Categorieën
Uni VV 1

Ongelukkige nederlaag voor Sportclub Teuge (http://www.sp-teuge.nl)

Onder moeilijke omstandigheden, verouderd kunstgrasveld en een snijdende koude wind, werd zaterdag de belangrijke uitwedstrijd gespeeld tegen UNI-VV uit Nijmegen.

Teuge trainer Jan Ligtenberg beschikte weer over een ruime selectie en bracht het volgende team binnen de lijnen:

Doel: Joost Veldwijk
Achter: Pieter Bart Bos, Bas de Brouwer, Joris van den Bosch, Maarten Oosterveld.
Midden: Jörn van Strien, Jasper Oosterman, Marco Schurink
Voor: Berend Pas, Gouke Bokma, Christiaan Schouten.

Teuge begon wat onwennig op het kunstgras maar al snel in de wedstrijd bleek men hierop toch aardig uit de voeten te kunnen. Beide teams streden voor de winst om zich te nestelen in de koppositie van de derde klasse A en dat leverde aardig voetbal op.

Teuge combineerde goed via de vleugels en creëerde enkele mogelijkheden. Uni-VV was technisch misschien wat beter, daar men altijd traint en speelt op kunstgras, maar men kwam nauwelijks in scoringspositie mede door goed verdedigingswerk van de Teugse achterhoede. In deze aantrekkelijke eerste helft werd er niet gescoord.

Teuge speelde na rust nog aanvallender en nam ook meer risico om de openingsgoal te forceren. Het vizier stond echter bij enkele Teugenaren helaas niet scherp deze middag. Schoten van Jörn van Strien en Berend Pas gingen net over of net naast. Een goede mogelijkheid van Gouke Bokma werd nog door de keeper met de punt van zijn schoen gekeerd en het wilde maar niet lukken.

En zoals het zo vaak gaat valt het doelpunt dus wel aan de andere kant. Bij een ogenschijnlijk onschuldige aanval punterde de UNI spits de bal op goal en tot ontsteltenis van alle Teugenaren verdween de bal via de paal achter Joost Vekldwijk.

Teuge wisselde Christiaan voor Jeroen en men drong UNI steeds verder in de verdediging. Ook de scheidsrechter werkte niet mee toen Berend Pas werd vastgehouden in het strafschopgebied en zo gingen ook de laatste kansjes verloren.

Een onnodige nederlaag voor een beter spelend team was dan ook bij het laatste fluitsignaal een feit. Ook jammer voor de vele naar Nijmegen afgereisde en de kou trotserende supporters. We gaan nu de winterstop in met o.a. het kerstzaalvoetbaltoernooi bij SV Twello en wat oefenpotjes.

Wij maken gebruik van de gelegenheid om u allen mooie en goede dagen toe te wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.