Categorieën
Uni VV 1

Sjoerd Reutelingsperger Speler van het Jaar 2007-2008!

De jury, bestaande uit de spelers en technische staf van UNIvv1 uit Nijmegen, is trots te mogen
verkondigen dat uitgeroepen is tot Speler van het Jaar 2007-2008:

Sjoerd Reutelingsperger

De jury heeft mogen zien dat er binnen UNIvv1 afgelopen jaar opnieuw sprake is geweest van een zeer homogene massa van voetbalkwaliteit. Sjoerd was echter de man die er met kop en schouders bovenuit stak. ‘Hij ging gewoon voor die beker’, zo merkte een van jullie op. Van één teamgenoot kreeg je geen punten, omdat je ‘die titel toch wel zou winnen, en dat is terecht…’. Aan de hand van citaten uit de juryrapporten zal geprobeerd worden aan te tonen op basis van welke argumenten de jury tot deze keuze is gekomen.

Redichem uit
Het seizoen begon moeizaam. Redichem uit, altijd lastig. Volgens velen was dit je enige negatieve uitschieter. Je hebt een degelijk seizoen gedraaid en was zowel verdedigend als aanvallend sterk. Daarbij komt dat je ook dit jaar weer een van de weinigen (of misschien wel de enige?) bent geweest die alle wedstrijden in de basis is gestart.

Doelpunten
Twaalf doelpunten! Hij is daarmee waarschijnlijk de eerste UNIvv-rechtsback ooit die clubtopscorer wordt. Topschutter worden als verdediger in een elftal met zulke goede spitsen is echt een uitzonderlijke prestatie, volgens een van die spitsen. Scoorde al zijn pingels en was daarmee een zekerheidje. Wanneer Sjoerd naar de stip liep om weer eens een penalty te nemen dan wist je dat het goed zat.

Wisten we al dat Sjoerd vanaf de stip nooit faalt, dit seizoen werd duidelijk dat hij met hetzelfde gemak de bal van twintig meter achteloos in de kruising draait. Na elke training probeerde hij er ballen vanaf de zestien in te krullen. Dit geoefen betaalde zich gaandeweg het seizoen uit; tegen Otterlo wist je er zelfs twee vrije trappen in te leggen. Soms leken alle vrije trappen rond de zestien wel doelpunten te worden. Stiekem kunnen we het al hebben over de eerste vrije trappenspecialist van UNIvv ooit!

Mentaliteit
Sjoerd is niet alleen lichamelijk, maar ook steeds meer in verbale zin aanwezig. Zijn verantwoordelijkheidsgevoel is het afgelopen jaar enorm gestegen; hij mengde zich al snel in de donderdagavonddiscussie over de opstelling. Daarbij heeft hij laten zien een echte vent te zijn: hij eindigde het jaar met een knieblessure, gunde deze door de week rust zodat hij er op zaterdag (met natuurlijk 1 ibu en 2 paracetamol) weer kon staan.

Overige complimenten
Naast voetballende kwaliteiten beschikt Sjoerd ook over andere kwaliteiten. Zo kan hij het beste zingen van het team, al is dat dit seizoen helaas te weinig gebeurd. Daarnaast is de topscoorder tijdens de derde helft een goede vrouwenspotter en heeft hij zelf ook een leuke vrouw op de bank zitten (ook niet onbelangrijk bij deze verkiezing…).

Verbeterpuntje
Zelfs deze Speler van het Jaar is niet volmaakt. Zo komt hij steevast als laatste om 19.45 uur aan op de training, terwijl iedereen natuurlijk weet dat we om 19.30 uur horen te beginnen. Verbeterpuntje voor volgend jaar, Sjoerd!

Sjoerd was afgelopen mede topscoorder, koelbloedig, schoffelend en strijdend. Volgens velen van jullie de man die het verschil heeft gemaakt dit seizoen en daarom terechte nummer 1! Je zult moeten gaan verhuizen, want volgend jaar is de BBQ bij jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.