De club

Ook Uni vv gaat met haar tijd mee! Volg onze dagelijkse beslommeringen via Facebook, Twitter en Instagram!

Over Uni VV
Uni vv 1 is als zaterdagclub actief in de derde klasse A oost. Het team bestaat uit enkele talentvolle studenten, een aantal promovendi en ervaren krachten die al een tijd geleden zijn afgestudeerd. Nadat de legendarische wijlen Wil ‘Rinus’ de Haard  40 jaar aan het roer stond, is Paolo Devanna (2016-heden) momenteel de temperamentvolle trainer.

Profiel?
De naam Uni vv is een afkorting van Universiteits Voetbalvereniging. De voetbalvereniging is opgericht op 1 januari 1956 en heeft een lange geschiedenis. Sinds een paar jaar is de club officieel niet meer verbonden aan de universiteit; we zijn nu een echte ‘burgerclub’. Uni vv heeft bij het sportcentrum van de universiteit nog wel twee kunstgrasvelden met verlichting tot beschikking. Café Jos kan echter gezien worden als ons clubhuis, waar op zaterdagmiddag de elftallen na de competitie bijeen komen om bier te drinken en de wedstrijden te evalueren”.

Leden?
Uni vv heeft ongeveer 90 leden, waarvan er circa 20 alleen maar recreatief bezig zijn: Uni VV Goud. Daarnaast heeft Uni vv vier herenvoetbalteams in de KNVB competitie. Het ledenbestand bestaat uit studenten, maar zeker ook oud-studenten en (buitenlandse) aio’s. Deze mengeling maakt het op sociaal gebied zeer aantrekkelijk om juist bij Uni vv de edele voetbalsport te beoefenen.

Activiteiten?
Het eerste elftal speelde de laatste 15 jaar grotendeel in de zaterdag derde klasse. Traditiegetrouw wordt na elke overwinning het Uni VV clublied gezongen. Bij het eerste team wordt jaarlijks de speler van het jaar verkiezing gehouden, waar zeer veel waarde aan gehecht wordt. Daarnaast wordt het seizoen afgesloten met een weekend weg ergens in den lande. Daarnaast vindt aan het einde van het seizoen standaard het grote onderlinge Uni VV voetbaltoernooi plaats.

Lid worden?
Neem dan contact met ons op!

Logo (klik om het originele grote bestand te kunnen downloaden)

logo UNI vv UNIvv Nijmegen Voetbal
Logo Uni VV