Categorieën
Uni VV 1

UNI vv blijft in derde klasse (Gelderlander)

NIJMEGEN – Derdeklasser UNI vv speelde zich zaterdag op eigen kracht in veiligheid. De studenten­ploeg ontdeed zich met 2- 1 van concurrent DVOV, dat nu tegen SDS’55 een beslissingsduel om handhaving moet spelen.
UNI dankte de winst vooral aan keeper Bas Boonen die met katach­tige reacties als een reddende en­gel acteerde. Koen Selten opende in de eerste helft de score na een assist van Bruno van der Laar. Een kwartier na de rust stond Selten aan de basis van de 2-0. Huub Me­ijering scoorde. Na de 2-1 kwam UNI onder druk te staan, maar de ploeg trok toch aan het langste eind.

En uit de Arnhemse editie…

DVOV krijgt ondanks verlies nog herkansing
Velpse club kan nog aan degradatie ontkomen in extra duel tegen SDS’55.

door Rogier Cuypers NIJMEGEN – Het was vooral teleur­stelling die zaterdagmiddag op de gezichten van de DVOV- spelers te zien was. Het degradatieduel met UNI vv in Nijmegen werd met 2­1 verloren. Omdat concurrent SDS’55 ook verloor, wacht nu een beslissingsduel tussen de twee clubs om lijfsbehoud in de derde klasse A.

„Het resultaat is niet goed, maar in de eerste helft hebben zij geen ech­te kans gehad”, baalde DVOV- trai­ner Martin Laamers na afloop. „Na rust gaven we de 2-0 te gemak­kelijk weg. We speelden niet com­pact genoeg. Toch moet ik de ploeg een groot compliment ma­ken voor de instelling.” In het eerste half uur was er maar één ploeg die het spel wilde ma­ken.
Toch kregen de aanvallend in­gestelde Velpenaren het deksel op de neus voor het niet afmaken van de kansen. Spits Koen Selten zette UNI vv tegen de verhouding in op voorsprong. Na rust verdubbelde Huub Meijerink de score voor de Nijmegenaren. Uit een hoekschop van aanvoerder Jarno Hilhorst kop­te Bart van der Saag na een kleine zeventig minuten de aansluitings­treffer (2-1) binnen. Een karren­vracht aan hoekschoppen en een amicaal praatje van Laamers met zijn Nijmeegse collega ten spijt, het benodigde punt kwam er niet voor DVOV.

„ Deels is er ook wel de opluchting, omdat je zelf geen resultaat hebt gehaald”, wist Laamers de kater te relativeren. „Maar als we het hele seizoen met deze instelling had­den gespeeld, dan was het nooit zover gekomen.” Aanvoerder Hilhorst had er uitslui­tend de pest over in. „Je had je hier veilig kunnen en moeten spe­len. Nu moeten we maar snel de koppen omhoog krijgen voor het beslissingsduel.” Zelf weet hij wel wat er schort aan zijn ploeg. „De wedstrijdinstelling was niet altijd even goed. Ook heb­ben we het op belangrijke momen­ten niet afgemaakt. De kern is wel goed genoeg, maar het is wel dui­delijk dat we kwaliteit in de breed­te missen. Volgend jaar is er naar het tweede elftal toe meer door­stroming. Daar zullen wij in eerste instantie alleen op de training van profiteren.”

Over het zure toetje die de compe­titie voor de Velpenaren in petto heeft, wil Hilhorst liever niet den­ken. „Vooraf heb ik niet gekeken waar en wanneer we het eventue­le beslissingswedstrijd af moesten werken. We wilden ons vandaag gewoon veilig spelen.” Een eventuele terugval naar de vierde klasse is niet iets dat de aan­voerder vreest. „Het is gewoon wat anders voetballen, wat fysie­ker allemaal. Maar wij moeten er gewoon in zien te blijven.”
Opstellin
g DVOV: Bodde, Oosterbeek, Ei­tens, Huurnink (Mulder), Groot, Van der Saag, Hilhorst, Jos Witt, Burgers, Frans Witt ( Geertsema), Büyükleyla ( Verberkt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.