Categorieën
Uni VV 1

UNI vv laat zich simpel aftroeven door SDS (Gelderlander)

NIJMEGEN ● UNI vv leed een onnodige nederlaag tegen SDS’55. Kwetsbaar verdedi­gen gekoppeld aan een te­kort aan scorend vermogen verklaart het verlies: 3-4.

Derde klasse A UNI vv- SDS’ 55 3- 4
UNI liet de winst liggen. Na de eerste helft stonde de ploeg al 2-4 achter. Ondanks een flink overwicht na de hervatting kwa­men de Nijmegenaren niet ver­der dan 3-4.
De bezoekers uit Wekerom kwam na vijf minuten op 0-1 na­dat de goed keepende Bas Boo­nen was omspeeld. De gaten bij UNI leidde na een kwartier tot de 0-2. Vijf minuten later was de 1-2 een gelukje. Een schot van een verdediger viel via de rug van Huub Meijering in het doel. Willem Klaassen had succes met een afstandsschot: 2-2. Vervol­gens kwamen de gasten uit een vrije trap op 2-3 en na drie kwar­tier werd het zelfs 2-4.
UNI ging na rust drukken. In­valler Pieter van den Broek bracht na een uur de spanning terug: 3-4. Afgezien van een afge­keurde treffer van Bruno van Laar, in de ogen van UNI glashel­der, stond de thuisclub verder droog. UNI verliest door de ne­derlaag de aansluiting, de ploeg staat nu vierde.

en in de andere editie…

Signaal Huijtink zet SDS’55 op scherp

NIJMEGEN ● SDS’55 boekte za­terdag een verrassende 4-­3 overwinning op het sterker geachte UNI vv. Bij rust was het al 4-2 voor de Wekerom­mers.
Trainer Danny Huijtink verlaat aan het einde van dit seizoen SDS’55. De coach wil echter wel zo hoog mogelijk met zijn ploeg eindigen. Daarom gaf hij een paar weken geleden een signaal af naar een aantal spelers. Die toonden in zijn ogen te weinig beleving en werden op de bank geplaatst of konden zelfs (tijde­lijk) terug naar het tweede elf­tal.
Die actie leverde zaterdag in Nijmegen resultaat op. De We­kerommers overdonderden UNI in de beginfase en stonden bin­nen een kwartier al op 0-2. In de achtste minuut reageerde Maar­ten van de Top alert op een steekpass van Arjan van Omme. Van de Top omspeelde vervol­gens de doelman van UNI VV en scoorde beheerst. Na een kwar­tier schoot good-old Alfred Lieu­wen raak op aangeven van Dan­ny Kelderman.
„Daarmee dacht ik dat we buit al binnen hadden”, stelde Huij­tink. „Maar binnen tien minu­ten was het alweer gelijk (2-2). Onvoorstelbaar.”
SDS beschikte evenwel over veerkracht. John van Dreven zet­te na 35 minuten met een we­reldgoal de Wekerommers op­nieuw op voorsprong: 2-3. „For­midabel hoe hij met links die bal er bij de tweede paal in­schoot”, glunderde Huijtink. En toen Jos van Harten er op slag van rust 2-4 van maakte, kon het geluk van de trainer hele­maal niet op. Nu weigerde het Nijmeegse universiteitsteam zich gewon­nen te geven en dat zorgde na rust voor een furieus offensief. Maar dat overleefde SDS alsnog. Nadat Lieuwen een niet te mis­sen kans om zeep had gehou­den, viel de aansluitingstreffer: 3-4. Verder liet SDS het in Nijme­gen echter niet komen.

7 reacties op “UNI vv laat zich simpel aftroeven door SDS (Gelderlander)”

In de kruising zat ie. Echter de spelregels zeggen ook dat als de scheidsrechter zijn hand opsteekt, het een indirecte vrije trap is. Aangezien de bal er direct in ging, werd de goal geheel conform de spelregels afgekeurd.

Beste Scheids, toch heb ik een vraag: Moet de scheidsrechter deze hand niet opsteken, voordat de vrije trap genomen wordt, of mag het ook achteraf?

Verdamd! Wordt ik nu ook al herkend als ik onder pseudoniem post? Ik was inderdaad niet neutraal, maar heb (ok, alleen de tweede helft) wel genoten van het goede aanvallende spel, de strijd en de goede UNIvv-keeper. Voor mij hebben jullie met 1-0 gewonnen! Helden!

Pierre, als je goed gekeken had, dan had je kunnen zien dat ik mijn hand vooraf al omhoog had.
Jammer voor jullie want hij zat er goed in, net als die van de tegenstander trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.