Categorieën
Uni VV 1

De Poll!

Beste Uni-vv’ers!

Het is zover! Er mag gestemd worden op het inloopshirt.

Voor de Sufferds die niet mee waren op weekend, het zit zo! Bruno heeft, zoals te zien op de foto, de eerste proefdruk ontvangen op het weekend. Mijn voorstel is om deze volgend jaar allemaal bij de warming-up (mag ook tijdens het stappen/slapen/werken) te gaan dragen. Wat ik daar voor nodig heb is jullie mening. Komt de totaal-score boven de 50% voor, dan zal ik er persoonlijk voor zorgen dat jullie allemaal voor de eerste officiele wedstrijd zo’n schitterend shirt hebben.
Mijn stem: Voor!
Waarom: Het is dan wel niet de cultuur, maar ik vind verschillende shirts in de warming-up zóó 1990. Maar goed, nu ff serieus. De eerste stap is vorig jaar gezet met de punten-telling op de training. Je kan het er mee eens zijn of niet, maar ik zag regelmatig mensen haasten om toch op tijd te zijn (wat niet heel gek is, je komt toch ook niet te laat op je werk). Ik zag ook een aantal keer mensen toch trainen, terwijl ze misschien wat minder zin hadden. Ik spreek ff voor mezelf, maar die punten telling heeft me er toch zeker vijf/zes keer van weerhouden om geen slappe smoes te verzinnen. Oftewel, een goede vernieuwing binnen Uni vv en we zijn qua trainings-opkomst op weg om een echte voetbalclub te worden. Dit jaar is het tijd voor de volgende stap. We zijn gepromoveerd en spelen (weer) derde klasse. Nu is het hartstikke mooi, Uni vv’s en sta je al met 1-0 voor volgens sommigen…maar dat ziet er toch echt verschrikkelijk dramatisch uit. Ik vind dat we binnen en buiten het veld enorm verstandig en goed bezig zijn en dat mogen we ook best laten zien in onze uitstraling naar buiten toe. Nu worden we gezien als ‘de studentjes van Uni vv’ en ik denk dat wanneer wij in dezelfde inloopshirts lopen, dit zal veranderen in ‘de voetballers van Uni vv’. Ik snap dat dit voor sommigen het enige baldadige, student-achtige iets is dat ze nog kunnen doen… 😉Student zijn doe ik wel ergens anders dan op het voetbalveld. Nou…ik kan nog wel een half uur doorgaan met argumenten aanhalen, maar mijn standpunt is duidelijk. Uni vv in inloopshirts!!!!

ps. Laat vooral horen als je tegen bent. Zoals Gerben zei: ‘Ik vind het fantastisch dat je deze discussie start, maar ik ben het totaal niet met je eens!’

30 reacties op “De Poll!”

Ik ben ook voor. Viva la Revolucion! (of zoiets).

Het valt me trouwens op dat Bert echt opmerkelijk vaak bier drinkend en in de camera kijkend op de achtergrond van foto’s staat.

Tegen, tegen, driewerf tegen!
Inderdaad Kev, ik hou van mensen die nieuwe intiatieven ontplooien. Maar dan wel de goede initiatieven…
Warmloopshirts werden halverwege jaren 90 ‘in’ om je te onderscheiden van tegenstanders en om uniformiteit en professionaliteit uit te stralen.
Nu inmiddels zelfs PolderBoys 8 (die uitkomen in de 88e reserveklasse onderafdeling) warmloopshirts heeft, is het unieke er wel een beetje af, laat staan het originele.

En hierin maakt Uni VV het verschil. Wij waaien niet met alle stromingen mee. Wij hebben onze eigen unieke identiteit. En dat maakt ons origineel. Al decennia lang.
Het bijzondere aan UniVV is namelijk dat we allemaal unieke bijzondere personen zijn, ieder in zijn eigen unieke bijzondere warmloopshirt. Daarmee onderscheiden wij ons van al onze tegenstanders en daarmee stralen wij uniformiteit uit. Dit is altijd al zo geweest en zal, als we een bijzondere club willen blijven, altijd zo moeten blijven.

