Categorieën
Uni VV 1

UNI vv en Oranje Blauw zetten de inhaalrace iets te laat in

NIJMEGEN – UNI vv en Oranje Blauw verloren in de derde klasse A van de zaterdagcompetitie met minimaal verschil. UNI met 4-3 bij ESA, Oranje Blauw met 2- 1 bij Otterlo.

ESA- UNI vv 4- 3
UNI had een prima start. Wouter Beukelaar trof de paal en Joris van Meel schoot na tien minuten uit de kluts raak: 0-1. De vroegere keeper miste vervolgens de kans op 0-2. Daarna gaf de ploeg aan ESA teveel ruimte waardoor het na een half uur 2-1 stond. Een kwartier na rust volgde de 3-1 en na het inbrengen van Bert Tol­kamp scoorde Huub Meijering 3-2. ESA had weer meteen een ant­woord: 4-2. Wout Abbink zorgde nog voor 4-3 maar de druk van UNI leverde verder niets op.

Stefan Gezius is goudhaantje ESA
Aanvaller van Arnhemse club scoort weer driemaal.

ARNHEM – ESA won in een doel­puntrijke wedstrijd met 4-3 van Uni vv. Trainer Ton Keijman was een tevreden coach. „We hebben gewonnen, maar wat ik ook be­langrijk vind is dat ik progressie zie.”
Grote man bij ESA was opnieuw topscorer Stefan Gezius, die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Uit een vloeiende combina­tie zette hij ESA op 1-0. Door Joris van Meel werd de stand luttele mi­nuten later weer gelijk getrokken. In een sterke periode van ESA bracht Dennis van Ginkel ESA op­nieuw aan de leiding: 2-1.

Na de rust kreeg ESA-trainer Keij­man het even benauwd. „Ik noem het de ESA-ziekte. Wij herstarten de wedstrijd gewoon niet scherp genoeg.” Gelukkig voor hem liep ESA dit keer geen averij op. De Arnhem­mers liepen zelfs uit naar 3- 1 ( een intikkertje van Gezius). Het goed voetballende Uni vv gaf nog niet op. Huub Meijerink gaf de Nijme­genaren nog een keer hoop: 3-2. Lang duurde die niet.
Joey Teering bediende Gezius op maat, die op zijn beurt koel de trekker overhaalde: 4-2. Het slotak­koord was voor Wout Abbink, die met een prachtige vrije trap voor de 4- 3 eindstand zorgde.

Nounou, Gelderlandertje…. Uit de kluts? 1-0 voor ESA? Een prachtige vrije trap? 😉