Categorieën
Uni VV 1

EMM – Excelsior loopt uit de hand

Aan de overkant van de Rijn liep zaterdag tegelijkertijd de voetbalderby EMM – Excelsior volledig uit de hand. Spelers en fans van de rivaliserende clubs gingen massaal met elkaar op de vuist. Het duel werd gestaakt, de politie hoefde hier niet in te grijpen.
De kiem van de zeer onvriendelijke middag was al in de nacht van vrijdag op zaterdag gelegd. Onbekenden stalen een doel van het hoofdveld van EMM waardoor het even twijfelachtig was of het duel wel door kon gaan. EMM, dat door vakantie liefst vijf spelers miste, wilde aanvankelijk niet spelen, maar werd daartoe door de via Excelsior ingeschakelde KNVB toch gedwongen.

Bron: Gelderlander

en nog een artikel:
Massale vechtpartij bij EMM-Excelsior

Maandag, 5 februari 2007 – RANDWIJK – De derby EMM – Excelsior is zaterdag volledig ontspoord. Spelers en fans van de rivaliserende clubs gingen massaal met elkaar op de vuist. Het duel werd gestaakt.
Scheidsrechter Middelman uit Bennekom hield het een klein kwartier voor tijd bij een 2-0 stand in het voordeel van Excelsior voor gezien.

De spelers en supporters van EMM en Excelsior hebben zijn vervroegde eindsignaal waarschijnlijk niet eens gehoord. Die waren vooral met elkaar bezig en hadden sportpark De Haar in Randwijk veranderd in een slagveld met grote en kleine brandhaarden. Over en weer vielen rake klappen.

Het was Glenn Angenent die de lont in het kruitvat stopte. De aanvaller van Excelsior, die een verleden heeft bij EMM, schoot zijn ploeg vanaf de strafschopstip op 2-0 en vierde dat zo provocerend dat supporters elkaar verbaal én fysiek in de haren vlogen. Toen bleek dat daar ook familieleden van spelers bij betrokken waren, sloeg de vonk rap over naar het veld en waren de rapen gaar.

Excelsior-trainer Henri ten Klooster was flink gepikeerd over het beschamende gedrag van Angenent. „Dit kan ik natuurlijk niet goedkeuren. Ik heb Glenn er ook direct op aangesproken. De sfeer was al gespannen en dan gooi je geen extra olie op het vuur. Volgens Glenn was het iets tussen hem en EMM, maar daar heb ik geen boodschap aan. Persoonlijke vetes vecht je niet uit over de rug van je club.“

Het ging Ten Klooster te ver om de schuld van de zware ongeregeldheden volledig bij Angenent te leggen. De trainer sprak van een optelsom van factoren. „Je voelde het aankomen. De actie van Glenn was alleen de bekende druppel.“

De kiem van de zeer onvriendelijke middag was al in de nacht van vrijdag op zaterdag gelegd. Onbekenden stalen een doel van het hoofdveld van EMM waardoor het even twijfelachtig was of het duel wel door kon gaan. EMM, dat door vakantie liefst vijf spelers miste, wilde aanvankelijk niet spelen, maar werd daartoe door de via Excelsior ingeschakelde KNVB toch gedwongen.

Een discussie over de aanvangstijd zette de verhoudingen verder op scherp. Excelsior en arbiter Middelman gingen er vanuit dat er om half drie zou worden afgetrapt en arriveerden dan ook al vroeg in Randwijk. EMM wilde echter pas om drie uur beginnen, hoewel de door de club verspreide aanplakbiljetten in het dorp en bij de ingang van het sportpark toch echt 14.30 uur aangaven.

Alle koude drukte vooraf en de al jaren heersende rivaliteit resulteerden in een wedstrijd die geen moment kon boeien, maar bol stond van de irritaties en overtredingen.

Zeker nadat Pieter van Lent de bezoekers op slag van rust op voorsprong had gebracht. De Randwijkers voelden zich bestolen. Volgens hen ging aan de treffer een overtreding op doelman Ruben de Ruiter vooraf. Dat de EMM-goalie was geraakt, lijdt geen twijfel. Zijn hoofdwond bloedde zo hevig dat hij bijna tien minuten moest worden behandeld.

Het zette de derby alleen maar onder grotere spanning en het was daarna nog slechts een kwestie van tijd tot alle frustraties tot explosie zouden komen. In de 76ste minuut was het zover.

5 reacties op “EMM – Excelsior loopt uit de hand”

Nog geen filmpjes op YouTube….? 😉

Belooft wat voor zaterdag als we in onze onoverwinnelijke Geelblauwe shirts moeten aantreden in Zetten…

Die Pieter van Lent heeft het dus vaker op keepers voorzien…is blijkbaar niet alleen maar lompigheid…

Ik hoop zaterdag toch stiekem een beetje op een hoge bal richting hem… 😈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.