang; dat is dan ook nog niet de belangrijkste reden om voor hem te kiezen. Waarom hij wel gekozen moet worden, is omdat hij de kritiek van eerdere verkiezingen opgepakt heeft. Destijds was te veel negatieve (zelf)kritiek de reden waarom hij tweede werd. Dit jaar heeft hij dat omgezet in een opbouwende positieve coaching (zowel naar anderen als naar zichzelf), liet hij zijn kop niet hangen en ging altijd voorop in de strijd. Dat hij door die positiviteit ook nog beter is gaan voetballen, met uitschieters tot echt sublieme wedstrijden, is een logisch gevolg. Bruno, je hebt het geweldig gedaan en bent daarom de terechte speler van het jaar!!!
Voordat hij op reis ging onwaarschijnlijk goed. Alle ballen kwamen aan, hij nam zijn verantwoordelijkheid (door geen penalty’s meer op te eisen) en was de duidelijke leider op het veld. Verbeterpunt ten opzichte van vorig jaar: zijn positiviteit. Oké, op trainingen laat hij zich nog wel eens gek maken, maar dat mag (en moet!). In de wedstrijden liet hij – anders dan voorgaande jaren – dit jaar nooit zijn kop hangen. Hij stond er: het team kon op hem bouwen. Eiste halverwege het jaar het aanvoerderschap op en maakte dat waar. Kon door een gebroken neus niet bij het toetje zijn en moest daar een traantje om laten. En terecht! Al jarenlang een gewaardeerde kracht. Al jarenlang de Chef Weekendje Weg. Heeft voor onze sponsor gezorgd (anders hadden we nu nog in gebreide truien gelopen…). Minpuntjes: miste veel te veel wedstrijden door een vakantie middenin het seizoen (lul!) en wil niet in een tentje slapen. En oh ja, hij heeft een leuke vriendin en twee leuke katten.
De man die misschien wel het belangrijkst was voor Univv dit seizoen. De man die in de belangrijkste wedstrijden de bepalende speler was met scherpe passes en controlerende overzicht midden op het middenveld. De man die strooide met potentiële assist en keer op keer geduldig toewerkte naar die ene vaak lang uitblijvende pass die door de spitsen van dat -potentie- imago werd ontdaan*. De man wiens “geen verlies!” menig medespeler effectief deed ontwaken uit een ik-heb-de-bal-en-ik-pingel-al-die-gasten-voorbij-roes. De man die elke dag uit Zeist kwam reizen maar nauwelijks een training miste. Maar ook de man die tot vele medespelers’ lichte angst enkele weken op vakantie ging en daarmee de wellicht meest waardevolle Univv-gedachte (voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld) kracht bijzette. De man die tot zijn eigen grote frustratie de laatste wedstrijd missen moest door een heroïsch luchtduel voor de goede zaak. De man die zich waardig liet vervangen** maar die niets liever in die laatste pot zijn team naar de derde klasse had geknald. Die man is de speler van dit seizoen; Bruno vd Laar!

Gewoon veel wedstrijden goed gespeeld. Vooral als hij er niet is valt ’t op dat het onrustiger is. En hij ging in de nacompetitie zelfs kopduels aan….
De man met een (gebroken) neus voor mooie weekendjes weg en een waardig vice-aanvoerder. Echte UNIvv teamplayer.
Bruno is een beetje de vergeten motor van Uni vv. Hij haalt bijna alle wedstrijden (behalve Alverna uit) een hoog niveau. Is daardoor een belangrijke schakel in de Uni vv ketting. Pakt af en toe z’n doelpunten mee. Schiet tijdens de van-alle-afstanden-scoren partijtjes vaak van ver op goal. Het lijkt laf, maar dit is Bruno pur sang. Vergis je niet, dit zijn lastige ballen! En geloof me, ik heb het ook een paar keer geprobeerd. Dit alles maakt dat Bruno 1 punt verdient. Maar omdat het daarnaast gewoon een ontzettend aardige vent is krijgt ie er nog 1 bij en komt zijn puntentotaal op 2!
Hij schijnt volgens Hilde echt zwaar gedesillusioneerd te zijn geweest nadat hij hoorde dat hij de laatste wedstrijd moest missen. Tot tranen toe! Dat vind ik mooi die beleving, hij kon niet eens foto’s maken tijdens de wedstrijd ondanks de ruime voorsprong vanwege de spanning.

