Categorieën
Uni VV 1

Super sub Ronald Wilk bezorgt Redichem driepunter

HEELSUM – Redichem en Uni VV begonnen vanmiddag in Heelsum aan een voor beide ploegen zeer belangrijke wedstrijd. Voor dit duel had de thuisclub 11 punten en de bezoekers die op een nacompetitie plaats staan 5 punten. Redichem won met 2-1 en krijgt zo aansluiting met de middenmoot, terwijl Uni voorlopig degradatievoetbal speelt.

Voor de pauze viel er weinig te genieten op het Wilhelminasportpark. Uni hanteerde de lange bal en Redichem probeerde wel te voetballen maar er ging te veel mis. Dat was ook de verdienste van de gasten die hun tegenstander geen ruimte lieten. Al in de 4e minuut kon Uni scoren maar doelman Tijssen zag de bal gelukkig naast gaan. Halverwege de eerste helft kon Bovendeur een fraaie lange trap van Stijn Jansen niet bekronen, maar nadat de weer sterk spelende Jurrius in de zestien was gevloerd, deed hij dat uit een strafschop wel, 1-0.

Veel strijd
Na de pauze probeerden beide ploegen het wel, leverden veel strijd maar tot veel kansen leidde het allemaal niet. Na 20 minuten scoorde Uni uit het niets, via de paal en Tijssen verdween de bal in het doel. Kort daarna kwam Wilk voor de moe gestreden Kersten in het veld. Redichem werd sterker, maar het was Uni dat tien minuten voor tijd een grote kans miste.

Direct daarna combineerde Redichem door de Uni verdediging, behield Bart Jansen het overzicht en faalde Wilk oog in oog met de keeper niet: 2-1. Aldus werd Wilk match winner en behaalde Redichem de belangrijke drie punten. Trainer Kerkhof daarover: ,,Vóór de wedstrijd maakten we er wat grappen over tegen Ronald en zeiden dat hij vandaag ons de overwinning zou schenken. Leuk dat dan zo uit komt, voor hem zelf maar natuurlijk voor ons allemaal. We hebben nu een mooi gat met de onderste ploegen geslagen en als na de winterstop de geschorste en geblesseerde spelers weer terug zijn gaan we proberen het linkerrijtje te halen. Dat zou voor ons in deze sterke derde klasse A echt een hele goede prestatie zijn.”

Bron: hoogenlaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.