Categorie├źn
Uni VV 1

UNIVv pakt terecht punt van kampioen Lunteren

Twee sportieve ploegen die voor de winst gingen, enkele honderden supporters (voornamelijk uit Lunteren…) en vuurwerk. Dat waren de drie elementen die gisteren op Sportpark Gymnasion voor een bijzonder mooie middag zorgden.

Twee ploegen die voor de winst gingen? Jazeker. Zekere kampioen Lunteren – dat nog maar 1 puntje nodig had om officieel kampioen te worden – en wij, UNIvv, afgezakt naar een lelijke negende plaats op de ranglijst. Honderden supporters? Jazeker! Alle voetballiefhebbende Lunteraren – en dat waren er nogal wat- waren gisteren in Nijmegen om getuige te zijn van de kampioenswedstrijd van hun club. En vuurwerk? Sja. De plaatselijke fietsenmaker – die met oud en nieuw altijd vuurwerk verkoopt – had bij Defensie (dat toch alles in de uitverkoop moet doen) tientallen bermbommen opgekocht om die voor en na de wedstrijd als sfeermakers af te steken. Man!

Tegenstander Lunteren begon de wedstrijd sterk. Alhoewel wij verdedigend best aardig stonden, kregen de geelzwarten de eerste kansen. Na een minuut of tien was het zelfs al raak. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd tegendraads ingekopt door nummer 10 Cornel van Eck, die in tegenstelling tot zijn tegenstander goed naar de bal toe kwam: 0-1, met nog tachtig minuten voor de boeg.

Waar ik even bang was voor een bijzonder zware (en nare) middag, pakten we het gelijk op en begonnen we ook zelf te voetballen. We wisten elkaar te vinden, maakten elkaars fouten goed en vormden een heus team. Lunteren daarentegen voetbalde voornamelijk tegen zichzelf: de Lunterense spitsen zaten – mede door toedoen van onze verdediging – absoluut niet in de wedstrijd en gingen meerdere malen voor eigen succes waar zij de ander in de aanval hadden moeten betrekken. En natuurlijk: Lunteren kreeg kansen, maar wij misschien nog wel meer. Helaas wisten we hier echter niet van te profiteren.

Na rust eenzelfde beeld: Lunteren was het aan zijn stand verplicht de score uit te bouwen, maar deed dat niet. En ook wij kregen (enorme) kansen maar benutten die ook niet. Tot een minuut of vijf voor tijd, toen laatste man Hans er genoeg van had en bij een corner mee naar voren kwam. Hij kreeg de bal eerst op zijn ene been, toen op zijn andere been en toen rolde de bal de goal in: 1-1. De supporters van Lunteren werden even stil, maar herpakten zich en steunden hun ploeg. Hun team kreeg daarna nog wel een paar (gigantische) kansen, maar wist ook die niet te maken. Terechte eindstand: 1-1. Tijd voor een Lunterens (maar ook Nijmeegs) feestje!

Mooiste actie van de wedstrijd: het moment dat Appie Woutink in zijn edele delen werd geraakt waarna de rechtermiddenvelder van Lunteren de tegenaanval in had kunnen zetten, maar in plaats daarvan de bal over de zijlijn speelde. Zo’n sportieve ploeg verdient de titel. Van harte, mannen! We hopen dat jullie een mooi feessie gehad hebben. Veel succes volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.