De nummer 3
Hans Schoppers

Meest stabiele factor. Eigenlijk kan ik me van Hans dit seizoen geen fout herinneren, waarvoor hulde! In wedstrijden waar Hans niet bij was gingen wel dingetjes mis, alleen de uitwedstrijd tegen Zelos gelukkig niet! Enige minpunt: Ik heb Hans niet zien schitteren in een filmpje over een of andere rare vogel (oftewel verbeterpuntje voor volgend jaar!). Mijn nummer 1 door: Stabiel, stabiel en nog eens stabiel!, stukje achterhoek in de top, vogel-liefhebberij (heeft menig vogel gespot tijdens de warming-up) en heeft de spelersvrouw met de meeste wedstrijden op haar naam!

Aanwezig. Zowel op zaterdag als door de week. Winnaarsmentaliteit. Krijgt – wanneer hij wil winnen- een blik in zijn ogen waar je bang van wordt. Je hoort ‘m tijdens de wedstrijden niet eens zo heel veel (en als hij wat zegt, versta je ‘m niet omdat hij een bitje in heeft), maar als hij wat zegt, is het raak. En daar kunnen velen van ons een puntje aan zuigen. Heeft zijn doelstelling behaald: 11 maal de nul! IJzersterk koppel met Koen, die voorzitter is van zijn fanclub. Ook niet onbelangrijk: heeft een leuke vriendin (alhoewel alle UNIvv’ers dan op zijn minst een puntje zouden moeten krijgen). En belangrijk: blijft nog een jaar bij UNIvv1 (hopen we, en anders moet hij deze punten weer inleveren).

Hoewel hij ooit wel heel lang twijfelde om lid te worden is Hans een waardig Uni VV’ er. Hij bekende dit seizoen zelfs dat ie de overstap ‘al veel eerder had moeten maken’. Deze vogelaar combineert rust aan de bal met een uitstekend inzicht en is daarmee de ideale ausputzer. Zet de mensen in verdediging op z’n plek en vormt een sterk blok met Koentje Flipse. Liet zich ooit ontvallen van alle vogels het liefst een kraai te zijn en ik moet zeggen dat ie daar ook wel wat trekjes van heeft, al is ie eigenlijk de witte raaf van Uni VV. Heeft daarnaast ook de mooiste voetbalbenen van het team (volgens zijn vrouw in elk geval…). Hans is waarschijnlijk de enige speler van een studentenclub ooit die met kunstgebit speelt, waarvan acte. Het is te hopen dat Hans in de buurt van Nijmegen longen mag blijven maken, zodat Uni VV nog lang op hem kan bouwen!

