Categorieën
Uni VV 1

UNI vv verkeert in hoge nood na turbulente slotfase (Gelderlander)

uni vv

NIJMEGEN – UNI vv verkeert in hoge nood, ondanks de aanwezigheid zaterdag van tientallen toiletten rond het veld, bedoeld voor de deelneemsters aan de Marikenloop een dag later.

De Nijmeegse universiteitsploeg dreigt de lijn van de laatste jaren niet door te kunnen trekken. Door de 2-3 thuisnederlaag in de eerste van twee beslissingswedstrijden tegen Zwolsche Boys kan UNI vv, als tiende geëindigd in de derde klasse, ‘zomaar’ degraderen naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Dat zou zonde zijn, want de Nijmegenaren lieten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Met name in de eerste helft was het veldspel uitstekend, gekoppeld aan de juiste dosis agressie om dit soort alles-of-niets wedstrijden aan te gaan. “Dit was de beste helft die we dit seizoen gespeeld hebben”, zei Joris van Meel na afloop. “Met een goede opbouw van achteruit en er werd gestreden.” Van Meel, reservedoelman bij hoofdklasser De Treffers van 2006 tot 2008, koos er zelf voor om dit seizoen als spits bij UNI vv te spelen, maar moest zaterdag toch zijn keeperstrui en handschoenen aandoen bij afwezigheid van eerste doelman Bas Boonen.

Al in de eerste tien minuten kreeg de thuisclub twee goede kansen. Centrumverdediger Joost Timpers zag zijn kopbal net door de doelman overgetikt worden, een schot van Merijn Offringa werd op de doellijn door een verdediger gekeerd. De technisch wel zeer vaardige Offringa en clubtopscorer Huub Meijerink waren ongrijpbaar voor de Zwolse defensie in deze fase van de wedstrijd en dat leidde ook tot de 1-0 in de 21e minuut. Offringa besloot een mooie aanval over links met een voorzet op maat voor Meijerink die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Nadat de bezoekers vergeefs een strafschop hadden geclaimd wegens hands, de bal ging naar de hand en niet andersom, maakte Meijerink ook de 2-0 na veertig minuten. Ditmaal ging er een fraaie combinatie op rechts aan vooraf met een hoofdrol voor de geregeld mee opkomende rechtsback Bram Boode. Zelfs de aanvankelijk luidruchtige Zwolse fans boven op het terras waren stil geworden.

Dat bleef zo tot een kwartier voor tijd. De universiteitsploeg miste de brille van de eerste helft, kreeg nauwelijks mogelijkheden, maar controleerde de wedstrijd en gaf ook weinig tot niets weg. In de 76e minuut werd het toch 2-1. Een directe vrije trap op twintig meter van het Nijmeegse doel werd door Wesley Bruins in de hoek geschoten. Van Meel: “Dit zijn van die vreselijke vrije trappen voor een keeper. Ze mogen genomen worden zonder dat de scheidsrechter fluit. De muur reageerde laat en daardoor was ik ook te laat. Ik was ze nog op de goede plaats aan het zetten toen de bal in de vrije hoek, mijn hoek, viel.”

Hoewel Zwolsche Boys aandrong, wankelde UNI vv niet. De 2-2 van Jeffrey van der Vlist negen minuten later kwam dan ook als een verrassing. De thuisploeg was aangeslagen, ongeloof sloeg toe. Helemaal na de 2-3 in de 92e minuut. Een als voorzet bedoelde bal van Marco Mulder vanaf de linkerzijlijn op bijna vijftig meter van het doel, belandde ineens achter Van Meel in het doel.

De doelman: “Zo’n goal maak je maar één keer in je leven. Ik deed eerst nog een stap naar voren ja, omdat ik naar de voorzet wilde gaan. Maar de bal kreeg ineens een rare zwabber richting doel. Ik reken het mezelf niet aan. We kunnen nu niet anders dan zaterdag vol op de winst spelen in Zwolle. Maar ik ben trots op die gasten zoals we vandaag hebben gespeeld. Dat biedt zeker perspectief voor de return.”

LINK

3 reacties op “UNI vv verkeert in hoge nood na turbulente slotfase (Gelderlander)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.