Categorieën
Uni VV 1

Ook buurman Zelhem kan Zelos niet inspireren

ZELHEM – Het kleurloze Zelos is de nacompetitie voor lijfsbehoud in de derde klasse beroerd begonnen. Tegen Uni vv werd het 0-2.
 
Trainer Henry Golstein kwam met een zwaar gehavend team op de proppen. Onder anderen de aan­vallers Ruben Masselink en Daniël van Londen onbtraken.

Geen enkele voetbalfan werd ge­boeid door het vertoonde spel. Dan was er vòòr de wedstrijd veel meer te genieten. Buurman Zel­hem, kampioen geworden in de zondagzesdeklasse, nam Zelos op een ludieke manier op de hak. Bij de entree waren twee gecrashte au­to’s op elkaar gestapeld met een af­fiche van een degradatiespook en de tekst ‘Hebben jullie in dit staart­duel de kop er wel bij?’, met een knipoog naar de kettingbotsing eerder dit seizoen, waarbij twee au­to’s van Zelos total loss raakten.

Dat was echter nog niet alles om Zelos te prikkelen. De voetballers van Zelhem trokken bij de sfeer­volle opkomst van beide teams een wit laken om hun hoofd dat het degradatiespook moest voor­stellen en begroetten Zelos met confetti dat door de lucht werd ge­knald. Verder waren er spandoe­ken met de teksten ‘Uni vv. Doe ons een plezier. Help Zelos naar klas­se vier’ en ‘Al zet je Louis van Gaal voor de groep, in de derde klasse red je het niet met deze troep’

Zelos-voorzitter Wim Groot Nib­belink kon er wel om lachen. „We hebben een uitstekende relatie met Zelhem en dit zijn geintjes die we wel kunnen waarderen.”

Uni vv, de studentenploeg uit Nij­megen, speelde net als Zelos niet groots. Uni vv schrok enorm toen de jonge Zelos- spits Menno Die­penbroek alleen voor keeper Joris van Meel verscheen. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit. Kort voor rust sloeg het noodlot toe voor de thuisclub. Een misluk­te voorzet van Merijn Offringa werd door Zelos-doelman Harm Reindsen in het doel geslagen: 0-1. „Tegen dat soort blunders valt niet te voetballen”, aldus Golstein.

In dat tweede bedrijf viel Zelos aan, maar Menno Diepenbroek miste in de extra tijd jammerlijk. In de tegenaanval werd het leed verergerd door Rohof, die 0-2 aan­tekende. Ondanks de nederlaag geeft Golstein zich nog niet gewon­nen. „We moeten met twee goals verschil winnen om een straf­schoppenreeks af te dwingen. Ik zie niet in waarom dat niet kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.