Hans. Hans? Jazeker, Hans. Hans is een beetje een stille. Hans houdt meer van luisteren. Hans luistert vaak naar longen. Als Hans het gepiep en gerochel zat is, dan luistert hij naar het getjilp en gefluit van vogels. Hans kíjkt ook graag naar vogels. Nadat Hans de citroenkwikstaart en de slechtvalk genoeg heeft bespied, gaat hij naar huis en luistert hij weer. Ditmaal naar het gekwetter van Mirjam.
Ook bij Uni vv is Hans een stille kracht. Een typische voetbalweek voor Hans gaat als volgt: Hans traint twee keer – als hij tenminste niet ’s avonds naar piepende longen moet luisteren – en zorgt dat zijn team de partij wint. Op zaterdag staat Hans in de basis, organiseert de verdediging en staat altijd op de goede plek om de bal weg te koppen of een doorgekomen spits af te stoppen. In de rust gebeurt iets bijzonders. Hans doet zijn bit uit, en praat. En wanneer Hans praat, dan luistert de groep. Na zijn uiteenzetting gaat Hans de tweede helft in en doet dezelfde dingen als in de eerste helft. Na afloop bij Jos geniet Hans stilletjes van een Paulaner, terwijl naast hem Mirjam vrolijk kwettert.
Hans is correct, betrouwbaar en bescheiden en verdient in het zonnetje te worden gezet. Zijn ervaring, inzicht en rust zijn van grote waarde voor de ploeg, en voor Koentje naast hem in het bijzonder.
Meest stabiele factor. Eigenlijk kan ik me van Hans dit seizoen geen fout herinneren, waarvoor hulde! In wedstrijden waar Hans niet bij was gingen wel dingetjes mis, alleen de uitwedstrijd tegen Zelos gelukkig niet! Enige minpunt: Ik heb Hans niet zien schitteren in een filmpje over een of andere rare vogel (oftewel verbeterpuntje voor volgend jaar!). Mijn nummer 1 door: Stabiel, stabiel en nog eens stabiel!, stukje achterhoek in de top, vogel-liefhebberij (heeft menig vogel gespot tijdens de warming-up) en heeft de spelersvrouw met de meeste wedstrijden op haar naam!
Hans was mijn maatje in het centrum van de verdediging dit seizoen. Dat heb ik als bijzonder prettig ervaren. Hij heeft er mede voor gezorgd dat ik snel mijn draai heb weten te vinden. Ik heb dit jaar heel fijn met hem samengewerkt in het veld. Wanneer ik overenthousiast was of juist te nonchalant dan wees Hans me hier vaak op. Zonder al te veel poespas, maar wel de waarheid. Daar heb ik veel van geleerd. Daarnaast vind ik dat Hans een goed seizoen heeft gedraaid en een voorbeeld voor de rest (ofja, in ieder geval voor mij;)).
Het duo dat de basis vormt voor het succes dit seizoen. Altijd de eerste twee namen die de trainer op het bord schreef en ze bewezen elke keer weer waarom.
Solid as a rock.
Bij Univv worden spelers gedurende jaren zelden beter. Hans heeft dit seizoen het tegendeel bewezen. Mede dankzij regelmatig te trainen was Hans de rots in onze verdediging.

‘Je hebt pas door hoe belangrijk hij is, als hij er niet is’ (van wie was dit ook al weer?)
Hans Schoppers; meest stabiele factor. Eigenlijk kan ik me van Hans dit seizoen geen fout herinneren, waarvoor hulde! In wedstrijden waar Hans niet bij was gingen wel dingetjes mis, alleen de uitwedstrijd tegen Zelos gelukkig niet! Enige minpunt: Ik heb Hans niet zien schitteren in een filmpje over een of andere rare vogel (oftewel verbeterpuntje voor volgend jaar!). Mijn nummer 1 door: Stabiel, stabiel en nog eens stabiel!, stukje achterhoek in de top, vogel-liefhebberij (heeft menig vogel gespot tijdens de warming-up) en heeft de spelersvrouw met de meeste wedstrijden op haar naam!

