Categorieën
Uni VV 1

Uni vv pakt gedeelde koppositie!

Met vier punten uit twee wedstrijden op zak begon Uni vv vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Redichem. Een tegenstander waar Uni vv de afgelopen jaren mooie wedstrijden tegen speelde, maar zelden aan het langste eind trok. Met  dat gegeven in het achterhoofd stroopten de mannen van Uni vv de mouwen op en betraden het rubberen biljartlaken op het sportcentrum.

Beide ploegen startten aftastend vanuit een solide organisatie, bij Uni vv uiteraard nauwkeurig neergezet door trainer Ronald ‘me reet’ Smits, waardoor er in het eerste halfuur weinig te beleven viel. Lange tijd leek het overvliegen van 3 dakota’s, in het kader van de 70-jarige herinnering aan Operation Market Garden, het hoogtepunt te worden van de eerste helft. Nieuwkomer Thom flitste echter na een half uur spelen op Messiaanse wijze langs 3 Renkumse verdedigers en begeleidde met een fluwelen penseelstreek de leren knikker de korte hoek in: 1-0. Redichem kreeg vlak voor rust nog een opgelegde kans na een foute uittrap van Joris, maar hij herstelde zich met een fraaie redding waardoor Uni vv met een voorsprong de rust in ging.

De trainer pakte zijn blocnote er nog maar eens bij en instrueerde zijn spelers. De tweede helft speelde Redichem va-banque, waardoor er over en weer grote kansen ontstonden. Aan de ene kant moest Joris tot drie keer toe redding brengen op schoten van dichtbij en haalde Sjoerd en Daan nog een bal van de lijn. Aan de andere kant raakte Uni vv twee keer de paal en miste Dirk voor open doel. Redichems laatste redmiddel, het inbrengen van stormram Bart Bovendeur, mocht ook niet meer baten, want ondanks de grote kansen aan weerszijden vielen er geen goals meer de tweede helft. Zo konden de nachtegaaltjes van Uni vv hun keeltjes weer smeren om het fameuze clublied ten gehore te brengen. De derde helft in cafe Jos zorgde uiteindelijk voor een klinkende 4-0 overwinning met drie late doelpunten van Vincent, Cyrille en Koen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.