Categorieƫn
Uni VV 1

UNIvv scoort 4 keer!

… maar krijgt er zeven tegen.

Bekerwedstrijden zijn – tenminste bij UNIvv – een equivalent van oefenwedstrijden. Zaak dus om zoveel mogelijk te experimenteren (en zo snel mogelijk uitgeschakeld te worden zodat we later in het seizoen nog wat extra vrije weekenden hebben). De eerste bekerwedstrijd was goed, maar leverde niets op. Tijd om in dat in deze tweede bekerwedstrijd (tegentweedeklasser Rood Wit uit Groesbeek) recht te zetten. De voortekenen waren gunstig. Waar voorgaande jaren wedstrijden gespeeld moesten worden terwijl er nog geen tien mensen terug waren van vakantie (remember Orion – UNIvv 9-0?), is het dit jaar druk, erg druk zelfs. En dus moeten de trainers mensen teleurstellen. Bert had nog geluk dat Gerben het te druk had met andere zaken, maar Peter moest helaas de vlag hanteren (en deed dat met verve!).

We begonnen de wedstrijd best aardig. Het stond goed en we gaven weinig weg. Dat Rood Wit een stuk beter was dan wij werd echter al snel duidelijk. De gasten combineerden dat het een lieve lust was en zetten onze jongens met mooie acties weg. Het duurde niet lang voor de 0-1 en 0-2 vielen. De paarse Rood Witters kregen even te veel ruimte en wisten daar gemakkelijk van te profiteren. Hierna kregen we echter al snel twee kansen. En waar we vorig jaar nogal veel moeite hadden met het scorende gedeelte, was dat vanavond zeker niet het geval. Eerst kopte Jaap een fantastische voorzet van MMFloors strak in, eveb later was het MMFloors himself die oog in oog met de keeper koelbloedig afrondde: 2-2. Hing een verrassing in de lucht? Helaas. Nog voor rust zette Rood Wit nog even 29 keer aan, wat resulteerde in drie doelpunten: 2-5.

Na rust duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. We leken het aardig te hebben staan. Deze periode werd bekroond door opnieuw MMFloors die een lange uittrap van ondergetekende eindelijk eens een keer succesvol afrondde: 3-5. Rood Wit zette weer 34 keer aan en scoorde nog twee keer, waarna het weer eens tijd was voor een schitterende UNIvv-goal. Na een dubbele een-twee aan de linkerkant van het veld gaf Appie Woutink de bal heerlijk voor. De keeper zat er nog wel even aan, maar MMFloors was eager genoeg om zijn derde van de avond te maken: 4-7.

Natuurlijk, zeven doelpunten tegen is wel erg veel. Maar ik ben blij dat we probeerden te blijven voetballen. Dat we elkaar goed bleven coachen. En dat dat resulteerde in vier enorm goede goals. Op naar dinsdag: de eerste drie punten van het seizoen?

1 reactie op “UNIvv scoort 4 keer!”

Toch fijn dat er altijd stukje sarcasme inzit šŸ˜‰

… een lange uittrap van ondergetekende eindelijk eens een keer succesvol afrondde: 3-5…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.