Categorieën
Uni VV 1

Bauke bericht vanuit Peru!

Beste allemaal,

Ik ben inmiddels al twee weken bezig met het leren van Spaans en ik moet zeggen dat het me redelijk goed afgaat. Ik vind het dan ook erg leuk om te leren: ik kan me niet herinneren dat ik vroeger aan mijn Franse leraar heb gevraagd om wat extra huiswerk. Dit komt vooral omdat ik hier meteen de vruchten pluk van mijn arbeid. Zo wordt het bijvoorbeeld een stuk interessanter om dingen mee te maken zoals het vormsel van Mauricio (mijn broer), de ‘Chicken party’ van Lily (moeder, de party was eigenlijk niet veel aan) en familiefeesten – er is nog geen weekend zonder feest voorbij gegaan (dit weekend de familie van Lily, 100 man).

Behalve taal en familie bevalt Cusco ook erg goed. Er is hier ontzettend veel te ontdekken wat betreft geschiedenis, natuur en activiteiten, maar daar zal ik jullie de details voor besparen. Ik moet echter wel even kwijt dat ik maar snel mijn rijbewijs moet gaan halen: mijn eerste ervaring in het verkeer met een wagen zeer positief is bevallen. In een quad weliswaar, maar ik heb toch wel mooi tussen de auto’s gereden – we moesten een klein stukje over de weg om bij het quad-terrein te komen. Eenmaal buiten bebouwde kom ging het heerlijk heuvel op en heuvel af en op de grote vlaktes lekker in z’n 5 rondscheuren: quadrijden is gaaf.

Maar niet alles is feest. Het eten is eentonig (behalve als er feest is) en ik leer duidelijk met minder eten rond te komen: ik moet vaak wat extra’s kopen tussendoor (je zou trouwens niet zeggen dat ik ooit vegetariër was). Een gastgezin is leuk en erg gezellig (er is altijd iemand thuis wanneer je terugkomt), maar tegelijkertijd is er niet altijd ruimte om volledig je eigen gang te gaan. Wat betreft verlang ik soms wel terug naar mijn eigen stekkie. Daarnaast vind ik het soms wel lastig (vervelend) om mee te gaan met de ‘mañana mañana’ mentaliteit, alhoewel ik er aardig aan begin te wennen. Maar goed, elk voordeel heb zijn nadeel, en eigenlijk moet ik niet te veel zeuren, want het is hier over het algemeen zeer goed vertoeven.

Enfin, vanavond poker, dit weekend Puno (Titicacameer) en volgende week misschien de jungle: Ik heb er zin in!

Groeten,

Bauke

2 reacties op “Bauke bericht vanuit Peru!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.