Categorieën
Uni VV 1

Uni VV moet op zoek naar nieuwe trainer

Ronald Smits maakt toptransfer naar sv Hatert

De Nijmeegse voetbalclub Uni VV (zaterdag 3A) moet op zoek naar een nieuwe trainer. Ronald Smits – sinds twee jaar in dienst bij de Nijmeegse club – verlaat de roodzwarten om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan bij zondag tweedeklasser sv Hatert.

Uni VV gunt trainer Smits deze toptransfer van harte. Aanvoerder Koen Flipse: ‘Ronald heeft ervoor gezorgd dat we als team veel constanter zijn gaan spelen. We voetballen georganiseerd en raken niet meer in de war wanneer de tegenstander een omzetting maakt. Dat is voor een groot deel zeker aan hem te danken.’

Smits – die voor hij bij Uni VV begon eigenlijk een sabbatical wilde nemen – kijkt met een goed gevoel terug op zijn twee seizoenen Uni VV. ‘Veel mensen vonden het gek dat ik bij deze club aan de slag ging. En dat snap ik wel: Uni VV is niet te vergelijken met normale voetbalclubs.’ Smits moest in zijn eerste jaar dan ook wel even wennen aan de eigenaardigheden van Uni VV: ‘Er was geen vaste leider, geen grensrechter en het kwam regelmatig voor dat we ons best moesten doen om 3 wissels op de bank te hebben.’

Een voorbeeld: ‘Begin vorig seizoen moesten we tegen Lunteren, de latere kampioen. We hadden slechts 1 wissel maar geen grensrechter, waardoor onze wissel niet eens het veld in kon toen er iemand geblesseerd uitviel. En toch hielden mijn gasten Lunteren toen op 1-1. Geweldig. Ze staan er wanneer ze er moeten staan.’ Gaandeweg begon Smits dan ook in te zien dat de eigenaardigheden van Uni VV ook zo zijn charmes hebben: ‘Het mooie is dat die jongens gewoon alles zelf doen. Ze regelen zelf hun sponsoren, hun uitjes, de wedstrijdformulieren. Daar kunnen spelers van andere clubs nog wat van leren.’

Smits heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: ‘Sv Hatert is een mooie en grote club. Dit was dan ook een uitdaging die ik niet kon laten schieten. Ik heb zin om met de jonge groep aan de slag te gaan en echt iets op te gaan bouwen.’ Het maakt Smits niet uit of dat in de tweede of derde klasse is: ‘Soms is het goed om 1 stap terug te doen om er vervolgens weer 1 of zelfs meerdere vooruit te kunnen doen.’

Wie er volgend jaar bij Uni VV voor de groep staat is nog niet duidelijk. Aanvoerder Flipse: ‘We zijn hard op zoek naar een vervanger voor Ronald. Iemand die bezeten is van het spelletje, zin heeft om aan de gang te gaan met een groep die al jaren in de derde klasse voetbalt en tegelijkertijd om kan gaan met het feit dat we wel anders zijn dan andere clubs. Ronald heeft laten zien dat die drie eigenschappen met elkaar te combineren zijn. Geïnteresseerden zijn welkom om zich te melden via koen'[@]univv[.]nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.