Categorieën
Uni VV 1

Zwak UNI vv krijgt waar het om vraagt (Gelderlander)

Zonder strijd te leveren laat universiteitsploeg zich afslachten.

NIJMEGEN – Dat UNI vv zich zater­dag in kleedkamer 13 van het Gym­nasion omkleedde voor de wed­strijd tegen SKV had er niets mee te maken. Want de 4-0 nederlaag tegen de Wageningse laagvlieger in de zaterdagse derde klasse A was niet ongelukkig, maar lag vol­komen aan de lamlendige instel­ling van de voetballers van de Nij­meegse universiteitsploeg.

Trainer Leo Gardien van UNI vv moet de komende tijd al zijn kwa­liteiten als oefenmeester aanwen­den. De psycholoog kende na de draak van een wedstrijd de reden van het verlies. Gardien: „De ene speler studeert af als longspecia­­list, de ander als chirurg. Ze moe­ten avonddiensten draaien en dan ben je ze kwijt. Er zijn er altijd wel een paar niet. En als ze doorde­weeks niet trainen, komen ze op zaterdagmiddag scherpte tekort. Het is een zelfregulerend team met allemaal intelligente jongens. En ze kunnen allemaal voetballen. Maar soms moet je gewoon puur bikkelen.”

Volgens Gardien was zaterdagmid­dag op het kunstgras van UNI vv clubtopscorer Huub Meijerink de belangrijkste afwezige. „ Hij kan makkelijk scoren en ook met zijn individuele kwaliteiten kansen creëren.” De orthopedisch chirurg maakte indruk in de met 2-1 ge­wonnen uitwedstrijd tegen SKV eerder dit seizoen. Hij maakte daar beide Nijmeegse treffers. Meije­rink zat zaterdag bij een congres en kon dus niet meedoen.

Het duurde een kwartier eer de eerste kans zich aandiende. De spe­lers van UNI vv, die elkaar niet coachten en plichtmatig voetbal­den zonder enig teken van spel­vreugde, vonden toevallig Bruno van de Laar die naast schoot. Al­leen de Nijmeegse aanvoerder Wouter de Beukelaer toonde enige emotionaliteit, al was zijn regelma­tige en maar doormekkerende commentaar op de leiding niet al­tijd even terecht.

Nadat hij eerder al de bal net naast het doel van Bas Boonen had ge­lobd, opende Eric Wijnen in de 29e minuut de score: 0-1. Vijf mi­nuten later maakte de mee naar vo­ren gekomen verdediger MarkWil­schut 0-2. Alleen Willem Klaassen van UNI vv werd nog gevaarlijk voor rust. Zijn schot werd fraai overgetikt. In de 65e en 81e mi­nuut maakte Wijnen, met elf toe­kijkende Nijmeegse voetballers als figuranten, nog 0-3 en 0-4.

„Als je uit met 2-1 wint en nu met 4- 0 verliest, dan is dat zorgelijk”, constateerde Gardien die nog wel gezien had hoe zijn ploeg zowaar tot een slotoffensiefje kwam. Maar Joost Timpers en Klaassen vonden niet de juiste richting. „ Als SKV zijn inhaalwedstrijd wint, staat de ploeg gelijk met ons. Wij staan zes­de, maar zijn met nog zeven wed­strijden te gaan nog lang niet ze­ker. Redichem op plaats elf heeft maar drie verliespunten meer dan wij. We moeten vechten voor lijfs­behoud en dat moet heel anders dan tegen SKV.”
In kleedkamer 13 was na afloop ie­dereen al even stil als op het veld. Zelfs De Beukelaer.

3 reacties op “Zwak UNI vv krijgt waar het om vraagt (Gelderlander)”

Zo. Wat doen we hieraan, boys? Hiervoor kom ik natuurlijk niet naar het stadion. Als ik de Gelderlander mag geloven had Leo nog beter palen in de grond kunnen slaan.

Het is duidelijk dat er kei- en keihard gewerkt zal moeten worden. Of je nou Jan, Piet of Gerben heet… iedereen mot aan de bak! Maar onze energie moet wel in de juiste banen worden geleid.

Sleutelwoord daarom: ORGANISATIE. We kunnen inderdaad allemaal voetballen, maar laat je niet in je box schijten! Het opnieuw afspreken van een paar basiszaken – bijv. posities innemen bij de opbouw (ja opbouw, niet zomaar wegfoepen) of standaardsituaties – geeft net de nodige duidelijkheid en zekerheid. Op ons heilige rubber zijn wij echt wel in staat het balletje rond te laten gaan. En bovendien om als gegroepeerde rood-zwarten fel op de tegenstander te zitten, als een bok op de haverkist.

We moeten voorspelbaar voor onszelf voetballen in plaats van voor de tegenstander. Maar ja, er zal toch wel weer geen zak van terechtkomen. Dus voorspel ik meer zure stukken in de Gelderlander.

Tsjonge tsjonge tsjonge. Er zit ook echt helemaal maar dan ook helemaal niks bij. Stelletje slappe zakken. Met voetbal heeft het allemaal weinig te maken. Maar ja……wel een en al gezelligheid en dat is natuurlijk ook belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.