Categorieën
Uni VV 1

Blauw Geel’55 zet in op de nacompetitie.

Titel ver weg voor Edese derdeklasser na doelpuntloze remise.

door Marcel van den Top EDE – Berusting in het kamp van Blauw Geel’ 55. De 0- 0 tegen Uni VV van zaterdag paste, in de strijd om het kampioenschap, niet be­paald in het schema van de Edese derdeklasser. Trainer Jan Veldhui­zen was zeer realistisch na het broodmagere puntje. „Op een kam­pioenschap mogen we niet meer rekenen.”
Veldhuizen overkeek het slagveld van de afgelopen weken en stelde vast dat de kansen op de titel niet groot waren. „ Of er moeten de ko­mende weken nog heel rare din­gen gebeuren.”
Zeker omdat de afgelopen maand de wet van Murphy neerdaalde op sportpark Peppelensteeg. De twee beoogde centrumspitsen Bas van Asselt en Berry van de Brandhof namen plaats in de ziekenboog met twee pittige blessures. Van As­selt is al voorzichtig begonnen met trainen, maar Van de Brandhof is voor lange tijd uitgeschakeld met een enkelbreuk. Reden voor Veld­huizen om een noodgreep in de voorhoede toe te passen. Zo stond vorige week Dick Hoefakker in de spits, een positie die hij zaterdag tegen de Nijmeegse equipe op­nieuw innam.
„Op dit moment is er geen alterna­tief”, verklaarde Lunteraan Veld­huizen na het duel. „Ik kan nu wel uit lagere elftallen of uit een jeugd­elftal spitsen gaan plukken, maar dat is in deze fase van de competi­tie een onaanvaardbaar risico. We hebben gewoon pech dat onze twee centrumspitsen tegelijkertijd geblesseerd zijn.”
Niet geheel toevallig kwam Blauw Geel de laatste twee duels ook niet tot scoren. Tegen Uni VV hadden de Edenaren negentig minuten lang een overwicht, maar creatieve acties voor het doel bleven uit. Bo­vendien was het duidelijk te mer­ken dat Hoefakker, met een boom­lange verdediger in zijn nek, niet op zijn plek was in de spits.
Na rust zakte hij daarom ook een linie terug. Patrick Robben werd nu de frontsoldaat voor de Edese club. Maar ook hij werd vervol­gens niet of nauwelijks in stelling gebracht door de vleugelspelers Danny Burgerhoudt en Wouter Slot en dus was zijn rendement ook miniem.
Blauw Geel moest verder uitkijken voor de uitvallen van de Nijmege­naren. De studenten hanteerden een beproefd en oerdegelijk re­cept. Terugzakken en loeren op de counter. Oerdegelijk, maar tegelij­kertijd oersaai. In combinatie met een onmachtig Blauw Geel leverde het een wedstrijd van bedenkelijk niveau op. De grootste kans was nota bene voor Uni. In de 54ste minuut kreeg Joost Timpers vrije doorgang naar het doel van Erik Hageman. Eenmaal oog in oog met de lange doelman was Tim­pers zijn zenuwen niet de baas en leverde hij een losse flodder af.
„ De doelstelling voor dit seizoen was promoveren naar de tweede klasse”, zei veldhuizen. „Nu een ti­tel niet realistisch is, moet het maar via de nacompetitie. Op dit moment zijn we afhankelijk van té veel andere ploegen.”
Gaat Blauw Geel naar de nacompe­­titie, dan keert Van Asselt waar­schijnlijk weer terug
Blauw Geel’55: Hageman; Hendrik­sen, Beukhof, De Lange, Van den Berg; Van de Weerd, Robben, Spans (54. Hot); Slot, Hoefakker, Burger­houdt (73. Siccama) In de belangrijktse fase van dit seizoen mist coach Jan Veldhui­zen zijn spitsen Bas van Asselt en Berry van de Brandhof. Een al­ternatief is niet voorhanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.