Categorieƫn
Uni VV 1

UNIvv degradeert naar de vierde klasse…

PGEM, Ostrabeke, EMM Randwijk. Zomaar een paar namen die wij volgend jaar in onze nieuwe competitie tegen zullen komen. Ja, u leest het goed, UNIvv is gisteren afgedaald naar de vierde klasse zaterdag van het amateurvoetbal. Zwolsche Boys bleek beter in het nemen van strafschoppen.

UNI wist -na de 2-3 nederlaag van vorige week- wat het te doen stond: winnen met twee doelpunten verschil. Het gevoel was goed, de instelling perfect, het weer heerlijk, het kunstgras groen en de sfeer op het Zwolsche sportpark fantastisch. Ideale omstandigheden dus om te knallen. En dat gebeurde. Binnen een minuut of vijf dwong Huub de keeper van Zwolsche Boys de bal bij hem in de voeten te spelen, waarna Merijn de bal in het doel deed verdwijnen: 0-1. Dit was echter direct ook het laatste gevaar dat superHuub deze wedstrijd kon stichten: bij een volgende actie -na een minuut of vijf- werd hij ongelukkig geblockt door zijn tegenstander. Zijn knie en kuit kregen hierbij zo’n klap dat het onmogelijk was verder te gaan (laten we hopen dat de diagnose meevalt).

UNIvv liet zich echter niet van de wijs brengen en ging -als ik de verhalen mag geloven- gewoon door. Het bleef stil op Sportpark Jo van Marle, totdat er opeens een klein gejuich op ging. Een klein gejuich? Juist, UNIvv had gescoord. Geen idee wie er op welke manier gescoord heeft -Huub moest immers in de auto geholpen worden- maar feit was dat UNIvv leidde. 0-2! We zouden veilig zijn.

In de kleedkamer was iedereen ervan doordrongen dat we door moesten gaan. Niet te veel terug laten hangen, blijven voetballen. Helaas gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek de tweede helft. Zwolsche Boys moest komen en deed dat ook. UNI creƫerde, op een grote kans van Benjamin Kevin na, bijna niets meer en kwam ook veel te weinig aan voetballen toe. En dan gebeurt waar je op kunt wachten; een lange bal vanuit de laatste lijn van Zwolsche Boys kwam precies uit bij het onopvallende spitsje Van der Vlist die -net als in de eerste wedstrijd- oog in oog kwam met onze doelman en doodkalm scoorde:1-2.

Pingels dus. Een grote loterij. En waar ik dacht dat Zwolsche Boys vorige week met hun laatste goal de loterij al een keer had gewonnen, en wij deze week dus wel aan de beurt zouden zijn om de jackpot te pakken, bleek dat niet het geval te zijn. Wij misten twee keer en de groenwitten deden dat welgeteld nul keer.

Rest ons nog Zwolsche Boys te feliciteren met hun behaalde promotie. We gunden het onszelf natuurlijk het allermeest, maar als er dan toch een club onze plaats in moet nemen, dan maar een sportieve, eerlijke club met een mooie aanhang. Van harte en veel succes volgend jaar!

1 reactie op “UNIvv degradeert naar de vierde klasse…”

Wel verwarrend, dan maakt Zolwsche Boys een pingel, terwijl we tegen Zwolsche Boys speelden. (Zie titel filmpje.)
Maar Joris, het zij je vergeven, gezien het vroege tijdstip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.