Categorieën
Uni VV 1

Otterlo voldoet aan eisenpakket Van Eck (de Gelderlander, Ede/Wageningen)

Trainer Peter van Eck stelde zijn spelersgroep zaterdag voor een dilemma. Aan het einde van de 102 (!) minuten tegen Uni VV hadden de Ot­terlöers hun keuze duidelijk gemaakt. Tot tevredenheid van de hoofdcoach.

OTTERLO ● Peter van Eck maakt weer deel uit van het trai­nersgilde. Otterlo maakt sinds dit seizoen dankbaar gebruik van zijn diensten. En met suc­ces, want Otterlo blaast in de derde klasse A zijn partij mee.
Afgelopen zaterdag had het wel moeite de Nijmeegse muur van Uni VV te slopen. Maar het ge­duld werd rijkelijk beloond met een 2-1 zege.
Van Eck is niet naar Otterlo ge­komen om een rol in de scha­duw te spelen. „Er wordt hier te makkelijk gesproken over lijfs­behoud”, zei de coach na de eu­forie op sportpark De Dries.
„Terwijl ik denk dat deze groep veel meer kan. Vooraf heb ik de spelers dus ook de keuze gege­ven. Of we gaan voor een plek in de bovenste regionen, of we spe­len daadwerkelijk om lijfsbe­houd.”
De spelers hadden de boodschap begrepen. Zonder tot spranke­lend spel te komen, overigens.
Van Eck nuanceerde die stelling. „Voor dit niveau vond ik het niet eens een slechte wedstrijd.
Ook niet van Uni. Dat is mis­schien niet de meest avontuurlij­ke ploeg, maar geef ze niet de ruimte want dan kunnen ze wel voetballen. Uni liet onze vrije verdediger Jannes Prins voortdu­rend vrij. Ik vond dat Jannes daar te weinig mee deed en te weinig doorschoof. Terwijl hij dat ontzettend goed kan.”
Inderdaad speelde het eigenzin­nige studentenkorps volgens een beproefd recept. Een gegroe­peerde organisatie stelde zich in dienst van enkele lepe voetbal­lers in de voorste linies. Het was allemaal uitermate effectief.
„Niettemin gaven we lang niets weg”, complimenteerde Van Eck zijn ploeg.
Het duurde op sportpark De Dries tot twintig minuten voor tijd, voordat er van enige opwin­ding sprake was. Waar het duel op een bloedeloze 0-0 leek af te stevenen, kopte Niels Bloten­burg uit een voorzet van Lau­rens Foekens ‘zomaar’ de 1­0 binnen. De sterke Uni-doelman Bas Boonen graaide naast de bal. De effectiviteit van Uni uitte zicht zes minuten voor tijd.
Spits Bert Tolkamp verraste doel­man Kees Nagel in de korte hoek met een droge knal.
In de tumultueuze slotfase ging Otterlo verbeten op jacht naar de winnende treffer. Die kwam er in de 88ste minuut, nadat Foe­kens zich slim naar de grond liet trekken door Huub Meije­rink. Foekens zelf voltrok vanaf de strafschopstip het vonnis: 2-1.
Met de nodige pijn en moeite trok Otterlo de zege vervolgens over de streep. Daarbij werkte arbiter Weuring, die twaalf mi­nuten blessuretijd uit zijn uur­werk toverde, ook niet bepaald mee.„De wisselvalligheid moet er nog uit”, zei Van Eck tot slot. „Het is wel opmerkelijk dat we punten pakken tegen ploegen die boven ons staan. Terwijl we net zo makkelijk verliezen van een ploeg als DVOV.”

Otterlo: Nagel; Van de Brandhof, Prins, Starke, Jasper Meijer (73. Theunissen); Blankwater, Janssen, Klok; Foekens, Martijn Meijer (90. Van Beek), Ver­schuur (46. Blotenburg).

Gerben en Wouter tegen Otterlo

2 reacties op “Otterlo voldoet aan eisenpakket Van Eck (de Gelderlander, Ede/Wageningen)”

Volgens mij was Gerben gestruikeld over een polletje. Wel grappig om te zien hoe onze aanvoerder onverschrokken het duel ingaat en hoe vice-aanvoerder kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.