En de rest in willekeurige volgorde:
Merijn:
Vooral de belangrijke, laatste maanden van de competitie veel en belangrijk scorend
Prachtige ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen; van ‘ik-heb-5-kansen-nodig-voor-1-doelpunt’ tot ‘sjakie-met-de-wondersloffen’/(Topscorer)
“Om goed te voetballen, heb je goede voetballers nodig, maar een goede voetballer heeft bijna altijd het probleem van een gebrek aan rendement. Hij wil het altijd mooier doen dan strikt noodzakelijk. ” Ik zeg dat we dat moeten koesteren: schoonheid verdient ook een prijs.
Merijn werd vorig jaar al door Joris getipt als nieuwe winnaar en ik vind dat hij dit ook waargemaakt heeft. Hij zorgt ervoor dat ik in het veld soms echt geniet. Vooral zijn balaanname op lange ballen is zo goed dat ik dan wel eens bij mezelf denk: Als ik met zo’n goede voetballer in 1 elftal zit, misschien kan ik zelf ook best wel ballen. Hij geeft me vertrouwen in het niveau van het hele elftal. Ook is hij zijn techniek nu ook functioneel gaan gebruiken. Waar hij vorig jaar wel eens draken van wedstrijden speelde met zo ontzettend veel balverlies is hij dit seizoen een man geworden die je altijd aan kunt spelen en die de bal bij zich houdt. Tegenstanders krijgen nooit vat op hem. Nu hij ook nog een schot blijkt te hebben (na lang zoeken) is het voor mij duidelijk dat Merijn Offringa dit jaar de prijs moet pakken. Hij is de nieuwe Huub Meijerink! Iemand aan wie je de bal altijd kunt geven en weet dat het dan wel goed komt. Het voordeel is wel dat we dit jaar veel minder afhankelijk waren van Merijn dan dat we afhankelijk van Huub waren toen we degradeerden. Dit komt ook o.a. door Jaap die ook gevaarlijk is en ze zich niet helemaal op een persoon kunnen richten. Ook vind ik Merijn als persoon een hele mooie kerel! Zijn afkeer van materialisme, zijn bus, zijn voeten tegen Zelos die helemaal zwart waren omdat zijn schoenen tot op de draad versleten waren, zijn ongelukjes met fietsen, trampolines en blenders, zijn dansmoves op het weekend en het feestje van Kevin, zijn appelsapjes, zijn Jojanneke die helemaal niet bij hem lijkt te passen maar samen toch heel veel geluk uitstralen, zijn baardje, zijn bijnaam, zijn tweedehands kleding (alles staat hem….), en zijn steeds nadrukkelijke aanwezigheid in Jos en andere sociale Uni activiteitjes. Melvinho for president!
HET voorbeeld van op het juiste moment pieken. Enorm zwakke eerste helft van het seizoen. Hij draalde, dacht na en miste kansen bij de vleet. Na de winter (toen zijn relatie weer op orde was), begon het te lopen. Hij deed alles weer intuïtief, dacht niet na en scoorde. En hoe! En veel! Wat een held. Daarbij: alles wat hij aandoet staat ‘m, hij heeft een gaaf busje, een leuke vriendin (die totaal niet bij hem lijkt te passen, maar wel fan is van Wouter, maar dat terzijde) en is wie hij is: een gave topspits en een gave vent. Rende soms om 19.15 uur station Nijmegen uit om nog op tijd op de training te zijn (wat dan vaak niet lukte, maar ach…). Misschien speelde hij de eerste helft van het seizoen wel zo zwak omdat ik hem in Brugge had uitgeroepen tot de volgende speler van het jaar. Sja, daar moet je mee om kunnen gaan. Dit jaar roep ik dan ook: Merijn wordt volgend jaar zeker geen speler van het jaar (en helaas wordt’ie dat ook niet omdat hij dan veel te lang in Afrika zit…).
Onnavolgbaar is het woord dat hem kenmerkt als hij het op zijn heupen heeft. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen en wordt steeds beter.
Dat Merijn goed kon voetballen wisten we al lang, echter het rendement was onvoldoende. De uitdrukking ‘draaien als een drol in een piespot’ was regelmatig op Merijn van toepassing. Met name de tweede seizoenshelft heeft Merijn laten zien toch te kunnen scoren. Een voetballer waar het publiek voor naar de velden gaat, behalve bij uni vv uiteraard.
Jaap:
In relatief weinig wedstrijden toch veel scoren! Prima gedaan, ben benieuwd wat hij er van gaat bakken in de derde klasse. Hij is nummer twee door: Goals, in potentie een opvolger als aanvoerder van de nacht (mits hij vrijgezel blijft!), gaat nog schitteren in Haarlem, zijn lach (hij heeft een hele mooi lach….).

