Categorieën
Uni VV 1

Verslag uit de krant

Redichem in acute degradatienood na grote thuisnederlaag
zaterdag 18 april 2009 20:17
RENKUM – Redichem zit flink in de problemen na de grote nederlaag tegen UNI vv (1-6) én de andere uitslagen in de derde klasse A. Door de zeges van SDS, SKV, Teuge en Oranje Blauw staat de ploeg van trainer Fred Swart weer op een rechtstreekse degradatieplaats. Swart was dan ook goed ziek van de nederlaag. ,,Je kunt er veel over zeggen, maar dit is gewoon een zwarte dag voor ons. Niet alleen door het verlies, maar vooral ook vanwege het feit dat alle ploegen onder ons wél wisten te winnen.

Redichem speelde volgens Swart helemaal geen beroerde wedstrijd. Maar een aantal onoplettendheden hielp de bezoekers op weg. Swart: ,,De eerste vier tegendoelpunten lagen aan ons zelf. De eerste goal was een klutsbal, bij de andere drie doelpunten stonden we niet goed op te letten. Daar sta je als trainer machteloos.” Bij rust was de stand al 1-4. Jeroen van Houten scoorde bij een 0-2 achterstand de aansluitingstreffer.

Ondanks de 1-4 achterstand hoopte Redichem na de pauze de zaken recht te zetten. Maar die hoop werd al snel de grond ingeboord. De Renkumse ploeg liet een aantal kansen op 2-4 liggen, en UNI vv gooide nog wat extra zout in de gapende wond.

Redichem heeft nog twee duels om het verblijf in de derde klasse veilig te stellen. Zaterdag volgt het uitduel bij middenmoter Teuge en een week later (2 mei) het thuisduel tegen Excelsior Zetten, de huidige nummer twee. ,,We móeten beide wedstrijden winnen. En dat zal een heel grote klus worden. Lukt dat niet dan zitten we dik in de problemen”, beseft Swart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.