De vraag is dus niet of we warmloopshirts willen. Nee, de vraag is of we een bijzondere dan wel doorsnee-voetbalvereniging willen worden.
Vandaar mijn antwoord: laten we een bijzondere voetbalclub blijven.

Ps: Kev, zo voldoende one-liners voor je quiz van volgend jaar? 😉

Zolang mensen op trainings/wedstrijddagen nog steeds te laat komen zonder een goede reden of geen (team)inzet tonen voor/tijdens/na de wedstrijd, verandert een gelijksoortig inloopshirtje weinig aan het idee van ‘studentjes’ en onze professionaliteit. Dit zal zowel binnen de groep gelden als naar buiten toe.

Zie dus eigenlijk weinig reden om voor te stemmen.

Maar…

Naar mezelf kijkend vind ik professionaliteit/inzet/op tijd komen etc wel super belangrijk. Een gelijksoortig inloopshirtje hoort daar naar mijn mening ook bij.

Daarom…

VOOR!

Ik ben VOOR!

Ik ben er trots op UNI VV’er te zijn en dit laat ik dan ook graag zien tijdens de warming-up.

En hoewel ’t heel leuk is om reclame te maken voor Snackbar Floor of P. Kaal, loop ik veel liever in een mooi shirt met het logo van Uni VV!

De cultuur van Uni gaat echt niet verloren door ’t dragen van een ander shirt!
Laten we eerlijk zijn, de huidige tenues vielen ook veel beter in de smaak dan de vorige, dus we zijn er ijdel genoeg voor!

TEGEN!
Ik sluit me graag aan bij de woorden van Gerben. Uniformiteit, dat is wat mij betreft een verwerpelijk concept, laten we onze ziel daar alsjeblieft niet aan verkopen! Bovendien zijn zulke shirts erg onpraktisch: moeten we Ger de voorzitter met nog meer wasgoed opzadelen? Wassen we de shirts zelf (waarschijnlijk duurt het dan niet lang voor de vriendinlozen en studenten onder ons zich zullen onderscheiden met te kleine en/of lichtroze shirts)? Moeten er dan straks ook Univv-trainingspakken komen om uniformiteit te garanderen wanneer er strenge winters aanbreken?

TEGEN!
En ik sluit me aan bij de woorden van Joost, Gerben en Merijn. Tegen uniformiteit, voor authenticiteit!

Nog een praktisch nadeel: ik denk sommige ploeggenoten goed genoeg te kennen om te weten dat zij een dergelijk shirt nooit aan zullen trekken. Dat betekent direct dat slechts een deel van de spelers in hetzelfde rode shirtje warm loopt, waardoor het hele idee verloren gaat.

En nee, dat betekent niet dat ik er niet trots op ben dat ik een UNIvv’er ben (‘ich bin ein UNIvv’er!). Ik heb er alleen geen shirtje voor nodig om dat aan de rest van de wereld te laten zien.

Op het weekend weg werd ik voor het eerst geconfronteerd met de discussie. En zoals met meer dingen in het leven vraag ik me dan af: ‘wat vind ik er eigenlijk van?’.. Nou ben ik gewend om met inloopshirts de warming-up te doen, dus mijn eerste ingeving was : Voor. Logisch. Echter heb ik me daarna laten informeren door enkele ‘cultuurbewakers’. ‘Het hoort bij UNIvv’, zo spraken zij. En stiekem ben ik het daar wel mee eens. En ben ik er zelfs een beetje trots op..

Tegen.

Ik heb altijd al graag een shirt van mijn club mét mijn achternaam erop willen hebben, boven nummer 3, 8, 11 of 15. Maar jullie kennende zal degene die ze gaat drukken er wel weer groot ‘TRAINERT’ op zetten…

Ik denk wel dat binnen de kortste keren er maar een handvol jongens het shirt daadwerkelijk dragen omdat men het vergeet, er een gat in zit of het nog bij de vuile was zit.