Vooral de belangrijke, laatste maanden van de competitie veel en belangrijk scorend
Ik zag in Jaap al jaren een hele goede aanwinst voor Univv, maar ik denk dat de tijd gewoon nog niet rijp was. Uitgerekend in het jaar nadat we degraderen en tegen schopploegen moeten waar hij juist zo’n hekel aan heeft besluit hij toch Uni te versterken. In de eerste seizoenshelft is zijn inbreng niet heel groot. Hij kampt nog met wat blessures en is niet geheel fit. Hij gaat ook nog een keer op vakantie…..maar kwaliteit verloochent zich niet. Jaap is geen rondo jongen, speelt niet op balbezit, en houdt niet van verdedigen maar hij is zo ontzettend doelgericht en wil alleen maar scoren. Hij is als een kind zo blij als we gaan afwerken en kan zich ook storen aan anderen die dat niet helemaal serieus nemen. In de tweede seizoenshelft heeft hij laten zien hoe belangrijk hij voor Univv is en nog kan zijn. Met veel doelpunten en heel veel energie heeft hij veel punten gepakt en met name zijn doelpunten in de nacompetitie waren van grote waarde! De 0-2 uit was echt een extase moment en was zo’n lekkere straf voor het onsportieve gedrag van Zelos….heerlijk! Toen hij ook nog eens met zijn mooiste goal het duel thuis besliste wist ik: deze jongen moet punten krijgen!
In relatief weinig wedstrijden toch veel scoren! Prima gedaan, ben benieuwd wat hij er van gaat bakken in de derde klasse. Hij is nummer twee door: Goals, in potentie een opvolger als aanvoerder van de nacht (mits hij vrijgezel blijft!), gaat nog schitteren in Haarlem, zijn lach (hij heeft een hele mooi lach….).
Absolute wil om te winnen, gaat over lijken en verdient daarmee tenminste een eervolle derde plek.
Een typisch geval van, geil op de goal en balverliefd maar vooral typisch een geval van pieken op het juiste moment!
Deze “econeuker” (Abbink, 2010) liet in zijn eerste Univv jaar zien een grote aanwinst te zijn in de spits. Met zijn 18 officiële doelpunten in lang niet alle wedstrijden de speler met het hoogste rendement. Weergaloos vertolkte hij de rol van gelukkige Univv-er, ging hij juichend op de knieën na zijn goal in Zelhem en eerde daarmee het spits ambacht. Bijkans nog weergalozer was zijn doelpunt in Nijmegen de week erna. Een doelpunt zo schoon, zou Willem Klaassen deze gemaakt hebben, zou hij niet alleen zijn favoriete voetbal-herinnering luidkeels huldigen (Reutelingsperger, 2010), hij zou zijn vriendschap met Joost Timpers waarschijnlijk hebben opgezegd voor het niet vastleggen van de gebeurtenis op film. Tot slot verdienen Jaap zijn buitenveldse verrichtingen een eervolle vermelding. Wij zullen nog lang nagenieten van zijn ongeëvenaarde muzikale optreden, zijn exceptionele “Ria de Janeiro” grappen, zijn onverklaarbare aan-kapsel-af-te-lezen-staat-van-dronkenschap en verhalen waarvan alleen Sjoerd de diepere betekenis wist te achterhalen (blijkens zijn “goed verhaal Jaap”).
Is gedurende het seizoen opgeleefd, steeds beter en belangrijker voor de ploeg, en ook een aanjager gebleken.
Steeds beter in vorm en steeds gevaarlijker, maar de wedstrijd tegen Krajenhoff met meerdere kansen voor opendoel, missen van een penalty net geen punten.

Sjoerd:
Een perfecte mix van fanatisme en gezelligheid. Een speler die 100% bij Univv past.
Remco Kranendonk.
Heeft tot nu toe ieder jaar nog punten van me gehad en elk jaar zijn die punten meer dan terecht. Het boegbeeld van ‘rust aan de bal’, het levende bewijs dat veroudering niet bestaat als je er niet in gelooft (en dat bewijst hij zowel binnen de lijnen als in de kroeg) en daarnaast een geweldig fijn mens. Zal waarschijnlijk geen speler van het jaar worden, maar als iemand een soort Rinus-De-Haard-oeuvreprijs in het leven zou willen roepen, dan zou Remco Kranendonk een meer dan verdiende winnaar zijn.
Wat een baas dat ie nog zo fit en goed is dat hij zonder moeite weer meteen op dit niveau meedraait. Echt heel knap

Joris

Veruit de beste na Dirk, Bas B. en Mattijs Mol. Heeft heel stabiel gekeept, ondanks een paar schoonheidsfoutjes. Onder andere ook nummer drie door: Mijn bal!, zijn hippe fiets, nieuw huis, het feit dat Nac er niets van bakte tegen Twente, eigen gemaakt shirtjes, hij kon niet hoger; hij is het al eens geweest!

