Categorieën
Uni VV 1

“Univevitis” heerst op zaterdagmiddag!

Na twee weken voetbal waar we 1 punt hebben gehaald in plaats van de 6 die we moesten halen, moeten we nu toch maar eens gaan nadenken hoe we dit virus er onder gaan krijgen. De stemming was gister na de wedstrijd ook erg bedrukt het lijkt er wel op dat we het niet meer weten, we willen wel maar het lukt niet. We gaan ons afreageren op de scheids, de opstelling, de bal, geen geluk enz enz. Maar ik denk dat we in de eerste plaats naar onszelf moeten kijken en ervoor moeten zorgen dat we 100 procent geconcentreerd en gemotiveerd aan de start verschijnen.

Ik ben er wel van overtuigd dat we kunnen voetballen en wanneer alles mee zit zelf best goed kunnen voetballen, maar daar moeten we nu even niet aan denken. We moeten terug naar de basis, duels winnen, duidelijk in de positie voetballen, klusjes voor elkaar willen opknappen en vooral werken heel hard werken. Ook mag er best wat gezegd worden, er heerst een soort gelatenheid. Daarvoor mag ik de hand ook in eigen boezem steken want dezelfde gelatenheid heb ik gister getoond, ook ik ben niet opgestaan en heb niets extra’s kunnen geven, niet in de wedstrijd maar ook niet in de pauze.

Voetballen bij Univv is een voorrecht, aanvoerder van een geweldig stel kerels zijn is voor mij een grote eer. Ik ben dan ook niet van plan om te degraderen met een team dat qua potentie toch veel meer kan. Ik zal er de komende weken staan en ik hoop dat we dat allemaal kunnen zeggen en dat we over een aantal weken terug kunnen kijken op een aantal mooie overwinningen.

Nu heb ik vanochtend de wedstrijdverslagen van alle wedstrijden bekeken en daar positieve en negatieve dingen gezien. Wat me opvalt is dat er vaak geschreven staat dat er doelpunten vallen na persoonlijke fouten (concentratie?) ook komt er vaak naar voren dat we niet scherp beginnen en ook niet scherp zijn aan het begin van de tweede helft. Ook missen we relatief veel kansen en hebben dan niet het geduld om rustig te blijven en gaan we toe rennen als een kip zonder kop.

Dat we het kunnen staat buiten kijf, ook hebben we mooie dingen laten zien, om ons geheugen wat op te frissen een aantal citaten:
“Op een voorzet van Huub Meijerink wist Willem Klaassen via een beheerste volley de keeper te passeren. Na de goal ging Univv wat beter spelen en kwam er meer lijn in het spel.”

“Uit een corner voor univv kwam de bal voor de linker van Wout Abbink die met een schitterend schot in de kruising de gelijkmaker maakte.”

“Huub Meijerink ging echter goed door op links en wist Bert Tolkamp te bereiken die vlak daarvoor een goede kans gemist had. Dit keer hield hij echter het hoofd koel en schoot de bal beheerst binnen.”

“Met nog maar een paar minuten op de klok wist DFS geen vuist meer te maken waarna Univv van de zege kon gaan genieten.”

“Univv had in het begin van de tweede helft het betere spel wat zich uitte in een treffer van Hans Schoppers op aangeven van Willem Klaassen. Het leek er toen lange tijd op dan Univv de overwinning zou gaan behalen want het speelde goed op balbezit en SKV leek er niet meer echt in te geloven.”

“Een bezoekje van de Universiteits Voetbal Vereniging uit Nijmegen is nagenoeg altijd een garantie voor een leuke wedstrijd. Van oudsher zitten er namelijk altijd leuke/goede voetballers. Het probleem voor Uni VV zit hem dit jaar in de achterhoede, verdedigend is men kwetsbaar.”

“Univv kreeg al last van deja-vu gevoelens maar trok de wedstrijd toen knap naar zich toe.”

“Meijerink kreeg kort daarna via een goede combinatie door het hart van de verdediging de bal en werkte de 4-2 binnen.”

“Bert Tolkamp verzilverde de voorzet van Koen Selten die goed door ging”

“Univv vecht zich dan terug in de wedstrijd en zet het organisatorisch beter neer zonder echt kansen te krijgen.”

“sychologie en paranormaliteit zijn twee hele verschillende dingen. Toch wist Gerben ze te verenigen door zijn voorspelling dat het een hele mooie middag zou gaan worden.”

“Daarna werd het nog erger voor SDS nadat Bruno van de L.. eh Joost Timpers natuurlijk de bal met zijn chocoladebeen van 25 meter in de rechterhoek schoot”

“Na het laastse fluitsignaal waren de spelers, trainer en oud trainer van Univv door het dolle heen. Een schitterende pot voetbal”

“Univv begon feller aan de wedstrijd en won bijna alle duels in de verdediging als op het middenveld. De opgetrommelde “veteraan” Remco Kranendonk speelde als vanouds met veel rust in zijn spel en was erg belangrijk voor de ploeg. In de eerste helft kwam Univv tot mooi veldspel over de vleugels maar doordat de spitsen Bert Tolkamp en Gerben Beldman zich in positieve zin bemoeiden met het opzetten van de aanval was er bij de voorzet telkens niemand om het af te maken”

“Er werd te weinig gebruikgemaakt van de snelle buitenspelers en ook het verdedigingsblok van UNI vv werd een stuk lastiger om te passeren”

Mannen er zijn nog minimaal 6 ploegen die samen in hetzelfde schuitje zitten en we gaan er voor zorgen dat we er minimaal 3 onder ons houden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

“Univevitis” is vanaf vandaag verleden tijd! 😀

2 reacties op ““Univevitis” heerst op zaterdagmiddag!”

Mooie woorden Wouter! Laten we hier een voorbeeld aan nemen. Vechten voor lijfsbehoud, vechten voor UNIvv, vechten voor een prachtig elftal dan niet in de 4e klasse thuishoort!
Te beginnen vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.