Categorieën
Uni VV 1

Univv behaalt gelijkspel tegen koploper

Nijmegen 26-1-2008, 2-2

Na de goede oefenwedstrijd tegen Dynamo Kolping (7-2) hoopten de mannen van Univv op een stuntje tegen AVW. De mannen uit Westervoort hadden nog niet verloren en slechts 2 keer gelijk gespeeld. Met een lekker zonnetje, een straf windje en de rook van De Klok Logistics op de achtergrond werd aan de wedstrijd begonnen. Univv begon feller aan de wedstrijd en won bijna alle duels in de verdediging als op het middenveld. De opgetrommelde “veteraan” Remco Kranendonk speelde als vanouds met veel rust in zijn spel en was erg belangrijk voor de ploeg. In de eerste helft kwam Univv tot mooi veldspel over de vleugels maar doordat de spitsen Bert Tolkamp en Gerben Beldman zich in positieve zin bemoeiden met het opzetten van de aanval was er bij de voorzet telkens niemand om het af te maken. AVW kwam in de eerste helft totaal niet aan voetballen toe en ze gingen dan ook zonder een kans gehad te hebben rusten.

Na de rust was AVW beter dan in de eerste helft. De coach van AVW leek zijn mannen met de opdracht in het veld gestuurd te hebben om meer over de vleugels te spelen. Daar slaagden ze in de tweede helft beter in zonder echt kansen te creëren. Univv leek wat vermoeid te raken en wist de bal minder goed in de ploeg te houden. Uit een corner kwam AVW toch op voorsprong, de bal werd voorbij de tweede paal gelegd, teruggekopt en door de lange spits van AVW binnengekopt. Een kwaliteit van AVW om uit de eerste de beste kans te scoren maar erg zuur voor het hardwerkende Univv. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die. Uit een vrije trap scoorde Bruno van de Laar de 1-1 vanaf links a la van Hooijdonk tegen Freiburg.

Univv ging voor de overwinning maar dat deed AVW ook. Univv keeper Martijn Derksen tikte een bal die richting hoek hobbelde nog net nog net uit de hoek. Toch kwam AVW wederom op voorsprong en wederom uit een corner. In eerste instantie wist Joost Timpers het kopduel nog te winnen van de spits van AVW maar nadat de bal meteen terug gebracht had kreeg de spits net half metertje ruimte waarna hij hem met dodelijke precisie in de bovenhoek knikte. Met nog maar een paar minuten te spelen en een dodelijk vermoeid Univv leek AVW zijn zoveelste zege te behalen. Toch rechtte Univv zijn rug en wist de gelijkmaker te maken. Joost Timpers kopte een corner hard op doel, de keeper kon de bal nog keren maar niet klemmen waardoor Bert Tolkamp zijn gouden knie tegen de bal kon zetten en de verdiende gelijkmaker kon maken. Al met al een mooie voetbalmiddag met leuk voetbal en schitterende nieuwe shirts van Univv mogelijk gemaakt door Zoover!
Opstelling: Martijn Derksen, Wouter de Beukelaer, Hans Schoppers, Sjoerd Reutelingsperger, Joost Timpers, Bram Boode, Bruno van der Laar, Remco Kranendonk, Wout Abbink, Bert Tolkamp, Gerben Beldman.

3 reacties op “Univv behaalt gelijkspel tegen koploper”

Super, ook ik ben trots mannen! Geweldig. Succes in de volgende wedstrijd tegen SKV, ongetwijfeld drie punten, en Wouter, proost! Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.