Categorieƫn
Uni VV 1

Een nieuwe sof…

Het drijft je soms – steeds vaker – tot wanhoop: een gelijk opgaande wedstrijd spelen, of zelfs beter zijn, en toch na 90 minuten met lege handen staan. Ook bij Redichem ging het mis.

De thuisclub speelde een simpel en fysiek, maar effectief spelletje. Met de kont op de zestien en lange peren richting de lange, sterke spitsen. Wij probeerden voetballend door de zwart-gele muur te komen. Ik zag de vooraf gemaakte afspraken zeker terugkomen, er zat dus een duidelijke lijn in ons spel en dit was mooi om te zien. Doordat Redichem geen druk zette was dit achterin heel simpel, maar de opening voorin vinden was des te moeilijker. Tel daarbij op dat het tempo vaak net te laag lag of er iets te vaak de verkeerde keuzes werden gemaakt, dan is de uitkomst van weinig kansen niet verrassend. Beide ploegen creƫerden in de eerste helft 2 a 3 goede kansen, zonder ze af te ronden. Een wedstrijd in balans.

Na rust gingen beide teams op dezelfde voet verder. Het voelde een beetje als een 0-0 wedstrijd, maar het was erg spannend of wij er in zouden slagen iemand vrij voor de keeper te zetten, of dat een snelle Redichem-uitbraak ons toch de das om zou doen. Het werd toch het laatste. Ongeveer 15 minuten na rust kon een Redichemse aanvaller vrij op het doel af lopen. Joris kwam uit, raakte de knul en moest rood incasseren.

Het zette de wedstrijd op zijn kop. Reservekeeper Dirk was 10 minuten eerder gewisseld vanwege een lichte blessure, niets waarmee hij niet had kunnen keepen. Maar nu mocht het niet meer. Kevin offerde zich op en nam het shirt en de handschoenen over. De vrije trap werd niet benut, maar we moesten nog een half uur volhouden. Zoals vaker voorkomt kwamen bij de 10 nieuwe krachten los, terwijl Redichem niet goed raad wist of ze nu meer naar voren moesten gaan spelen of niet. Doordat wij feller waren kregen we kansen, en kwamen zelfs op 0-1. Wout stuurde de bal naar Jaap in de 16, die de bal richting Merijn kopte. Weer bleek dat je Melvinho het beste een onmogelijk hoge bal kunt geven: net binnen de 5 maakte hij, onder druk van verdediger en keeper, een heerlijke omhaal. Even mochten we hopen op een stunt. Helaas kwam de goal te vroeg en zette het Redichem aan om meer gas te geven. Even later draaiden zij in 1 minuut tijd de score om in hun voordeel door de ruimte die er bij ons achter lag.

Heel knap was dat we niet opgaven, zeker niet omdat we alles behalve onderdeden voor de tegenstander. We kregen nog zeker 3 mogelijkheden, met een hele grote kans voor Gerben. Het leek of de keeper een joker inzette en ineens een hele goede redding in huis had. Of was het gewoon het chocoladebeen van Gary…
In blessuretijd maakte Redichem via een knappe counter een einde aan onze illusies.

We hebben goed gespeeld, maar toch gaan we weer de bietenbrug op. Het voelt onterecht, ook omdat we zelfs met 10 man een licht overwicht konden houden. Dat doet zeer, maar ons spel geeft mij alle vertrouwen dat de nodige punten gaan komen. Geen ploeg heeft het makkelijk gehad tegen ons, steeds hebben we wedstrijden gespeeld die alle kanten op konden. Je koopt er alleen geen flikker voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.