Categorieën
Uni VV 1

Cafe Jos in de eregalerij

Gisteren werd het beste Cafe van Nederland bekend gemaakt. De winnaar: Cafe Hessel op Terschelling. Goeie kroeg, weet ik uit ervaring. Maar natuurlijk lang niet zo goed als ons eigen Cafe Jos. Omdat onze stamkroeg hil nie in de top 100 is terug te vinden ga ik ervan uit dat winnaars niet meer mee mogen doen. Jos is namelijk wel te vinden in de eregalerij:

Winnaar 2008: Café Jos – Nijmegen
Twee jaar na het winnen van de Café van het Jaar-titel wordt duidelijk dat Café Jos nog steeds met recht in de Eregalerij staat. Dit is gewoon één van de beste cafés van het land. Het ontvangen van het Gastvrijheidsbeeld was geen aanleiding achterover te leunen. Dit jaar werd de terrascapaciteit uitgebreid en kwamen er handhelds om al die mensen snel van een drankje te voorzien.

Er valt veel te kiezen. Eigenaar Martien Evers is Meesterschenker, draagt deze titel met verve en voert het concept ook nog steeds uit in zijn zaak. Of het nu gaat om wijn, bier, fris, gedistilleerd, thee of koffie, in alle gevallen is er uitgebreide keuze en is de presentatie optimaal.

Op het formulier lezen we dat Evers het personeel dit jaar liet trainen via internet. Een drankencursus op basis van het eigen assortiment. Slim. Het is de laatste twee jaar inderdaad wat drukker geworden, want het winnen van de titel zorgde voor veel nieuwe gezichten in de zaak. Op sommige momenten was het zelfs zo druk dat het bijna niet meer mogelijk was te werken volgens de eigen formule. Sommige vaste gasten konden al die nieuwkomers ook maar moeilijk verteren.

Nu dochter Malu, die al een aantal jaren in het café werkt, meer en meer taken overneemt, begint Café Jos aan zijn tweede leven. ‘Er worden zelfs personeelsvergaderingen gehouden’, merkt een jurylid verbaasd op. Ook het cliënteel ondergaat langzamerhand een voor dit type café noodzakelijke verjonging. Opvallend vaak komen er groepjes van de universiteit en ook het damesgehalte is volgens ons toegenomen.

Zou dat laatste niet een beetje door ons komen? 😉

Bron: Misset Horeca

2 reacties op “Cafe Jos in de eregalerij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.