Koen:
Hele belangrijke aanwinst voor Univv. Lekkere enthousiaste jonge hond met prachtige schwalbes. Praat nog wat teveel in het veld maar is erg belangrijk geweest in de verdediging dit jaar. Echt een jongen voor de toekomst die met zijn mooie verhalen die hij zonder enige gene verteld aan eenieder die het maar wil horen nog veel voor Uni gaat betekenen.
Heel goed seizoen, maar kan nog beter, zijn tijd komt nog wel…
Was als jonkie van het team de meest constante factor in ons team (op af en toe en klein ‘Frank de Boertje’ na). Durft ook de oude rotten in te coachen en doet dat ook nog op een heel prettige manier, klasse! Rots in de branding! Enige minpuntje: zowel in als buiten het veld te weinig gescoord dit seizoen! Volgend jaar beter.
Het duo dat de basis vormt voor het succes dit seizoen. Altijd de eerste twee namen die de trainer op het bord schreef en ze bewezen elke keer weer waarom.
Ondanks dat Koen niet de jongste speler van het elftal is, profileert hij zich als de echte Benjamin van Uni vv. Heerlijk onbevangen vragen over situaties tijdens operaties, wat te doen als je met ‘een vrouwtje’ buiten staat en mooie verhalen vastgebonden worden aan een container in een leeuwenpak. Daarnaast heeft Koen ook voetballend een belagrijke bijdrage aan onze promotie geleverd. Als constante factor in het centrum van de verdediging was hij een bouwsteen van het elftal.
Goede eigenschappen in het veld: Zeker in balcontacten, balvast, lef tot opbouwen, zelfkritisch.
Mindere eigenschappen in het veld: Soms teveel mekkerend tegen medespelers, opgewonden standje tegen de scheids. Maar resumé, mijns inziens dé speler van het jaar 2009-2010!

Gijs
Gijs verdient wat mij betreft de titel ‘speler van het jaar’. Gijs traint altijd hard en veel. Is betrouwbaar (zowel binnen als buiten het veld) en is heel leergierig. Wat betreft Gijs als voetballer heb ik gezien dat hij elke week meer vooruit gaat. Hij wil zichzelf heel graag verbeteren en dat lukt ook. Hij heeft meer rust in de opbouw en zijn passjes langs de lijn zijn sterk verbeterd. Gijs heeft veel wedstrijden gespeeld en ik heb het idee dat hij er het optimale uit heeft gehaald. En dat vind ik klasse!
heeft hij eindelijken een basisplek gaat hij meerder keren op vakantie….
Luuk
Omdat hij de beker nu wel kan dragen.
Bram.
Keiharde, meedogenloze verdediger die ondanks zijn mindere voetbalkwaliteiten een basisplaats heeft afgedwongen op basis van strijdlust, conditie en meedogenloosheid.
Willem
Als het dit jaar niet gebeurt dan gebeurt het nooit meer… Misschien ooit nog een oeuvreprijs???
Voor het mooie voetbal en het onvergetelijke casino-bezoek, een van de mooiste UNi-avonden van afgelopen seizoen
Wout
Zelfverklaard koning van de assist. Wout is eigenlijk een waardelozen voetballer. Hij kan maar 1 ding, voorzetten geven, maar dat kan ie dan ook verdomd goed. Leverde een grote bijdrage aan de meer dan 100 Uni VV doelpunten dit seizoen door tientallen ballen panklaar op ’t hoofd dan wel been van de spitsen te leggen. Helpt ook de trainers met het bijhouden van de statistieken. Met twee opgestoken vingers en een ‘Trainert’ richting kant laat hij even zien dat er alweer 2 assists van zijn voet kwamen. Deze doctor in de viskunde wist zich dit seizoen niet alleen te redden uit de kelder van het zaterdagvoetbal, hij moest ook reddend optreden in zijn eigen kelder toen deze door een klein ongelukje vol water stond. Met wat gefraudeer met de verzekering kwam dat echter wel helemaal goed. Nu wordt de tuin onderhanden genomen en is deze bijna BBQ-ready. Dat belooft veel goeds….
De assist-man van dit seizoen. Heeft daarnaast geheel belangeloos zijn logeerkamer helemaal opgeruimd om mij op de laatste speeldag van een slaapplaats te voorzien.
Een echte speler in dienst van het team dus!!!
Marienjo:

Na een wijfelend begin toch vaak terecht in de basis het afgelopen seizoen, vooral door veel trainingsarbeid (voor elke training 10 km hardlopen voor oog van de trainers) en vastberadenheid.

