Categorieën
Uni VV 1

Oranje Blauw en UNI vv krijgen hectische slotdag (Gelderlander)

NIJMEGEN – UNI vv verloor in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de stadsderby tegen Oranje Blauw.

De degradatiezorgen zijn daarmee voor UNI verder toegenomen. De universiteitsploeg kan nog tot de nacompetitie veroordeeld worden. Oranje Blauw verkeert in een identieke situatie. De club van Staddijk- Noord staat door de winst nu op gelijke hoogte met UNI. Beide teams hebben 26 punten. Voor beide clubs is in de slotronde winst een must om degradatiewedstrijden te ontlopen. De slotronde in de derde klasse A belooft een zeer spannende middag te worden voor beide Nijmeegse ploegen. UNI vv moet komende zaterdag op bezoek bij Gazelle Nieuwland dat nog voor de periodetitel gaat, Oranje Blauw ontvangt op diezelfde zaterdag SP Teuge dat na afgelopen weekeinde veilig is. UNI en Oranje Blauw zullen zaterdag ook de concurrenten Otterlo en SKV in de gaten houden, die tegen elkaar spelen.

Oranje Blauw had zaterdag tegen UNI meer oog voor de belangen van het duel en speelde scherper dan het universiteitsteam. Na een kwartier verzuimde de thuisclub Mitchel Derby af te stoppen en verdween de bal in bovenhoek: 0-1.

UNI kwam na 42 minuten terug na een combinatie tussen Wouter de Beukelaar en Bruno van der Laar. Bert Tolkamp kopte raak: 1-1. Een dekkingsfout leidde na een uur tot de 1- 2 van Jaimal Nejjari. In het resterende halfuur had UNI voortdurend een overwicht. De gastheren waren hun flow kwijt. Ze waren niet meer de geoliede machine van voor rust. Drie handen vol corners leverden echter niets op voor UNI, dat de bal niet meer tussen de palen kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.