Categorieën
Uni VV 1

KNVB dreigt NEC uit competitie te zetten

Burgemeester De Graaf zit NEC opnieuw in vaarwater

NIJMEGEN – Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen stuurt aan op een nieuwe botsing met voetbalclub NEC en voetbalbond KNVB. Net als vorig jaar staat hij NEC geen thuisduels toe in de eerste helft van augustus.

Van de KNVB mag de gemeente Nijmegen bepalen wanneer NEC de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. In het eerste of het tweede weekeinde. Nijmegen mag ook de tegenstander kiezen: Excelsior, VVV-Venlo, Heerenveen, De Graafschap of Heracles Almelo. Clubs uit de categorie A, waarbij hooguit vijftien agenten nodig zijn om de orde te handhaven.

Maar de gemeente heeft de hakken in het zand gezet. Burgemeester De Graaf wil bij de opening van het seizoen (6, 7, 8 augustus) en het weekend erna geen wedstrijd in De Goffert. De Vierdaagse en de Zomerfeesten in de derde week van juli vereisen een maximale inzet van politie. Daarna gaan de meeste agenten op vakantie.

Voor de voetbalbond is de maat nu vol. „We handhaven de regel dat elke club het seizoen begint met een uit- en een thuiswedstrijd”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken bij de KNVB. „Op 9 juni presenteren we het nieuwe competitieprogramma. Heeft NEC geen accommodatie, dan zullen we de club in het uiterste geval uit de competitie nemen.”

Bron: gelderlander

misschien kunnen wij dan in de Goffert gaan spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.