Fred van de Wart

Naam? Fred van de WartWoonplaats? NijmegenVerliefd, verloofd, getrouwd? Ja/Nee/Nee (de druk neemt toe maar het beeld van die ambtenaar van Koos staat me nog levendig voor ogen!!!!)

Kinderen? Ja. Fera (4.5) en Bouke (ruim 1.5 jaar).

Gevolgde/afgemaakte studie(s)? Bestuurs en beleidswetenschappen en afstudeerrichting toegepaste economie te Nijmegen . Behoorde tot de proefkonijnen van deze destijds volledig nieuwe studie (heb ik dan ook volledig van geprofiteerd).

Beroep? Jarenlang werkzaam geweest in de fin.econ. consultancy (Coopers&Lybrand/PwC/IBM) en nu sinds september bij Haskoning (vlak bij huis). Ik heb echter net besloten dat ik het vanaf juni als ambtenaar bij de Provincie Gelderland ga proberen (hoofd afdeling Mobiliteit en Vervoer).

Voetbalcarrière? Ostrabeke, Bilderberg, OVC’85 (allen Oosterbeek) en Univv

Seizoen(en) UNI vv 1? Volgens mij sinds seizoen 1990/1991 dus met dit laatste seizoen erbij: 14 jaar

Huidige voetbalverrichtingen? Weinig tot geen. Tot vlak voor winterstop nog volop actief in 1e tot het bij mij knakte naar een nieuwe tactische vondst van Rinus: de schuif!! Een innovatie in het amateur voetbal en voor mij als traditionele laatste man volledig onbegrijpelijk. Volgens Rinus een in Engeland gangbaar systeem (tsja…) Dat in combinatie met thuissituatie heeft geleid tot een voortijdig afscheid van het voetbal met alle gevolgen van dien (ik wil niet zeggen dat degradatie anders voorkomen zou zijn maar toch………) .

Beste UNI vv 1-prestatie (op ranglijst)? Tweemaal kampioen en diverse prijzen (x periodekampioenschappen, en door supportersvereniging uitgeroepen tot speler van het seizoen 2003/2004, etc etc.)

Favoriete voetbalclub? Tegenwoordig niet echt meer. Vroeger: Feyenoord en Vitesse en FC Koln

Beste UNI vv-herinnering? De beide kampioenschappen waren fantastisch. Platte kar door Nijmegen Oost van vorig jaar en ’s avonds een rustmoment en kippevel door huisdichter EvanM (zijn moment). Terugtocht vanuit Otterlo na behalen kampioenschap – dansende Bert op auto van Koos (Koos gaf geen krimp). Een krijsende en zwaaiende Rozer die als een waanzinnige om elke bal roept – en het effect als hij die dan niet kreeg; Een speler met pijn aan zijn knie, een hele meute artsen eromheen die een diagnose proberen te stellen. Voorbesprekingen van Rinus met bekende terugblik van wat er mis ging (Tony je liep weer overal waar je niet moest lopen);

Een uitwedstrijd ergens bij Zwolle. De drie Willies hebben de shirtjes in de auto. Opeens zie we ze rijden. Precies tegengesteld aan de richting waar we heen moeten met een bars kijkende Rinus aan het stuur en Willy met een grote landkaart voor zijn neus. Goud moment!!! “en die heeft internationale routes gereden” (rinus naderhand over Willy).

Beste Rinus-uitspraak? Tegen gods hand —. Maar mooiste vind ik toch altijd het vermogen van RInus om nieuwelingen het zo broodnodige zelfvertrouwen te geven voordat ze moeten invallen (met twee nieuwe aanwinsten op de bank wordt er gezegd: “Rinus het loopt niet, we moeten iets doen. Rinus: Hou toch op, moet ik dan een van die clowns erin zetten?”.)

Beste UNI vv’er aller tijden? Willem Klaassen – hahahaha nee geintje. Nee dat is natuurlijk Herke Fortuin. Uit de bekende voetbalschool en kweekvijver van OVC’85 uit Oosterbeek. En daarnaast vind ik dat Leo Gardien toch altijd wel erg sterk speelde. Met alle respect voor de eerder genoemde corryfeeen maar het moderne voetbal is toch allemaal net een paar tempo’s sneller wat een vergelijking met de wat oudere generatie lastig maakt.

Beste voetballer aller tijden? Maradona (met coke zo’n doelpunt kunnen maken!!)

Wat is het UNI vv-gevoel? Allemaal gasten die denken dat ze heel ver hadden kunnen komen in de voetballerij. Maar ja.., die studie…… Maar het oergevoel is toch vooral direct gerelateerd aan Rinus. UNIvv = Rinus.

De vraag van Koos: Wat gebeurde er toen je na het afstudeerfeestje van Tony van Tienen dat meisje in die BMW ‘blonde snol’ noemde? Tsja, Tony beach boy van Tienen. Was een mooi feest met veel bier (ik zie nog hoe Floris met een biertje in de hand even steun zoekt bij een zijwand waar een kleed hangt. Hij dondert door het kleed en verdwijnt volledig. We doen het kleed open en daar ligt Floris maar ……. 1 hand omhoog met daarin het volle bierglasl!

Eenmaal buiten krijg ik geen voorrang van een foute BMW en wijs ik de bestuurder op zijn fout (klap op dak). Beetje opgefokt type dus portier open en even wat gedachten uitgewisseld zoals het echte voetballers betaamd. Ik dreig nog met: we zijn hier met een voetbalelftal (hoewel de meeste UNIvvérs al op grote afstand in de wegsprinthouding stonden) toen een geblondeerde dame zich ermee bemoeide. Niet echt fatsoenlijk dus vroeg ik vriendelijk of die blonde snol zich even rustig wilde houden. Maar ja…. ze hoorde natuurlijk bij een van die gasten die direct ontplofde en vol in de aanval ging. HEEEEEEEERLIJK. Volgens mij was Floris er als eerste bij (stond in die dagen strak van de testosteron) Gebeurde verder weinig want we waren toch wel met een overtal aan sportief gebouwde gasten (en volgens mij vond hij ook wel dat ik een punt had). Effect was wel een mega teambuilding moment. We voelde ons nog onoverwinnerlijker.

Wie is de volgende oud-UNI vv’er die dit lijstje volgens jou moet invullen? Joost Augusson

Welke vraag moet absoluut aan deze UNI vv’er gesteld worden? “Wat gebeurt er toch steeds met je als je na diverse fantastische acties opeens alleen voor de keeper staat? “