Categorieën
Uni VV 1

UNIvv-schip blijft op koers

‘Ze’ zeggen wel eens dat in de sport alleen het resultaat telt. De manier waarop, die doet er niet toe. ‘Ze’ zeggen ook wel eens dat een voetbalwedstrijd twee helften heeft (in ons geval trouwens drie). ‘Ze’ kregen gisteren allebei gelijk. UNIvv1 haalde gisteren drie punten binnen en deed dat eigenlijk alleen maar op basis van een goede tweede helft.

UNIvv1 begon zwak aan de uitwedstrijd tegen Blauw Wit. Deze Nijmeegse ploeg, die haar thuiswedstrijden speelt op een kunstgrasveld dat enorm glad wordt wanneer het een keer goed geregend heeft (zoals gisteren…), behaalde vorige week haar eerste drie punten van het seizoen en zat dus in de winning mood. Hoewel iedereen (in zijn onderbewustzijn?) wel wist dat we scherp moesten beginnen, kwam hier in de eerste helft niets van terecht. Ballen gleden door op het kunstgrasveld en kwamen dus niet aan, duels werden verloren en alles ging in één tempo. Bagger was het. Het was een geluk bij een ongeluk dat ook Blauw Wit niet echt in staat was echte kansen te creëren. Complimenten zijn er alleen voor de wissels, de trainers en de supporters dat zij tijdens deze erbarmelijke 45 minuten niet wegliepen.

In de rust kozen de trainers ditmaal niet voor de ellenlange stilte. Integendeel! De rake woorden klonken door het kleedkamertje. En met effect. De tweede helft stond er een ander UNIvv op het veld. De roodzwarten joegen door, vonden elkaar, en creëerden wast kansen. Uiteindelijk was het Melvin die goed voorbereidend werk van Appie knap afrondde. Toen even later een bal van Jesper van richting werd veranderd en in de goal belandde was het helemaal klaar: drie punten in da pocket. Inpakken en wegwezen.

Big ups voor Melvin, die weer een belangrijke goal maakte (en vele onbelangrijke kansen miste), voor wissels Gerben en Wouter, die sterk invielen, voor Marienjo, die geblesseerd uitviel, voor Joost en Bert, die met het tweede ook drie punten pakten, voor semi-aanvoerder Koentje, die in de rust vond dat het niet aan de tactiek lag maar aan de instelling, en voor de trainers, die een zwalkend elftal op de rit kregen. En voor Kevin natuurlijk, die er in Jos alles aan deed om zijn nachtaanvoerderschap met verve te verdedigen.

Volgende week Brakkenstein, dan AVIOS (voor de beker) en de topperrrrrrr tegen De Treffers. Ik ben er klaar voor. Jullie ook?

Één reactie op “UNIvv-schip blijft op koers”

Boys, geweldig gedaan de afgelopen weken! Heb de prestaties retrospectief gevolgd, namelijk 12 dagen verstoken van internet in de himalaya. Geweldige trekking van 800 tot 5416 meter hoogte, en weer naar beneden, dus die longetjes zijn weer schoon na de rickshaw uitlaatgassen! Morgen weer knallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.