Categorieën
Uni VV 1

Verslag Edestad

WEKEROM – De verslagenheid was groot bij de spelers van SDS’55. De ploeg van Henri ten Klooster was er zo dichtbij.
De Beek is van streek vandaag WEKEROM – De verslagenheid was groot bij de spelers van SDS’55. De ploeg van Henri ten Klooster was er zo dichtbij. En leek alle kansen te hebben op de eerste overwinning. Het mocht niet zo zijn. De opdoffer konden een aantal SDS’ers maar moeilijk verwerken. Verdwaast, ontgoocheld bleven zij tijdlang op het gras liggen. ‘Hoe kan dit toch allemaal’, zag je hen vertwijfeld denken. Tegen Uni VV verloren de Wekerommers al weer hun zevende wedstrijd: 5-6. door Jan de Boer Dat het niet goed gaat op sportpark De Beek is de dooddoener van het jaar. Nee, op De Beek is men van streek. Niet alleen om de nederlaag. Ook omdat SDS nu moederziel alleen onderaan staat. En zeker niet in de laatste plaats, omdat het gat naar het op de derde plaats van onderen staande Uni VV steeds groter wordt. En het daardoor een ‘hell of a job’ wordt om het degradatiespookje een halt toe te roepen. Het zit de Wekerommers niet mee. De club kent de slechtste competitiestart uit haar historie. Er wacht coach Ten Klooster nog heel wat monnikenwerk om het tij te keren. Vooraf aan het duel tegen Uni VV was iedereen daar goed van doordrongen. Ook dat de twee komende ontmoetingen tegen Kesteren en Excelsior Zetten eigenlijk ook gewonnen moeten worden. Negen punten uit drie duels was de insteek. De eerste de beste mogelijkheid tegen Uni VV ging het al mis. In de slotfase leek het hosanna te worden voor SDS ´55, dat terug kwam van een 2-5 achterstand. Jos van Harten maakte er 5-5 van, en de groenwitte makkers leken in de stelling te staan om eindelijk eens drie punten uit het vuur te gaan slepen. Bijna alles werd op de aanval gezet. Vlak voor tijd ging het mis toen Willem Klaassen er namens de club uit de Keizer Karelstad 5-6 van maakte. Deze klap kwam SDS niet meer te boven. Krankzinnig Henri ten Klooster gooit de knuppel nog niet in het hoenderhok. ,,Het was een krankzinnige wedstrijd”, vond de inwoner van Wageningen. ,,Het eerste doelpunt ging er makkelijk in. De speler glijdt uit, krabbelt overeind en schiet de bal erin. Dan is de toon meteen gezet. En zie je meteen de kopjes naar beneden gaan. De risico´s die wij namen om op 5-5 te komen waren levensgroot. Dan weet je ook als het 5-5 is, dat het twee kanten kan uitvallen.” Dit keer viel de medaille nou net verkeerd voor SDS, zag ook Ten Klooster. ,,Iedere keer vielen de ballen in dode situatie precies bij de tegenstander voor de voeten. En niet bij ons. Het zit ons niet mee. Vandaag waren wij verdedigend erg zwak. Gelukkig scoorden wij. Dat was in het begin van de competitie het manco. Dat probleem is er nu een beetje af. Het was een krankzinnig slot en wij trekken weer aan het kortste eind.” En nu? ,,Uithuilen en doorgaan natuurlijk”, vindt de SDS-trainer. ,,Het gat wordt wel erg groot. Natuurlijk geven we de moed nog niet op. Dat is wel even een dreun. Toch moet je gewoon verder. Wat wel begint door te tikken zijn de rode kaarten en de schorsingen. En nu heb je weer het uitvallen van Jarco van de Brink.” Door Bruno van de Laar en Bert Tolkmap werd het 0-2, waarna Alfred Lieuwen tegen scoorde: 1-2. Sjoerd Reutelingperger zorgde voor 1-3. En Maarten Jansen voor 2-3. Na de rust was het meteen weer kommer en kwel in het Wekeromse kamp. Door Sjoerd Reutelingperger en Bert Tolkamp liep Uni VV uit naar 2-5. SDS gaf de moed niet op. Maarten Jansen en twee keer Jos van Harten zorgden voor 5-5. Vlak voor tijd gooide Willem Klaassen alsnog roet in het Wekeromse eten: 5-6.

sds

2 reacties op “Verslag Edestad”

“Het eerste doelpunt ging er makkelijk in. De speler glijdt uit, krabbelt overeind en schiet de bal erin”

Hierin wordt de schitterende goal van Joost (met links nog wel) toch wel erg tekort gedaan! En dan wordt ie nog niet eens genoemd in ’t verslag ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.