Theo Lemmens

Naam? Theo Lemmens

Woonplaats? Maastricht


Verliefd, verloofd, getrouwd? Verliefd: nog steeds. Verloofd: laat ik even in het midden.Hoewel….onlangs kreeg ik van een jeugdvriendin te horen dat ik altijd verkering wil. Laat ik toch maar bij verloofd nee antwoorden. Getrouwd: ook nog steeds.

Kinderen? Twee grieten en een zoon.

Gevolgde/afgemaakte studie(s)? Tandheelkunde

Beroep? Tandarts in ruste, als je deze uitputtende bezigheid als beroep mag zien tenminste.

Voetbalcarrière?Schoolelftal lagere school.Ik mocht meedoen van broeder Nicetas,( de trainer ) als ik links leerde trappen. Dit heeft mijn aangeboren techniek zo misvormd dat het nooit meer goedgekomen is. Schoolelftal HBS waar ik mezelf onder de naam Bocaccio 70 mocht aantreffen (.Had film nog niet gezien dus rook geen onraad?!) VVH-“16 destijds 2E klas KNVB nu Heerlen-Sport geheten.

Seizoen(en) UNI vv 1? 1966 – 1978 ? Volgens Rinus kom ik nog in de opstellingen van 1978 voor. Ikzelf dacht dat Rinus mij er in 1980 uitkegelde.

Huidige voetbalverrichtingen? Geen. Jammer genoeg.

Beste UNI vv 1-prestatie (op ranglijst)? Kampioen onderafdeling en dus pro- motie naar de vierde klas.Een niet uit te vlakken wereldprestatie in en om Nijmegen.

Favoriete voetbalclub? Ajax

Beste UNI vv-herinnering? De uitstekende sfeer op de trainingen en tijdens de wedstrijden, maar het voetballen leek meer een alibi om snel naar Frans te gaan, waar het meestal uit de klauwen liep..

Beste Rinus-uitspraak? “Theodoor, die pieleman van jouw, daar . daar hedde ene hoop plezier van, maar ook ene hoop ellende.” Nu eentje m.b.t. voetballen:” Ge het plukkers en geplukte”.Ik was dus de geplukte in zijn ogen omdat ik het vuile werk voor Jan van Westerlaken Piet Soons en later Jan Cuypers op mocht knappen als voorstopper. Met dank aan broeder Nicetas !!!

Beste UNI vv’er aller tijden? Joep Verpaalen ( Tot 1980).

Beste voetballer aller tijden?Cruyff, Best, Pele en Van Basten ex equo.Voor de orginaliteit Bobby Charlton, vooruit!

Wat is het UNI vv-gevoel?De sensatie van de geur van gras in kombinatie met de smaak van enkele vers getapte pilsjes met een vleugje opgedroogd zweet en verder veel “lullen” om met Toine alias Snur te spreken.

Anekdote? Willem Krienbuhl Berendsen die zijn Kever bij uitwedstrijden tegen Kesteren en Opheusden altijd uit voorzorg met de neus richting Nijmegen zette om zo vlug mogelijk weg te kunnen mocht het uit de hand lopen met het publiek(met riek) Of Wim Kleuskens (zou het iets met de naam te maken kunnen hebben?)die het daar altijd zo spannend vond dat de wed- strijd al minuten oud was als hij van de doos af kwam.(beter dun in de pot dan in de schone voetbalbroek moet hij ge- dacht hebben) Die broek was na de wedstrijd altijd nog schoon, vandaar.

Vraag van Toine voor Theo: Welke bijnaam had hij indertijd voor onze onnavolgbare spits Willem Berendsen verzonnen en waarom? Onze vriend Willem, die waarschijnlijk nog steeds voetbalt, noemde ik destijds ‘Krienbuhl’, naar de wereldberoemde Zwitserse schaatser die evenals Willem op latere leeftijd met zijn sport begonnen is. Onze Krienbuhl begon meen ik me te herinneren op de respectabele leeftijd van 35 jaar. Een kleine annekdote; tijdens een van mijn laatste uitwedstrijden tegen Opheusden liepen Krienbuhl en ik na de wedstrijd met de nieuwe trainer van Opheusden het veld af. Krienbuhl vroeg waarom hij zo vroeg gestopt was met voetballen, immers het jaar daarvoor was hij nog actief speler van het eerste elftal. Zijn antwoord was; ja, op mijn leeftijd gaan de jaartjes tellen. Waarop Krienbuhl vroeg hoe oud hij was. Zijn antwoord; 35 jaar. Oh, dan schelen wij nog altijd 4 jaar, zei Krienbuhl. De trainer zei: ja, maar die laatste jaren, die tellen dubbel. Waarop Krienbuhl zei: Ik ben eigenlijk 4 jaar ouder! Toen was het even stil…

Wie is de volgende oud-UNI vv’er die dit lijstje volgens jou moet invullen? Jan “Snuffel” Stapel

Welke vraag moet absoluut aan deze UNI vv’er gesteld worden? Of de liefde nog steeds groeit en bloeit.