Categorieën
Uni VV 1

Beslissingswedstrijd SDS’55

Beslissingswedstrijd SDS’55 (site van SDS: www.sds55.nl)
zaterdag 26 april 2008

WEKEROM – SDS’55 en DVOV moeten dinsdagavond in een beslissingswedstrijd uitmaken wie derdeklasser blijft en wie degradeert naar de vierde klasse. Deze ontmoeting, die in Otterlo om 19.00 uur begint, is noodzakelijk omdat beide teams op de laatste speeldag verloren. DVOV met 2-1 bij UniVV, terwijl SDS’55 met 2-0 onderuit ging bij Excelsior in Zetten. Als er in het extra duel na negentig minuten geen beslissing is, moet er twee keer een kwartier verlengd worden. Is er dan nog geen winnaar, dan volgen strafschoppen.

In Zetten waren de opponenten lang gelijkwaardig aan elkaar. Aan de ene kant ontsnapte SDS’55 bij een scrimmage voor het doel. Aan de andere kant waren er kansjes voor Jos van Harten en Maarten van de Top. ,,0-0 was een terecht ruststand”, meende trainer Henri ten Klooster.

Precies op het moment dat de geluiden doorkwam dat UniVV een voorsprong had genomen op DVOV, en Ten Klooster zijn speelwijze daarop wilde aanpassen, viel ook in Zetten de 1-0. Peter Schaap krulde een vrije trap om de muur in het doel. ,,Ons plan viel voordat ik het jongens nog wilde vertellen, al weer in duigen.”

SDS’55 zette vervolgens druk naar voren. In de persoon van André Morren was er een grote kopkans op de gelijkmaker. ,,Dat was het moment voor ons”, keek Ten Klooster terug. Na een misverstand tussen Michiel Jansen en doelman Bertus Oostindië besliste Joost Habers de wedstrijd: 2-0.

Zuur

,,Ik hou een zuur gevoel over aan deze wedstrijd. Vooral omdat het niet de eerste keer was dat het beslissende doelpunt uit een dood speelmoment viel. Daar word ik wel een beetje moedeloos van”, aldus Ten Klooster, die in het verleden juist Excelsior trainde.

Omdat het bij UniVV tegen DVOV uiteindelijk 2-1 werd, volgt er dus een beslissingsduel tegen DVOV. ,,Van een paar mensen van ons die daar waren, heb ik begrepen dat eigenlijk 2-2 een terechte stand zou zijn geweest. Geluk bij een ongeluk is dat dus niet het geval geweest. Anders was het over voor ons geweest. Wij moeten nu in een paar dagen zorgen dat we klaar zijn voor dinsdag. Alleen Maarten van den Top, die uitviel met een blessure, is een vraagteken. De rest is fit. Alfred Lieuwen, die tegen Excelsior vanwege een schorsing ontbrak, is weer van de partij.”

In de competitie werd thuis met 0-2 verloren. In Velp bleef het 0-0. ,,DVOV is een hele lastige ploeg. Zij spelen een soort van catanatio. De tegenstander wordt gedwongen het spel te maken. Dat betekent dat je ruimte weg geeft. Ik denk dat degene die het best met zijn zenuwen omgaat, de wedstrijd wint”, kijkt Ten Klooster voor uit.

2 reacties op “Beslissingswedstrijd SDS’55”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.