Categorieën
Uni VV 1

UNIvv verliest terecht van Lienden

Soms heb je van die dagen dat alles voor een voetballer mee lijkt te zitten: de zon schijnt, het veld ligt er goed bij, de scheidsrechter lijkt een redelijke man te zijn en de selectie is aardig compleet. Soms heb je echter ook van die dagen dat het, ook al lijkt het vooraf allemaal mee te zitten, achteraf allemaal wat tegenvalt. Dat tweede was gisteren op UNIvv van toepassing.

Nog geen zestig seconden had Lienden nodig om de 1-0 te produceren. De Nijmeegse verdediging stond nog niet zo lekker en de felheid ontbrak, waardoor Lienden, dat wel fel startte, direct door kon drukken. Toen binnen het half uur ook nog eens de 2-0 gemaakt kon worden, en UNI aan de andere kant ook nog eens geen gevaar kon stichten, leek het een lange, zware middag te worden. Dit gevoel werd nog erger toen keeper Bas een penalty veroorzaakte. Binnenschuiven van deze pingel zou 3-0 en daarmee binnen drie kwartier het einde van de wedstrijd betekenen. Bas besefte dit op tijd en pakte de slecht ingeschoten elfmetertrap dan ook.

In de rust werd besloten van achteruit meer door te schuiven, waardoor we zelf ook wat meer aan voetballen toe zouden komen. De aansluitingstreffer zou dan voor angst en paniek in de Liendense benen moeten zorgen. Zo gezegd, zo gediggiedaan. Chris kopte uit een vrije trap van Bruno de 2-1 binnen, waarna het echte strijdplan uitgevoerd kon gaan worden. De trainer van Lienden werd al snel -terecht- gek toen een charge van Kevin niet werd bestraft met geel, maar het commentaar van zijn aanvoerder wel, en zijn spelers begonnen lekker op elkaar te zaniken. UNI kwam er eindelijk wat gevaarlijker uit, wat leidde tot een klein overwicht. Het leek tijd voor de gelijkmaker. Niet dus. Een Liendense voorzet werd in de vijf meter tussen de lange Nijmeegse mannen ingekopt, waardoor ineens de cijfers 3 en 1 op het scorebord te lezen waren.

Hierna was het tijd voor de de onemanshow van de scheidsrechter. Na een steady eerste helft, waar hij goed het oog op de wedstrijd leek te hebben, raakte hij dit gevoel in de tweede helft helemaal kwijt. Hij floot inconsequent, traag, gaf geen geel waar hij dat wel had moeten doen, en wel geel waar hij dat wel had moeten doen, stuurde de Liendense trainer van het veld af terwijl die volledig in zijn recht stond, en -het schandaligst van allemaal- gaf een penalty aan Lienden, die nooit als zodanig beoordeeld had kunnen worden. Keeper Bas zou in de ogen van de scheidsrechter de spits van Lienden op zijn borst getrapt hebben, terwijl Bas gewoon eerder bij de bal was en deze slechts wegschoot. Daarbij vond dit buiten de zestien plaats, waardoor het nooit een pingel had kunnen zijn. Bas kreeg zijn tweede geel, waardoor hij van het veld af moest, waarna Gerben de pingel van de steengoede linksback uit het net mocht halen: 4-1.

Een dikke nederlaag dus, en erger nog, een TERECHTE dikke nederlaag. Lienden was simpelweg beter, scherper, feller en doelgerichter. Komende week zullen we er met zijn allen weer moeten staan om eindelijk weer eens drie puntjes in onze zak te kunnen steken. Hoe gaat ons clublied ook al weer?

2 reacties op “UNIvv verliest terecht van Lienden”

…en zijn spelers begonnen lekker op elkaar te zanikken…

za·ni·ken (zanikte, h gezanikt): vervelend over hetzelfde onderwerp blijven praten; zeuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.