Marcel Rözer

Naam? Reuzer (oftewel Marcel Rözer, JvM)

Woonplaats? Nijmegen

Verliefd, verloofd, getrouwd? Ja/nee/nee

Kinderen? Teun en Koosje (de tweede is een meisje)

Gevolgde/afgemaakte studie(s)? Ik ben bevoegd om les te geven. Engels en Duits

Beroep? Journalist

Voetbalcarrière? Van mijn 5e tot mijn 25e bij Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie. Daarna een jaar UNI VV, twee jaar Bennekom en tot het eind der dagen weer UNI

Seizoen(en) UNI vv 1? Stuk of tien

Huidige voetbalverrichtingen? Veteranen. En in de zaal met ook al oude kameraden. Het wordt stroever, strammer, maar het gaat nog steeds.

Beste UNI vv 1-prestatie (op ranglijst)? Campione

Favoriete voetbalclub? Heb ik niet meer

Beste UNI vv-herinnering? Uit de grote doos kies ik het verhaal waarin Guus Hiddink te gast was als assistent coach van Rinus. Ik kan normaal mijn bek niet houden, maar nu wist werkelijk niemand van de komst van de toenmalige bondscoach. Het bespreekkamertje zat vol en Rinus was al begonnen toen ik Guus van de parkeerplaats af had gehaald. We stoorden Rinus in een vlammend betoog en even leek het alsof hij was veranderd in een klein, dik standbeeldje. Daarna herpakte hij zich en sprak de volgende legendarische woorden: Guus, ben jij het of is het jouw pseudoniem? Heb er destijds een mooi verhaal over geschreven, maar helaas is dat even onvindbaar.

Beste Rinus-uitspraak? Zie boven.

Beste UNI vv’er aller tijden? Tja, pfff, hmm, Jan Hein van Rijswijck. Maar verder een luie fllikker.

Beste voetballer aller tijden? Diego en kort daarop Johan C.

Wat is het UNI vv-gevoel? Ik vermoed toch het vermogen om relativering en beperkt fanatisme tot een mooie samensmelting te laten komen.

Anekdote(s)? Tja, zoals ik zei, ik heb een grote doos vol met prachtige herinneringen. Ben nu net een profvoetballer die dan geen goed voorbeeld kan noemen. Anekdotiek is een lastig vak namelijk. Enfin, de keer dat prof. dr. Alkemade, oer-Uni’vv er, in Renkum zijn jukbeen brak was zeer in de sfeer van UNI. Hij lag zo’n beetje bij de middencirkel en de overige doktoren bleven, zoals ze dat altijd doen, ver verwijderd van de plek waar ze nodig waren. Hij kreunde wat en bleef lang liggen. De scheids maande hem op te staan. Fons Bos had zich inmiddels over Hans heengebogen. Fons, psychiater van beroep en begiftigd met een Achterhoekse nuchterheid, sprak tot de scheids de volgende woorden. ‘Meneer ik denk dat hier medische hulp geboden is. Kijk u even naar het gezicht van deze speler en let vooral op de asymetrische stand van een van de jukbeenderen.’ Rondom de arme Hans schuddebuikte UNI VV tot de tranen in de ogen sprongen. Hij kan daar best nog een minuutje gelegen hebben voordat hij overeind werd gehesen en naar het ziekenhuis werd gebracht.

Bert Delleman wilde jou de volgende vraag stellen: “Volgende week viert M. zijn verjaardag met zijn zoon Teun, ze worden dan samen vijftig jaar. Kan Marcel zich voorstellen dat hij ooit in een 1-tegen-1 duel met zijn zoon het onderspit delft en zo ja, wat is zijn inschatting ten aanzien van het jaar waarin dat gebeurt?” Teun geeft geen zak om voetbal. Ik verwacht dus niet dat dat ooit gebeurt.

Wie is de volgende oud-UNI vv’er die dit lijstje volgens jou moet invullen? Leo Gardien

Welke vraag moet absoluut aan deze UNI vv’er gesteld worden? Wat trok je aan om de top van het amateurvoetbal te verlaten en bij UNI VV te gaan spelen?