Categorie├źn
Uni VV 1

Univv is degradatiekandidaat af.

Univv wint met 4-1 van SDS

Mannen,

Ik kom net van een lekker avondje bij Joris en Michelle vandaan en voelde de noodzaak om de middag door middel van een geschreven stukje nog eens her te beleven. Ik heb er echt van genoten vanmiddag en ondanks dat de eerste helft niet best was hebben we zeker in de tweede helft wel laten zien wat we waard zijn. Bij deze dus het verslag voor als jullie ook nog eens de wedstrijd willen herbeleven!

Boonen, Timpers, Schoppers, de Groot, Scheers, Reutelingsperger (Boode), van de Laar, Meijerink, Abbink, Beldman (Selten), Tolkamp (Mol)

Univv – SDS 4-1

Voor zowel SDS als Univv was deze wedstrijd een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het prototype van het cliche: de 6-punten wedstrijd. Bij winst zou SDS op gelijke hoogte komen met Univv terwijl Univv bij winst zich officieus in veilige haven zou spelen. Voor de niet geïnformeerde toeschouwer zal het belang van de wedstrijd niet zijn gebleken uit de eerste helft. Het leek erop alsof de zenuwen beide ploegen naar de keel grepen. Wat onstond was een eerste helft die het aanzien niet waard was maar wel twee goals opleverden. Eerst leek Univv op voorsprong te komen via Huub Meijerink maar de bal kwam via de paal weer terug het veld in. Aan de andere kant was het kort daarna wel raak. Nadat univv de bal op de rand 16 tot drie keer toe niet wist weg te werken werd de bal breed gelegd op de linkshalf van SDS (die later ongelukkig uitviel), hij schoot de bal strak binnenkantje paal langs keeper Bas Boonen. Het schot bleek achteraf het enige schot op doel te zijn.

Op dat moment was de voorsprong ook niet onterecht te noemen want SDS won meer duels met name op kopkracht op het middenveld. Met wat schoten van de rand 16 probeerde Uni langszij te komen maar een keeper van 2 en een halve meter passeer je niet zomaar. Met een poging over de grond had hij echter meer moeite wat Univv een corner opleverde. Uit deze corner wist Univv te scoren. De bal ging richting eerste paal, werd doorgekopt door Bert Tolkamp en binnengeknikt door Joost Timpers. Met die 1-1 gingen beide ploegen ook de rust in.

Interim trainer Wouter de Beukelaer drong aan op meer passie in het spel. Verder kregen de halfspelers als taak om ervoor te zorgen dat de snelle veugelspelers van SDS niet meer aangespeeld konden worden. Of het deze tactische omzetting was, de verhoogde passie of het besef dat Univv als het durft te voetballen beste een leuke ploeg heeft? Het antwoord weet ik nog altijd niet maar het feit blijft dat Univv de tweede helft een stuk beter voetbalde. Joost Timpers ging in een combinatie met Huub Meijerink goed door op rechts en wist de bal bij Gerben Beldman te krijgen die in de korte hoek raak knalde. De spelers van SDS leken na deze treffer wat geknakt te zijn. Ze kwamen niet meer echt aan hun spelletje uit de eerste helft toe. Nadat Bert Tolkamp zijn 9e van het seizoen maakte uit een mooie aanval die via Hans Schoppers en Wout Abbink liep was de wedstrijd gespeeld.

Univv bleef goed combineren en op balbezit spelen. Een scrimmage waarbij de bal tot 3 keer toe van dichtbij ingeschoten werd leverde nog niet de 4-1 op. Een benutte penalty van Sjoerd Reutelingsperger (ook zijn 9e) deed dat wel. Bert Tolkamp kreeg buiten de 16 een flinke schop te verwerken maar ging door. De speler van SDS was het type “wie niet horen wil moet maar voelen” en schoffelde Tolkamp nogmaals neer, ditmaal binnen de 16. Na de 4-1 zat Univv helemaal op rozen. In het laatste kwartier gebeurde er weinig noemenswaardig meer. Univv hoefde niet meer, en SDS kon niet meer.

Al met al een mooie dag waarop Univv zo goed als zeker behouden blijft voor de 3e klasse. Wij wensen SDS veel succes in hun strijd met DVOV tegen degradatie. Hopelijk kunnen we ze nog een handje helpen door de laatste wedstrijd tegen DVOV de drie punten te pakken!

4 reacties op “Univv is degradatiekandidaat af.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.