Categorieën
Uni VV 1

Speler van het jaar 2012: Marienjo!

Na een zeer spannende strijd kwam gisteravond MiepMiep als winnaar uit de bus. Hij mag zich een jaar lang Speler van het jaar noemen en neemt de Hans Alkemade bokaal mee naar huis. Zeer verdiend! Hieronder de motivaties voor de stemmen.

Superbelangrijk wapen voor ons. Snel, enthousiast, gemotiveerd. Als één van de weinigen zeer doelgericht en fijn om in je team te hebben. Dit jaar heeft José ’the special one’ ook bewezen een echte teamspelert te zijn. Ondanks de rotverbinding met Eindhoven is hij er altijd (detail: hij zet zijn gerecht al in een afgestelde magnetron voor het trainen, ‘scheelt weer tijd’). Ook zeer betrokken bij de club en het team, tof dat hij de EK Poule gaat opzetten. Voor mij de speler van het jaar!
Marienjo staat bekend om zijn discipline. Tot zijn eigen teleurstelling niet het trainingsklassement gewonnen door zijn drukke baan in Eindhoven en de Nederlandse Spoorwegen, maar als het enigszins kan is MM op de training. Altijd ruim op tijd. Onze vreemde renkoekoek is niet meer weg te denken uit het elftal. We zijn (iets te) afhankelijk geworden van zijn snelheid en loopvermogen. MiepMiep is topscorer en heeft de meeste assists, dus is bij heul veul doelpunten betrokken, maar verdedigt ook nog terug. Marienjo was daarom dit seizoen de meest waardevolle speler op het veld. Daarnaast heeft die gekke kale commando een ontzettend leuke vrouw die langer in Jos wil blijven dan Marienjo zelf.
De cijfers van de statistiek spreken hierbij voor zich.
Iedere keer als Joris de bal in de handen heeft, zie ik in mijn ooghoeken een witte flits. Iedere keer als ik de bal krijg op het middenveld, zie ik rechts een kaal kleine ventje uit de startblokken schieten. En bijna iedere keer als er dit jaar een goal gevierd kon worden, mocht ik Marienjo bedanken, dan wel voor de goal, dan wel voor de assist. Ondanks zijn mindere periode in de tweede seizoenshelft heeft hij zijn stempel overduidelijk op dit seizoen gedrukt.
Onze enige echte bijna-commando uit Dukenburg heeft het dit jaar qua voetbal zwaar verdiend te winnen. Hij kwam misschien niet het vaakst trainen, zoals vorig jaar, liep geen halve marathon meer voor iedere training, maar was wel iedere zaterdag onomstreden onze rechtshalf of –buiten, onze gevaarlijkste man richting de goal, en een belangrijke factor in de handhavingsreeks van de tweede seizoenshelft.
Ik heb even mijn mail van vorig jaar erbij gezocht. Copy/paste. ‘Wie had ooit gedacht dat ik hem nog eens twee punten zou geven?’ Wie had gedacht dat ik het twee jaar op rij zou doen? Miepmiep is bij tijd en wijlen een oude zeiksnor. Hij mompelt tijdens wedstrijden soms zo hard in zichzelf dat de verdediging er niets van bakt dat zelfs in de eigen zestien precies te horen is wat hij bromt. Aan de andere kant: hij is streng voor zichzelf en ook voor anderen. Hij heeft stalen zenuwen (op het arrogante af!). Heeft een rare voorzet in huis die hij om de verdediger heen weet te draaien. En hij verliest nooit een duel (simpelweg omdat hij er nooit 1 aangaat). Marienjo had een prima seizoen. Maar: hij moet nu niet naast zijn schoenen gaan lopen en denken dat hij een ster is. Hij is een simpele voetballer, die toevallig snel is en een beetje een voorzet kan geven. Maar daar is dan natuurlijk ook alles mee gezegd. 😉 Remember de wedstrijd tegen Kesteren toen het erom ging? Man, als je daar gepresteerd had, had je drie punten van me gekregen.
MMFloors, alias Miep, alias The Special One, alias Mario, alias Gerard Waters, oftewel Marienjo was dit jaar van grote waarde voor Uni VV. Als je zowel de goaltjesdief als de assistkoning bent en bovendien niet te beroerd bent om ook nog terug te verdedigen verdien je wat mij betreft simpelweg de titel. Werd alleen maar gepasseerd toen we al veilig waren (aldus Ap Woutink). Kan dus volgend jaar wel wat concurrentie gebruiken op rechts om ‘m scherp te houden. Wie weet er nog iemand? Marienjo heeft deze uitverkiezing met name veilig gesteld in de eerste seizoenshelft toen hij zeer sterk speelde, op het laatst was ‘t beste er eerlijk gezegd wel een beetje af. Heeft zich ontwikkeld tot een ware Uni VV’er waar je goed bier mee kunt drinken in Jos en heeft bovendien een fanatieke spelersvrouw die graag komt kijken.
Het wapen, vaak cruciaal geweest in belangrijke en minder belangrijke wedstrijden. Consistent in zijn spel en kwaliteit, disciplinair und mit viel arbeitslust.
Vanwege zijn naam, zijn hoge comment rate op de site, zijn zwarte trainingspak en de val van Geert Wilders. Maar vooral vanwege zijn doelpunten, assists en de constante dreiging die hij met zich mee brengt verdient hij de titel van Speler van het Jaar.
Bikkel, wederom verbeterd dit jaar en alweer topscorer. Dikke vette pluim. Begint toch ook al aardig wat Uni vv trekjes te vertonen, maar houdt angstig vast aan ‘oude’ patronen. Soms vraag ik me af of Marienjo een aparte mail krijgt van trainer Pim met een aanwezigheids-tijd waarin hem verteld wordt dat ie standaard een half uur vroeger aanwezig moet zijn. Het maakt niet uit wat de temperatuur is, het zwarte trainingspak met lange broek gaat aan (of zou dit het enige zijn dat zijn dame wil wassen?!?). Over de dame gesproken, extra reden om Floors punten te geven. Iedereen vraagt zich toch hoe onze Miep Miep dit voor elkaar heeft gekregen (ik wel in ieder geval). Met recht onze ’topscoorder’!!

1 reactie op “Speler van het jaar 2012: Marienjo!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.