Categorieën
Uni VV 1

Bert Tolkamp scoort vier keer voor UNI vv (De Gelderlander)

NIJMEGEN – Zaterdagderdeklasser UNI vv had weinig moeite met hekkensluiter EMM. De Nijmeegse ploeg had liep na een 1-0 rust­stand naar een ruime zege: 6- 2. De gasten kwamen nauwelijks op de speelhelft van UNI dat na twintig minuten via Bruno van de Laar de leiding nam. Via 1-1 brachtWillem Klaassen UNI weer op voor­sprong: 2-1. Bert Tolkamp maakte vier doelpunten op rij waarna EMM scoorde uit de counter: 6-2.

Sjezus… Wat een enorm slordig stukje weer! Maar ach, de punten zijn binnen!

EMM op randje van afgrond
RANDWIJK – De lijdensweg van EMM is bijna ten einde. Door de puntenstraf van de KNVB ( zie pa­gina 30) en de 6-2 nederlaag van eergisteren tegen UNI VV is lang verwachte degradatie van de Rand­wijkse ploeg uit de derde klasse A zo goed als een feit.
Met nog slechts drie wedstrijden voor de boeg heeft hekkensluiter EMM nu acht punten achterstand op de veilige tiende plaats. In het eerstvolgende duel, op zaterdag 14 april tegen Blauw Geel’ 55 in Ede kan de vlag definitief half stok in Randwijk.
EMM-trainer Adrie Morren baalde niet alleen van het forse verlies bij UNI vv, maar nog meer van de job­stijding voor zijn bespreking. Het Randwijkse bestuur was namelijk op het onzalige idee gekomen om Morren en zijn spelersgroep even mede te delen dat EMM door de gestaakte wedstrijd tegen Excelsior Zetten drie punten in mindering had gekregen.
„Ik had liever gehad dat ze daar na de wedstrijd mee waren gekomen. Dit was voor ons een enorme domper. Iedereen was in een downstemming. Zie spelers dan maar eens te motiveren”, bromde Morren.
EMM kon UNI een uur bijhouden op het Nijmeegse kunstgras. De thuisploeg stond halverwege met 1-0 voor door een eigen doelpunt van Jan van Wely. Angelo de Wild maakte na de hervatting nog wel gelijk, maar toen Willem Klaassen UNI VV na ongeveer een uur spe­len andermaal op voorsprong zet­te, zakte EMM als een kaartenhuis in elkaar. Binnen twintig minuten liep UNI aan de hand van Bert Tol­kamp uit naar een eclatante 6­1 voorsprong. Daar kon alleen Pa­trick Jansen nog wat tegenover zet­ten.
Morren had te doen met zijn spe­lers, al had de coach het zelf ook erg moeilijk. „Bij mij was het lamp­je al voor de bespreking uitge­gaan”, verwees Morren naar de straf van de KNVB.

Één reactie op “Bert Tolkamp scoort vier keer voor UNI vv (De Gelderlander)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.