Categorieën
Uni VV 1

Speler van het jaar 2008-2009: Wouter de Beukelaer

Waarom Wouter de Beukelaer?

* Zonder hem had de club wel opgedoekt kunnen worden. Regelde alles van wassen van shirtjes, het geven van trainingen en meepraten over opstellingen.

* Wouter is niet alleen een fanatieke, inspirerende aanvoerder en trainer tegelijk ook waakt hij buiten de trainingavonden en wedstrijdmiddagen als een herder over ons en biedt hij zijn huis aan alsof we zijn eigen kinderen zijn , die ons voedt, die ons beschermt, die ons aanmoedigt, die ons doet verbroederen, die zich onaflatend inspant voor een doel dat boven hem uitstijgt; een kleine twintig mannen met een gedeelde hobby, te maken tot het geweldigste voetbalteam van Nederland, zo’n aanvoerder, zeg ik met trots, is Wouter de Beukelaar. Respect!

* Niet voor zijn prestaties op het veld dit jaar maar op basis van alles wat hij de afgelopen seizoenen voor Univv betekent heeft. Verdient een oeuvre-prijs voor bloed, zweet en tranen!

* Nestor van ’t team en al enige jaren aanvoerder van Uni VV. Hangt het adagium ‘Zaterdagmiddag een man, ’s avonds op de trainingen rustig an’ met verve aan. Sukkelde dit seizoen met wat kleinere en grotere pijntjes, maar gaat in de wedstrijd altijd voorop in de strijd. Wist zich daardoor zelfs bij een invalbeurt van 5 minuten te blesseren, wat tekenend is voor zijn inzet.

* Hij is zo’n goede klusser, en je kunt altijd bij hem terecht voor gereedschap, staantafels, stoelen etc.

* Hij heeft zijn tuin speler-van-het-jaar gereed gemaakt door er een stukje bij te kopen dus laat die BBQ maar komen.

* Hij heeft zo’n leuke zussen.

* De organisator achter het fantastische Achterhoekse Aalten met de fantastisch antieke bowling-ervaring, van de kennismaking met het fenomeen boerse discotheek en natuurlijk de man die voortaan ook in Nijmegen door het leven zal gaan als Beukie.

Van harte gefeliciteerd met deze eer!

De mannen van Univv!

Speech seizoen 2008-2009

Minpunten
– Degradatie
– Problemen bij Rinus en Ria
– Blessure van Huub
– Overlijden van Mr. cafe Jos Geert.

Pluspunten
– Weekendje Brugge
– De massale aandacht voor Huub na zijn blessure
– De Zwolse ambiance
– Het weekendje Aalten
– De vele avondjes uit/activiteitjes en Jos momenten
– De vele klusmomenten met elkaar.

Dan de spelers die de top drie niet gehaald hebben maar wel punten kregen:

Bruno van de Laar
– goeie goals, mooie vrije trappen
– super reisleider
– twee gemiste penalty’s bevlekken zijn blazoen maar kreeg toch punten want: snoeihard tegen de lat schieten is dramatisch gezien mooier dan een pisballetje door het midden.

Kevin Schuurmans
– houdt zich sterk als Benjamin van de groep.
– vernuftige vrije trap tegen Zetten.
– door hem zijn we misschien wel een beetje een echt voetbalteam zijn geworden. Scheten laten in iemands gezicht, shampoo in de haren, matrassen omgooien, watervalletje bier, golfballen, mooie pyjama, geweldige gozer en animator in Brugge en heel belangrijk een student.
– Zijn speechkwaliteiten mogen nog iets verbeterd worden, maar nu hij in zijn nieuwe baan 20 ongeschoolde, arme en uitgebuite Chinese naaisters mag aansturen, kan hij wel voor de komende kampioensreceptie zorgen voor prachtige, handgemaakte Uni vv overhemden.
– Net je kleine broertje: soms vind je hem een beetje onnozel en infantiel, soms ook juist weer heel schattig als hij met zn nieuwe vriendje (de honde-vlieger) op het strand speelt. Net als bij je kleine broertje moet je ook zn spulletjes opruimen die hij vergeten is mee te nemen.
– Neemt veel supporters mee!
– Voetballend kan hij nog beter meer trainen zou daarbij helepen!

Bas Boonen
– Jammer dat Willem de laatste penalty verprutste anders had Bas daarna de Speler van het Jaar seizoen 2008/09 troffee binnengehaald!
– Stille kracht, heeft ons wel heel veel punten opgeleverd dit jaar.
Bedankt voor de mooie jaren en we hopen in noodgevallen nog gebruik van je te mogen maken.