Marienjo is dit jaar als een van de weinigen altijd ruim op tijd aanwezig op de trainingen. Hij heeft hard getraind om beter te worden en wat betreft motivatie en doorzettingsvermogen een voorbeeld voor de rest. Zijn fanatisme was er altijd. Ook na een hoop tegenslagen (blessures, niet in de basis staan) en wat mij betreft daarom goed voor plaats 3.

Nooit te laat en meeste kilometers gelopen dit jaar.

Pim en Huub (maar omdat Huub niet meer mee mag doen de 3 punten voor Pim)
Voor de beste univv trainers die ik heb meegemaakt, de tijd die ze er in hebben gestoken, het aanhoren van alle smoezen voor het te laat zijn of het niet kunnen in een weekend, maar voor aanwezigheid scoren zij bijna het hoogst (volgens mij)

Pim Geerling: IJzersterk op het trainingsveld, helaas over het hoofd gezien door de trainer!

“A lot of football success is in the mind. You must believe you are the best and then make sure that you are. In my time at Anfield we always said we had the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves. ” (Bob Paisley; Liverpool Manager 1974-1983). Oftewel: ‘we kunnen best aardig voetballen en dat doen we ook’ (Pim Geerling in de rust tegen één of ander onbelangrijk clubje).
Nog een extra opsteker voor Pim:
“Some people say that great players never make great managers. Well I never was a great player.” (Roy Keane; Sunderland-Manager)

Met het in het leven roepen van het punten klassement hebben ook beide trainers, die toch al enige jaren lid zijn, een belangrijke Univv-traditie niet helemaal op waarde geschat.

Eigenlijk niet echt een speler dit seizoen, al heeft ie wel eens met de ‘kleren aan’ op de bank gezeten, maar gewoon onze trainert! Vormt een goed en evenwichtig duo met zijn assistent. Pim heeft zijn voetbaldidactische kwaliteiten afgelopen jaar enorm ontwikkeld. Waarschijnlijk de grootste competentiegroei van de hele groep. Speelt een soort Good coach, bad coach spelletje samen met Huub. Waar Huub zich af en toe (=regelmatig) uit de tent laat lokken en zich laat verleiden tot het doen van enigszins domme dingen (stoelen aanvallen, collega-assistent-trainers schoppen) is Pim juist de rust- en ordebewaker. Hij laat zich als coach niet gek maken door de waan van de dag, maar vertelt een consistent verhaal: Kantelen, backs diep staan, druk zetten op hun helft. Daarom Pim een punt!

Aangezien Pim dit jaar ook een wedstrijd gespeeld heeft, mogen wij hem mijn inziens ook op deze lijst zetten. Maargoed, het is de speler van het jaar. Toch zou ik hem willen benoemen. Pim heeft enorm veel werk geleverd voor UNIvv. Hij was er nagenoeg altijd. Heeft veel tijd gestoken in de trainingen en veel ‘ondankbare taken’ op zich genomen.
Pim Geerling: IJzersterk op het trainingsveld, helaas over het hoofd gezien door de trainer

Bauke:
Al die trainingsarbeid voor 10 min bij ons en meerdere wedstrijden bij het tweede…
Barry:
meer wedstrijdminuten dan de afgelopen 5 seizoenen bij elkaar…

Christian de Groot:
Ik mis die jongen gewoon! Onzinnige spelletjes tijdens de trainingen, lang douchen, zijn enthousiasme en ik vond het mooi dat ie maar liefst 2x scoorde bij zijn afscheidswedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.