Categorie├źn
Uni VV 1

Lofzang op Willem

Meestal als een songwriter een persoon wil ophemelen in een lied, dan wordt in de songtekst allemaal goede eigenschappen van die persoon aangehaald. Er wordt gezongen dat diegene de liefste, de mooiste, de beste, de meest bijzondere is. Dat het ook anders kan bewijst De Jazzpolitie met Liefdesliedjes, waarin de vrouw wordt toegezongen wat allemaal niet genoeg voor haar is.

Echter er is ook hier baas, boven baas. Henk Spaan heeft een nummer geschreven voor onze eigen Willem. Echter hierin worden niet zijn talrijke kwaliteiten bezongen, maar juist al het tegenovergestelde!

De titel zegt eigenlijk al genoeg: Stille Willem!

PS De tekst is ook online beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.