Chris de Groot
– hij wil het zo graag.
– Zeer kopsterk en vooral op zijn sterkst wanneer zijn tegenstanders dezelfde lengte hebben. Onvermoeibaar en gaat tot het eind toe door. Dit blijkt ook weer na het weekend waar hij na een nacht goed doorhalen en meerdere keren stoppen toch het strand in Zeebrugge bereikte, ter plekke neerstorte en zich vervolgens toch niet liet kennen en weer aan een potje strandvoetbal begon.

Bert Tolkamp
– de onverstoorbare, duveltje uit een doosje spits, speelde de meeste wedstrijden slechts een uur of dan dat andere half uur. De Bert-Joris wissel was toch een van de weinige ingesleten patronen dit seizoen. Volgens zijn puntentelling is hij dit jaar als enige gepromoveerd naar de 2e klasse. De verwachting is dan ook dat hij volgend jaar op een veel hoger niveau speelt dan de rest. Maar de plompverloren uitgesproken mededeling dat er een Bertje Bertje jr jr komt heeft toch wel de doorslag gegeven. Bert (en Ineke) proficiat!

Gerben Beltman

– de jongen die symbool staat voor alles wat mis ging. de blonde linkspoot die keer op keer alles uit de kast haalde om de boel op te peppen. de motivator die zichzelf zo oppepte dat hij over de schreef ging. Het symbool voor de cohesie in de groep (degraderen doe je nooit alleen) …..kortom…
De degradant van het jaar.
– Een van de inspirators van het team. Weet met zijn psychologische praatjes iedereen altijd weer op te beuren. Sprak mooie troostende woorden na de penalty slijtageslag. Hij leefde dit jaar meer dan ooit voor het voetbal. Bleef op vrijdagavonden thuis op de bank en ging zelfs een maand op droog. Ook buiten het veld een aanjager, denk aan Brugge met uitspraken als: “Dit is moooooi!” en “We gaan er weer allemaal tegenaan! Woehoeeee”. Leverde een degelijk seizoen af zonder grote missers. Alleen die rode kaart he………

Merijn Offringa
-veel progressie gemaakt in zijn eerste seizoen univv, onnavolgbaar in de 16. Moet wel oppassen dat hij dit soort acties wel in de 16 van de tegenstander uitvoert, want balverlies ligt op de loer. Past zowel in als buiten het veld steeds beter bij de club. Hij kwam pas echt ‘los’ in Brugge. Hulde!

Nummer 3 in de lijst: Bram Boode!
– Bram, als een van de weinigen beter gespeeld dan vorig jaar
– Door keihard werken heeft hij zich in het elftal geknokt. Deze kuitenbijter moet je altijd 3 keer voorbij. Hij haalde bijna in al zijn wedstrijden een dikke voldoende.
– Als we allemaal het hele seizoen zo scherp en gedreven waren geweest als Bram dan waren we nooit gedegradeerd. Zijn tomeloze inzet op zowel trainingen als in wedstrijden is een voorbeeld voor iedereen.
– Voetballend steeds rustiger. In het duel harder dan menig ander (zeg ik met pijn in mijn hart) en sneller dan vele spitsen (helaas niet in laatste wedstrijd)
– Heeft zich ontwikkeld tot de minst geliefde tegenstander op de training danwel bij strandvoetbal, is het niet vanwege de moeilijkheid hem voorbij te spelen, dan is het wel vanwege het feit dat je je enkels, kuiten en ja zelfs knieen niet zeker bent want tackels zijn bij hem zelden niet-vliegend.

