Categorieën
Uni VV 1

Lunteren dankt goudhaantje Degenaar (www.deweekkrant.nl)

LUNTEREN – UNI VV weerde zich kranig, maar Lunteren blijft nog altijd zonder puntverlies. De derdeklasser won verdiend, maar met moeite met 3-1. Rick Degenaar eiste de volledige productie van de thuisploeg voor zich op.

Voor de thuisploeg werd het nog een moeilijke middag, al was dat wat onnodig. Lunteren begon prima aan het duel tegen het verrassend goed presterende UNI, maar vergat te scoren. De koploper zette snel druk op de tegenstander en voetbalde bij vlagen heel aardig. Dit resulteerde na een kwartier spelen in een strafschop. Na een goede aanval via Cornel van Eck en Degenaar werd Ruben van de Fliert gevloerd door Wout Abbink. Van Eck zag zijn penalty vervolgens echter gestopt door doelman Joris van Meel. Even daarvoor werden twee inzetten van Degenaar al van de lijn gehaald.

Na de gemiste strafschop kropen de bezoekers wat meer uit hun schulp. Lunteren, dat wat slordiger ging spelen, was pas op slag van rust weer dicht bij de openingstreffer. Gerwin Hoogendoorn lanceerde Degenaar, die echter voorlangs schoot.

Vlak na rust namen de bezoekers uit Nijmegen brutaal de leiding. Marienjo Floors rondde een prima aanval keurig af en even later was Abbink ook nog dicht bij een tweede doelpunt. Lunteren leek even van slag, maar herpakte zich snel genoeg. Nadat trainer Jan Veldhuizen nog naar de tribune werd gestuurd door arbiter Kamerbeek na aanmerkingen op diens leiding, volgde een Lunterse storm. Hoogendoorn teisterde de lat na een slimme pass van Van de Fliert, waarna Degenaar simpel raak kopte in de rebound. Vier minuten later zette diezelfde Degenaar zijn ploeg op voorsprong. De aanvaller anticipeerde goed op een mooie bal van Van Eck en liet doelman Van Meel kansloos met een prachtig schot. “Dat paste precies”, zegt de talentvolle spits. “We hebben het na die achterstand goed opgepakt. Dit was een lastig potje.”


Rick Degenaar zorgt op sublieme wijze voor de 2-1. De spits scoorde liefst drie keer voor Lunteren. Foto: Albert Willemsen

Degenaar maakte er drie minuten na zijn tweede treffer ook nog eens 3-1 van. Na weer een goede actie van Hoogendoorn kon de aanvaller simpel binnen glijden. In de slotfase kreeg Lunteren nog goede mogelijkheden op meer via Martin Speelziek en Frank Jacobse, wiens treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Een uitgebreider verslag van Lunteren – UNI VV is woensdag te lezen in De Edese Post.

2 reacties op “Lunteren dankt goudhaantje Degenaar (www.deweekkrant.nl)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.