Bert Delleman

Naam? Bert Delleman

Woonplaats? Amsterdam

Verliefd, verloofd, getrouwd? Duurzaam geliefd

Kinderen? Planning 2005

Gevolgde/afgemaakte studie(s)? Psychologie van de werkende mensch

Beroep? Opleidings- en afleeradviseur

Voetbalcarrière? Vanuit een net-niet carriere bij de Graafschap, op mijn 20e ontgroend door het ijzersterke visionaire duo De Haard/Keukens die dit talent in de dop gedurende 4 seizoenen in Univv 2 wegstopte en knakte; daarna van af 1987 toch nog 5 seizoenen in het 1e als keeper, inclusief kampioenschap in 1989.
Vervolgens na een troosteloze degradatie in 1991, ontpopt als spits (zie beste uitspraak Rinus) en niet onverdienstelijk; echter de broze rug weerhield me van onsterfelijkheid; daarna gevlucht naar Den Haag in 1994.

Seizoen(en) UNI vv 1? Ongeveer 6!

Huidige voetbalverrichtingen? Gewaardeerd keeper bij (Houdt Braef Standt) HBS 7 aan den Dael en Bergschelaan in ’s Gravenhage en voor volgend seizoen in onderhandeling met Volewijckers 2 in het Amsterdamsche.

Beste UNI vv 1-prestatie (op ranglijst)? In 1989 met Kerst gedeelde tweede plaats in de toenmalige 3e klasse!

Favoriete voetbalclub? Ajax

Beste UNI vv-herinnering? Malmedy-weekend in 1991, waarbij Koos en Bert kozen voor een anarchistische benadering, dat wil zeggen zonder enige structuur, waardoor oud marinier Rinus bijkans voortdurend groen en geel ontplofte. Weekend was tevens definitieve afrekening met het oude Politbureau en luidde een meer soepel tijdperk in.

Beste Rinus-uitspraak? “Bert, het enige waar jij goed in bent, is dat je lang bent.” Verder is die uitspraak van die appel in het bos ook briljant.

Beste UNI vv’er aller tijden? Hans Alkemade, dat meen ik echt!

Beste voetballer aller tijden? Edward Metgod als keeper en Johan Cruyff als voetballer.

Wat is het UNI vv-gevoel? Voetbal is belangrijkste bijzaak.

Anekdote(s)?
De voetbalbroek van Patrick Leyzer

September 1992 begon UNIvv weer eens aan zijn spannende competitie in de 4e klasse A Zaterdagvoetbal. Dit keer opende we eens niet tegen de PGEM uit, altijd lastig, maar tegen Wodanseck, ergens in de buurt van Oosterbeek. De voorbereiding was goed verlopen, potjes tegen BVC gingen niet verloren met een zware nederlaag, de eerste bekerwedstrijd kwamen we goed door, zelfs tegen Overasselt; kortom Rinus was mild gestemd en zodoende gingen we met goede moed naar de wedstrijd. We vertrokken zelfs op tijd en in een van de auto’s zaten vier UNI-puppies, niet nader te noemen: Coen, Bert, Koos en uiteraard Patrick; de laatste was het nieuwe lijzige talent in de goal, altijd cool and collected en geen centje pijn.

Alles was klaar voor de strijd, totdat de modebewuste ex-keeper van het eerste besloot dat zijn opvolger in een passende modieuze outfit de groene zoden moest betreden. Snel werd er een keuze gemaakt voor een modewinkel met stijl en betaalbare prijzen: Scapino….. De auto werd geparkeerd, de winkel in gegaan, langs de tuinstoelen, barbeques en pergola’s kwamen we aan bij de voetbalbroeken; deze waren er te kust en te keur en gekozen werd voor een lichtpaarse broek met achter- en zijzak en een passend koordje voor de prijs van 6 gulden. Een diepte-investering dus waar Patrick nog lang van zou kunnen genieten, ook na 53 wasbeurten. Afrekenen en wegwezen was het parool, maar het was zatermiddag half 2 inmiddels en dan gaat de gemiddelde Nijmegenaar eens lekker uit zijn winkeldak, dus een lange rij viel ons ten deel…… helaas nog geen snelkassa bij de Scapino….wachten dus, uiteindelijk 20 minuten later stonden we weer buiten en een beetje zorgelijk want de wedstrijd stond om half drie gepland…..

Veel te laat kwamen we aan bij de sportvelden bij Wodanseck, snel uitstappen dus en in een licht sprintje naar de kleedkamer. Onderweg hiernaar kwamen we Rinus al tegen met een dreigende en vernietigende blik die geen nadere toelichting nodig had. Een absoluut dieptepunt derhalve voor ons om hem te passeren, echter een nog groter dieptepunt was dat we vervolgens uitkwamen bij de kleedkamers van de plaatselijke tennisvereniging (Rinus wist dat godnondeju……maar liet ons nog eens extra lijden of hij was zo van de wereld dat hij niets meer kon uitbrengen) en zodoende kwamen we Rinus nog een keer tegen op een een liefdevolle manier.

In de voetbalkleren inmiddels deden we een korte warming-up, gingen vervolgens de kleedkamer weer in om de verfijnde opbouwende kritiek van Rinus over ons onbezonnen gedrag nog eens te vernemen…..

Oh ja, de wedstrijd wonnen we achteloos met 0-4, de broek stond Patrick prachtig en Rinus ontdooide pas ’s avonds na zijn 6e sherry.

Wie is de volgende oud-UNI vv’er die dit lijstje volgens jou moet invullen? Marcel Roozer (kan de o met trema niet vinden)

Welke vraag moet absoluut aan deze UNI vv’er gesteld worden? Volgende week viert M. zijn verjaardag met zijn zoon Teun, ze worden dan samen vijftig jaar. Kan Marcel zich voorstellen dat hij ooit in een 1-tegen-1 duel met zijn zoon het onderspit delft en zo ja, wat is zijn inschatting ten aanzien van het jaar waarin dat gebeurt?