Nummer 2 in de lijst: Gijs Snijders

– heeft gemiddeld het beste seizoen van ons allemaal gehad. Heeft bijna een heel seizoen moeten wachten op zijn 180 minutes of fame en stond er toen ook. 1 wedstrijd afwezig geweest en toen met zijn Michelle de stad in geweest. “Dat was niets”, aldus onze Gijs. Positieve instelling, altijd aanwezig en zich afgelopen jaar ook voetballend verbeterd (wat niet zo heel vaak voorkomt bij UNIvv).
– de man voor wie maar één bijnaam te bedenken is: Jezus! Over zijn perfecte sympathieke karakter hoef ik weinig woorden te schrijven, wie Gijs kent, weet wat ik bedoel. Alle Univv’ers kunnen een voorbeeld nemen aan deze messias. Hij mist geen training, doet iedere week enthousiast en fanatiek zijn uiterste best, maar bovenal laat hij geen spoor van frustratie merken of laat hij zich demotiveren wanneer hem wedstrijd na wedstrijd geen minuut speeltijd wordt gegund. Keepers worden vaak geprezen als zij in een wedstrijd die ene bal uit de kruising tikken, terwijl ze de verdere 89 minuten geen bal in de buurt hebben gezien. Bij deze prijs ik Gijs omdat hij een speler is die in misschien maar drie volledige wedstrijden in een heel seizoen, zonder uitzondering een dijk van een wedstrijd speelde.
– tevens punten omdat deze Dokter Bernard een prima gast is om er met zo’n voetbalweekendje-weg bij te hebben.
– een heel seizoen trainen, er altijd zijn op 1x na (en dit dan de verschrikkelijkste zaterdag van het jaar vinden) gekozen voor het team. En dan mag je eindelijk je opwachting maken en dan maakt hij het ook volledig waar, nou ik durf zelfs te zeggen dat je veel mensen hebt verbaast met de vooruitgang die iemand kan boeken als hij helemaal niet speelt. Na twee zeeer goede wedstrijden kwam je toch weer op de bank terecht waar je het team bleef steunen tot het bittere einde. Twee welverdiende punten
– verblijde linkspoot Huub meerdere malen met prachtige afgemeten passjes met links:
– Na de degradatie werd iedereen thuis zorgzaam opgevangen met troostende woorden. Zo niet in huize Snijders. Hij kreeg er flink van langs van Michelle: “Slappe zakken, jullie trainen ook veel te weinig en nu zie je wat er van komt!”
– Hoogste trainingsopkomst. Beste conditie. Elke wedstrijd die hij gespeeld heeft zeker een 7 gehaald en daarmee meest constante speler. Tot slot ook nog eens zijn doelgerichtheid getoond in de Cathedraak en daarmee extra punten gescoord.
Ook werd er een nieuwe trofee in het leven geroepen:

Winnaar van de “in de zon zet prijs”

Huub Meijerink

Prestaties.

 Heb genoten van zijn irritante gedrag en houd graag de wedstrijd tegen SKV in gedachten: Huub in optima forma. Zuigend, zich uit de wedstrijd laten praten, en toch die drie punten mee naar huis nemen. Met zijn allen hopen we ooit nog met hem te mogen voetballen.

 Kreeg ondanks dat hij al een tot speler van het jaar werd verkozen toch nog veel punten omdat hij domweg de allerbeste voetballer van Univv is. “De beste voetballer waar ik ooit mee samen gespeeld heb”. Niet te stoppen aan de bal, ongeëvenaard als coach in het veld en zeker niet onbelangrijk: “de meest sympathieke chirurg die ik ooit tegenkwam”.

 Zijn spelplezier en bijbehorende arrogantie zijn heerlijk om te zien, de Mark van Bommel van Univv. Zijn fanatisme is enorm aanstekelijk en hij heeft altijd getracht Univv ook echt vooruit te helpen met zijn aanwijzingen.

 Vanwege de enorme verantwoordelijkheid die dit jaar op zijn schouders werd gelegd. Het team werd om hem heen gebouwd en iedereen dacht zolang we Huub hebben komt het wel goed. De tweede seizoenshelft werd de druk voor onze vedette soms iets te groot en waren er ook wat mindere wedstrijden waarin weinig andere spelers het heft in handen konden nemen om deze geweldige voetballer te ondersteunen wanneer het net iets minder gaat. Toch bleef hij maar die hoeken induiken, sleuren en zuigen. Zonder hem hadden we de nacompetitie niet eens gehaald.

 Ondanks zijn drukke werk en leer programma is hij ook in staat tijdens de trainingen alles te geven en vaak zelfs tot het irritante toe fanatiek te zijn.

 Het Brugge weekend was helemaal top maar zonder jou en je shuffle toch niet compleet. Ga je de komende jaren nog met ons mee?

Wij, de mannen van Univv hopen met heel ons hart dat het weer gaat kriebelen bij je. Heel veel succes met je herstel en in de technische staf is altijd een plekje voor je vrij!

2 reacties op “Speler van het jaar 2008-2009: Wouter de Beukelaer”

Uh, dat zou ik wel willen, maar helaas is niemand zo scherp geweest een foto te maken van onze Speler van het Jaar. Zal proberen nog een ‘still’ uit de film te knippen.

Bij de weg, misschien ook wel leuk om de rest van je speech ook te plaatsen (vooral voor Bram, die al wel weet dat hij -naar eigen zeggen- de derde back van UNIvv is).

Klik na de tekst van Wouter op de button [more] en plaats de rest van de tekst. Lezers moeten dan eerst op ‘Lees meer…’ klikken voordat ze die tekst te zien krijgen.

Over een paar uren komen de filmpjes (inclusief censuur…) online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.