Ik stem voor omdat ik graag een shirt wil, maar uniformiteit hoeft en zal er niet mee worden bereikt.

Ik moet jullie even terecht wijzen. Ik snap dat jullie ook na jullie stem nog wat invloed willen uitoefenen met subtiele verwijzingen en woordgrapjes, maar niet in dit topic. Dit is ten strengste verboden!

Eerst moesten we onze broekjes inleveren, vervolgens op tijd op de training komen en een georganiseerde warming up met hoedjes houden en nu ook nog warmloopshirts (alleen het woord al). Waar gaat dit heen..??

Lijkt me duidelijk. Ik ben TEGEN.

Helamaal voor lekker voetballen zonder al te veel gezeik er om heen. Dus wat mij betreft geen inloopshirts…

trainingspakken, tassen, presentatiepakken, presentatieshirst1 en 2, presentatietrui1 en 2 en trainingstenue. Dit hadden wij allemaal bij het tweede van mijn vorige club (VIOD). Na mijn weten voetbalden ze er niet beter door en het was nog eens hartstikke onhandig en onnodig. Gewoon lekker ballen dus!

Het is niet dat ik a priori tegen inloopshirtjes ben, ik zou het gewoon jammer vinden als ik mijn grijs (ooit wit) Katholieke universiteit introductie 2001 niet meer zou kunnen dragen. Of mijn iets te grote shirt van het Haantje dat ik ooit heb gekregen na het winnend afsluiten van een dartstoernooi. Allemaal shirts met een verleden, een ontstaansgeschiedenis, shirts waarin ik warm heb gelopen voor bloedstollende wedstrijden. Duidelijk TEGEN dus. En @Hans: Als jij wat eerder overgestapt was naar Univv en ‘baas’ Remco Kranendonk en enfant terrible Ewout van Maurik in wollen truien hun warming up had zien doen zou jij nu ook tegen zijn!

Tegen! Ik kan, om meerdere redenen, geen afscheid nemen van het zwarte tepelshirt van Joris. Ten eerste zitten er een hoop goals in. Ten tweede zit ´ie lekker. Ten derde en tevens het belangrijkste punt: Imago. Wekenlang liep ik als een ware ‘black knight (ridder, voor de goede orde)’ warm over de velden. Menig tegenstander had al voor aanvang van de wedstrijd in de gaten dat deze gladde aal zich door niemand liet vangen. Stukje psychologie, stukje angst. Een beetje wat Flipse in de kroeg uitstraalt. Al dit zou verloren gaan met een katoenen prefab-lap.
Nooit! Mijn voorstel: Bij aanvang der seizoenstraining imago-workshops met vragen als ‘Wie ben ik?’ ‘Wat wil ik uitstralen?’ en ‘Wat betekent dit voor mijn warmloopshirt?’.
Denk aan Hans met een hip buizerd-shirt en Gerben met een veelzeggend ‘Ssst…’.

Ik ga er van uit dat jullie weten wat ik zal stemmen. Sluit me aan bij Bert, op tijd komen, twee keer trainen, pionnen tijdens de warming up, twee uur op het veld. Waar gaat dit heen?

Prik ik hier de 7-12 binnen? Tegen! Hoewel ik niet goed begrijp waar het hier over gaat; warming-up ;-)?
Ik besluit bij deze ook dat ik weer mijn zwarte ruitbroekje in gebruik ga nemen. Blijkbaar trendsettend met die gaten in het kruis; Kevin heeft dit goede voorbeeld donderdag al gevolgd. En mijn verschillende schoenen zijn ook weer uit de kast getrokken, ook al zo’n onderschat psychologisch wapen, maar o zo doeltreffend, toch Merijn? Jongs, laat ons zijn wie we zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.