Categorieën
Uni VV 1

Op het juiste moment pieken!

Dirk Kuyt deed het tegen Heracles Almelo, Tom Dumoulin deed het gisteren in de tijdrit en menig Uni VV-speler doet het regelmatig te vroeg: op het juiste moment pieken! Met één overwinning in een heel seizoen heeft Uni VV zich verzekerd van nog een jaar 3e klasse. Paolo heeft de ultieme vorm van het Italiaanse catenaccio toegepast op zijn selectie. Het hele seizoen achterover leunen en de tegenstanders in slaap sussen, denkend dat je geen knip voor de neus waard bent. Om er vervolgens één keer dodelijk effectief uit te komen. Het slotstuk van de Italiaanse meesterstrateeg voltrok zich afgelopen zaterdag tegen DVV voor de Nijmeegse duiventil. Uit nood kwamen dit seizoen spelers ingevlogen uit allerlei windstreken. Van een 39-jarige Japanner tot een jonge boeddhist met een nektasje. Ze hebben dit seizoen allemaal hun bijdrage geleverd. Waarvoor hulde!

Onder de snikhete zon zagen de toeschouwers een open eerste helft. Cyrille was dichtbij een goal met een kopbal op de lat en verdiende wellicht een penalty. Helaas stond de video-apparatuur van de KNVB een paar kilometer verderop in de Goffert. Aan de andere kant werden er mooie duels uitgevochten tussen Flipse en DVV-spits Dennis Aerts, die en passant Paolo nog even ‘smurf’ noemde. Flipse dacht hem vervolgens van repliek te dienen door te vragen of hij het ook even in het Engels kon vertalen voor de trainert. Helaas voor Flipse, is een smurf in Engeland ook gewoon een smurf. In het Italiaans heten de smurfen overigens ‘I Puffi’. Dus misschien haalde Flipse alsnog zijn gelijk, want in de tweede helft hebben we DVV toch een ‘Puffi’ laten ruiken.

Wellicht bevangen door de hitte, wellicht toch op één been hinkend of promoveren nou wel zo’n goed idee is, maar de tweede helft verliep desastreus voor DVV. De eerste aanval na rust was het meteen raak. Cyrille was er als de kippen bij om een voorzet (met rechts) van Jos binnen te tikken na een fraaie dieptepass van Koen. Niet lang daarna maakte de Duivense keeper in een hachelijk moment hands buiten zijn eigen zestien. De rode kaart was misschien discutabel, maar kwam voor Uni VV als geroepen. Eindelijk leek het geluk eens aan de zijde van de Nijmeegse equipe, want ook de cruciale tweede goal viel. Tijs klopte met het hoofd de gelegenheidskeeper van DVV en daarmee was de euforie compleet!

Daarmee blijft Uni VV in de 3e klasse en heeft het de kans om zich te revancheren voor het afgelopen seizoen. Dit zal gaan gebeuren met een gerenoveerd elftal, want het tweede elftal wordt samengevoegd met het eerste. Dus op naar een nieuw seizoen met hopelijk meer dan 1 overwinning en iets vaker……Jalalalalaaaaaa!!!

 

1 reactie op “Op het juiste moment pieken!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.